Senior Communicatieadviseur/Redacteur

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
21-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
0
Bekeken
549
Status
Gesloten
Referentie
96153

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Senior Communicatieadviseur/Redacteur

Inzet

Locatie werkzaamheden

ICTU

Gewenste aanvangsdatum

Medio mei 2016

Verwachte einddatum

31 december 2016, met optie tot verlenging

Aantal uren inzet per week

24 -32 uur

Gewenste dagen per week

In overleg

Reageren uiterlijk: Maandag 25 april voor 11.00 uur

Taakomschrijving

De aanpak van fraude is een belangrijke pijler van het kabinet. De ervaringen met fraude met toeslagen en andere inkomensvoorzieningen voor burgers tonen het belang van een stevige aanpak. Het kabinet heeft in de Rijksbrede anti-fraudestrategie gezocht naar een goede balans tussen gerechtvaardigd vertrouwen, goede dienstverlening en fraudebestrijding. Ondermeer een betrouwbare bevolkingsadministratie is cruciaal daarvoor.

Nadat er de afgelopen jaren aandacht besteed is aan het verbeteren van de kwaliteit van de Basis Registratie Personen door het uitvoeren van adrescontroles, wordt de komende jaren aandacht geschonken aan het risicogericht verrichten van adresonderzoeken. Het doel is om de komende jaren meer adresonderzoeken te laten plaatsvinden door gemeenten; controles ook risicogericht te laten plaatsvinden en meer afnemers te betrekken zoals o.a. (naast gemeenten en het ministerie van BZK) de ministeries van SZW, Financiën, V&J, het UWV, de Belastingdienst, het CJIB e.a. Die twee sporen hebben elkaar nodig: een hogere adreskwaliteit helpt fraude te voorkomen en fraude-aanpak helpt adresfouten te verhelpen. In januari 2015 is hiervoor het project Landelijke aanpak Adreskwaliteit gestart. (op de site van ICTU kun je meer informatie vinden)

De senior communicatieadviseur/redacteur zal binnen dit project

 • Accountmanagers, onderzoekers en projectleiding adviseren over de middelenmix voor de ondersteuning van hun contacten met gemeenten, rijksdiensten en andere partners.

 • Concepten opstellen waarin de kernboodschap van hulpmiddelen en activiteiten onder woorden wordt gebracht, adviseren over bijvoorbeeld de invalshoek, toonzetting, vormkeuzes en timing.

 • Redactie voeren over de diverse materialen die daarvoor gemaakt worden (mailings, artikelen, nieuwsbrieven, magazine, et cetera).

 • Presentaties helpen verzorgen, reacties verzamelen en verwerken.

 • De coördinatie van de productie van ondersteunende middelen verzorgen.

 • Redactie en lancering van good practices en/of handreikingen verzorgen.

De adviseur werkt direct samen met andere adviseurs, die (parttime) onderdelen verzorgen zoals grafische vormgeving, webpresentatie, social-media monitoring, en de projectinterne communicatie. Het project kent daarnaast drie bestuurlijke adviseurs voor governance, privacy en de communicatiestrategie. De laatste coördineert ook de communicatie-inzet.

Gewenste profiel

Deze communicatieadviseur heeft uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden, plezier in redactionele werkzaamheden en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Zij/hij kent bij voorkeur zowel de wereld van gemeenten als van rijksdiensten, die in dit project bij elkaar komen. Ervaring binnen de rijksoverheid, bij voorkeur met multidisciplinaire projecten, is een pre.

Gevraagde competenties: nauwkeurig, alert, plannen en organiseren, analyserend vermogen, samenwerken, omgevingsbewustzijn, resultaatgericht, zelfstandigheid, stressbestendigheid.

Eisen

 • WO werk/denk niveau

 • Relevante communicatieopleiding

 • Uistekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift

Wensen

 • Ervaring met/in rijksoverheid

 • Ervaring met gemeenten

 • Ervaring met projectmatig werken

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten