Adviseur mobiliteit wegverkeer

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
19-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Haarlem
Reacties
0
Bekeken
710
Status
Gesloten
Referentie
IGB64317908

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een economisch geograaf met logistieke en ruimtelijke kennis op academisch niveau, met kennis van cluster- en netwerkontwikkeling.

Wie?

Onze opdrachtgever werkt aan bereikbaarheid dit doen zij onder andere door wegen aan te leggen en uit te breiden. Maar ook slimme, goedkopere maatregelen hebben veel effect op de doorstroming. In het programma Beter Benutten werken Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, regionale overheden en het bedrijfsleven samen aan een beter gebruik van de bestaande infrastructuur.

Binnen het programma denken ze samen na over hoe we bestaande (vaar)wegen beter kunnen benutten. Het doel hiervan is:

 • 20% minder files in de drukste regio’s.

 • efficiënter gebruik van de vaarwegen.

U bent werkzaam voor het multimodaal samenwerkingspakket Vers en Droge Kruideniers Waren over de weg van het pakket logistiek uit het programma Beter Benutten Vervolg. Dit pakket omvat een viertal maatregelen met een logistieke invalshoek.

Bij 1 maatregel ( bestaande uit 2 onderdelen te weten 1. Samenwerking Vers, 2. Samenwerking Droge Kruidenierswaren) is, behoefte aan onder andere kennis op het gebied van samenwerking met het bedrijfsleven en business development, in de logistieke sector. Het gaat hierbij vooral om grote bedrijven (lading-eigenaren), die dagelijks met files worden geconfronteerd en op zoek zijn naar nieuwe innovatieve (logistieke) concepten, om hun goederen duurzaam te vervoeren.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U benut uw netwerk om het bedrijfsleven en de overheid bij elkaar te breng. Dit om draagvlak te creëren voor nieuwe of bestaande (logistieke) concepten of om deze verder te ontwikkelingen. Met als doel file vermindering op de Nederlandse wegen.

 • U streeft samen met het bedrijfsleven in de logistieke sector voor het terugdringen van files.

 • U draagt bij u bij aan nieuwe innovatieve logistieke concepten vanuit het uw oog voor duurzame ontwikkelingen. Rekening houdend met milieurapportages, bedrijfsdoelstellingen en de beleidsdoelen.

 • U kunt op een discrete manier omgaan met vertrouwelijke informatie van de verschillende bedrijven, organisaties en overheden. Hierbij kunt u denken aan gevoelige informatie op het gebied van tarieven, uitbreiding- en fusieplannen, alsmede overnameplannen en ruimtelijke uitbreidingsplannen.

 • U hebt bij het introduceren van nieuwe innovatieve logistieke concepten, oog voor duurzame ontwikkelingen (doormiddel van milieurapportages), bedrijfsdoelstellingen en de beleidsdoelen.

Eisen

 • U beschikt over wo werk- en denkniveau richting economie / geografie met ruimtelijke en logistieke kennis.

 • U hebt ervaring met het werken voor bedrijven en overheden.

 • U bent in het bezit van een goed netwerk op directieniveau ( zowel bij verladers als logistieke dienstverleners) om deze projecten tot een goed einde te kunnen brengen.

 • U hebt aantoonbare ervaring met samenwerkingsverbanden over de weg, bijvoorbeeld Flownet, Foodnet en Unitnet.

 • U hebt aantoonbare kennis van en ervaring met cluster- en netwerkontwikkeling met name food en versclusters.

 • U hebt aantoonbare ervaring met duurzame ontwikkelingen (bijvoorbeeld door: milieurapportages, beleidsdoelstellingen en beleidsdoelen).

Deze eisen zijn harde selectiecriteria. Als u hier niet aan voldoet, heeft reageren geen zin.

Waar?

Haarlem

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind december 2017, met optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór maandag 25 april aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten