Junior Internal Auditor

Opdrachtgever
Harvey Nash
Geplaatst op
20-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Rotterdam
Reacties
1
Bekeken
491
Status
Gesloten
Referentie
310602/001_1461135491

Omschrijving

Harvey Nash is voor een van haar eindklanten in Rotterdam op zoek naar een junior Internal Auditor.

Proces

Deadline: donderdag 21 april 12:00 uur

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: minimaal 30 juni 2016

Gemiddeld aantal uren per week: 32-40

Indicatie/Maximaal tarief: zo scherp mogelijk

Branche

Utiliteit

Verwachting opdracht uitvoering

Je zal niet zelf de audit uitvoeren, maar moet echt een najager zijn die ervoor zorgt dat alle stukken tijdig binnen zijn. Uiteraard moet je wel begrijpen hoe audits in zijn werk gaan en wat ervoor nodig is.

Wat ga je doen?

Voor een externe audit op de Slimme Meter Keten is behoefte aan extra capaciteit. Hiervoor zoeken wij naar tijdelijke collega met Audit ervaring. Deze persoon moet vasthoudend, secuur en

volledigheid nastreven/betrachten. Het betreft het 'najagen' van materialen ten behoeve van de externe audit.

Inhoudelijk met betrekking tot de audit

Er wordt gevraagd om een COS 3000 verklaring, oftewel een audit op opzet, bestaan en werking. Deze audit (door een externe acccountantskantoor) wordt gedaan op basis van de P&S Eisen 2.0, een framework wat bestaat uit 15 doelstellingen en 105 maatregelen om die doelstellingen te realiseren. Iedere maatregel bevat meerdere implementatierichtlijnen die vaak over meerdere afdelingen zijn verspreid.

Jouw rol

De periode waarin de audit plaatsvindt beslaat zes maanden, met ingang van 1 april. De werkingsperiode is dus al ingegaan. Door de externe auditor wordt er van uitgegaan dat de netbeheerders het bewijsmateriaal zelf vergaren en (wanneer mogelijk vanuit vertrouwelijkheid) ter beschikking stellen aan de externe auditor. Jouw rol betreft het verzamelen, completeren en gereed maken van het bewijsmateriaal ten behoeve van de externe auditor.

Verdere achtergrond informatie

Dit is voor de eindklant de eerste keer dat op de meetketen een audit op werking wordt uitgevoerd.

Zij hebben in het verleden (in 2014) een audit op opzet en bestaan gehad, welke is uitgevoerd door

de Auditcommissie van Netbeheer Nederland. Deze audit nam een aantal maanden in beslag voor o.m. het vergaren van bewijs uit de business, en toelichten van het bewijs toe naar de auditors.

Wij verwachten dat de komende audit aanvankelijk zal starten met een breed verzoek om bewijsmateriaal, wat in grote mate zal overeenkomen met hetgeen in 2014 is verzameld. Dit zal aanvankelijk een hoop inspanning vragen, die afneemt naarmate enkel de processen overblijven die gedurende de hele periode bewijs op moeten leveren. Een concreet handvat voor het verwerken is de 105 normen lijst (aflopen van de lijst).

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    22-04-2016 21:10
    Plaats
    Amsterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten