Privacyfunctionaris

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
21-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Zoetermeer
Reacties
0
Bekeken
925
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

6-6-2016

Einddatum

6-10-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

29-4-2016 om 9:00 uur

In verband met de implementatie van het privacybeleid zoeken we een privacyfunctionaris. De privacyfunctionaris is onafhankelijk en zal toezicht houden op de naleving van de uit de Wbp voortvloeiende eisen, maar ook op de ontwikkeling, implementatie, toepassing en operationele uitvoering van het privacy beleid.

Dit privacy beleid richt zich niet alleen op de medewerker, maar ook op de communicatie en relatie met de burger. De privacyfunctionaris heeft hierin een adviserende en toezichthoudende functie binnen de gemeente maar ook mogelijk in een regierol met partijen buiten de gemeente (decentralisaties). Bij calamiteiten of geconstateerde gebreken ligt het op de weg van de privacyfunctionaris om de benodigde maatregelen te treffen.

Werkzaamheden betreffen

Opstellen, uitwerken, implementeren en beheren van het privacy beleid binnen de gemeente
Toezicht houden en controleren van activiteiten binnen de gemeente op het gebied van de organisatorische en technische verwerking van persoonsgegevens
Verzamelen van inventarisaties van gegevensverwerkingen
Het bijhouden van meldingen van gegevensverwerkingen
Rapporteren over privacy aan het College van Burgemeester & Wethouders
Het geven van voorlichting en het coördineren en uitvoeren van trainingen binnen de gemeente over privacy gerelateerde onderwerpen
Aanspreekpunt voor burgers en medewerkers over privacy vraagstukken, klachten en/of incidenten
Adviseren over technologie en beveiliging omtrent de gegevensverwerking

Functie eisen

Afgeronde WO-opleiding rechten is een vereiste;
Aantoonbare recente (minimaal 1 jaar in de afgelopen 4 jaar) ervaring met het implementeren van (privacy)beleid bij een (gemeentelijke) organisatie;
Aantoonbare recente (minimaal 1 jaar in de afgelopen 4 jaar) ervaring als gemeentelijk beleidsmedewerker Juridische Zaken;
Aantoonbaar, recente cursussen/trainingen op het gebied van privacyregelgeving.

Competenties

Klantgerichtheid
Flexibiliteit
Overtuigingskracht
Goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit
Samenwerken
Resultaatgerichtheid
Aanpassingsvermogen
Initiatiefrijke houding

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten