Rechtmatigheidscoach Gemeente

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Venlo
Reacties
1
Bekeken
1111
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.

Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.


Omschrijving

Startdatum

9-5-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

29-4-2016 om 12:00 uur

Wij zijn op zoek naar een rechtmatigheidscoach die de juiste prioriteiten weet te stellen en in staat is om diverse gesprekstechnieken te hanteren en tevens durft te confronteren. De kandidaat beschikt over lef, durf en ondernemerschap en heeft daarbij een resultaat- en doelgerichte houding.

Hoofdtaken Rechtmatigheidscoach team Wijk

Geeft uitvoering aan de Participatie Wet, onderhoudt de uitkering, doet huisbezoeken en verwijst indien nodig naar externe instellingen;
Voert rechtmatigheidsgesprekken met cliënten;
Verzorgt de bijzondere bijstand verstrekking en geeft uitvoering aan het minimabeleid voor zowel cliënten met een PW uitkering dan wel andere inkomsten;
Adviseert de cliënt inzake vragen op het vakgebied en begeleidt hen;
Ondersteunt bij en beoordeelt (im)materiële hulpvragen, begeleidt cliënten, verwijst hen door en onderhoudt indien nodig contacten met hulpverleningsinstanties/ ketenpartners;
Signaleert trends op het vakgebied en maatschappelijke ontwikkelingen en knelpunten in de uitvoering van het beleid die kunnen bijdragen aan de aanpassing van het te voeren beleid (beleidsondersteuning en bijdragen aan kwaliteitsverbetering van de producten en/of dienstverlening);
Draagt zorg voor terugkoppeling en doorgeleiding naar de collega’s doelmatigheid plus administratie;
Is actief bezig met fraudealertheid;
Voert wet- en regelgeving met betrekking tot het vakgebied uit;
Neemt deel aan in- en externe overleg- en projectgroepen.

Team Wijk

Team Wijk werkt met name voor klanten, die niet of nauwelijks perspectief hebben op arbeid. De coach zal samen met de klant kijken naar de mogelijkheden, die er zijn voor vrijwilligerswerk of andere vormen van deelname in de samenleving. Het team heeft contacten met hulpverleningsorganisaties, wijkorganisaties en belangengroeperingen om maatwerk te kunnen bieden aan de klant.
Het team krijgt verder te maken met een brede klantengroep, te weten burgers (met en zonder uitkering) die een beroep doen op voorzieningen zoals bijzondere bijstand, minimaregelingen, schuldhulpverlening en andere vragen op het gebied van werken, wonen, welzijn en zorg (deelname sociaal wijkteam). Binnen het team Wijk is ook schuldhulpverlening ondergebracht. De coach schuldhulpverlening heeft regie op het schuldhulpverleningstraject en op de klant.

Functie eisen

Vanwege directe inzetbaarheid is kennis van de Participatiewet, voorliggende voorzieningen en ervaring met GWS een absolute voorwaarde.
Een afgeronde opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) of HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD).
Werkervaring in de afgelopen 2 jaar, als rechtmatigheidscoach of inkomensconsulent binnen een gemeente.
Werkervaring de afgelopen 2 jaar met de uitvoering van de Participatiewet.
Ervaring, in het afgelopen jaar, met het werken in GWS4all.

Wensen

Een afgeronde cursus tot inkomensconsulent.
Werkervaring met een caseload van minimaal 200 cliënten.
Werkervaring met de doelgroepen aan de onderkant van de participatieladder.

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    26-04-2016 15:26
    Plaats
    Nijmegen

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten