Projectleider Programmabureau Huisvesting

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
22-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
1
Bekeken
667
Status
Gesloten
Referentie
684

Omschrijving

Ben jij dé Projectleider Programmabureau Huisvesting met een HBO diploma (bouwkunde, civiele techniek of facility management real estate)? En heb je de afgelopen vijf jaar als projectleider binnen de Rijksoverheidsorganisatie gewerkt? Lees dan verder!

Voor de Politie in Nieuwegein zijn wij op zoek naar een Projectleider Programmabureau Huisvesting. Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Standplaats
Nieuwegein en andere locaties (afhankelijk van de eenheden)
Startdatum
01-07-2016
Einddatum
31-12-2017
Optie tot verlenging
Ja (max 2 x 6 mnd)
Uren per week
32-36

Opdracht omschrijving
De politie staat voor een grote opgave op het gebied van huisvesting. De vastgoedvoorraad moet beter aansluiten op de operatie, toekomstbestendiger, duurzamer, compacter en moet leiden tot lagere exploitatielasten. Daarnaast is de huisvestingorganisatie in opbouw en is er een programma opgericht om versnelling aan te brengen op de transitiefase. De opgave speelt zich af in een politiek/bestuurlijk gevoelige omgeving.

Het programma huisvesting heeft als doel om binnen 2 jaar de huisvestingactiviteiten, projecten en afstoot te programmeren om de doelstellingen van Strategisch Huisvestingsplan 2013-2025 (SHP) te behalen. Om de doelen te bereiken produceert het programma integrale huisvestingsplannen die voldoen aan de kaders van het SHP, financieel uitvoerbaar zijn en draagvlak hebben bij de operatie en ondernemingsraden.

Het programma heeft ook als doel om het fysieke plaatsingsproces van de personele reorganisatie te realiseren. De reorganisatie heeft als gevolg een groot aantal schuifbewegingen van politie ambtenaren. Voor het faciliteren van deze schuifbewegingen is voor alle eenheden en het Producten en Diensten Centrum een schuifplan opgesteld.

Vanuit het programma is er per eenheid een projectleider aangesteld die toeziet op de realisatie van het schuifplan. Dat houdt in dat u binnen de eenheid het aanspreekpunt bent voor alle activiteiten in relatie tot het schuifplan. Het schuifplan bestaat uit verhuisbewegingen, allerlei verschillende klussen (kleine verbouwingen e.d.) en projecten op het gebied van huisvesting.
Daarnaast stelt u samen met de Realisatiemanager (eindverantwoordelijk) het huisvestingsplan van de eenheid op. Dit huisvestingsplan omvat de huisvestingsstrategie van de eenheid tot en met 2025. Het uitgangspunt vormt hierbij het strategisch huisplan van de Nationale Politie.

Voor de Landelijke Eenheid zijn wij op zoek naar een nieuwe projectleider.

Doelstelling
Het voor 01-01-2018 realiseren van het schuifplan van de Landelijke Eenheid, zodat het fysieke plaatsingsproces van de personele reorganisatie is afgerond en het voor 31-12-2016 in samenwerking met de realisatiemanager opstellen van het huisvestingsplan van de Landelijk Eenheid.

Verantwoordelijkheden
De Projectleider is verantwoordelijk voor het realiseren van het schuifplan en rapporteert aan het programmabureau over voortgang, financiën en eventuele issues. Daarnaast stelt hij/zij met de realisatiemanager het huisvestingsplan van de eenheid op.
Vakmatige taken

 • Aansturen multidisciplinair team bestaande uit oa. Facility Services, HRM, ICT.

 • Afstemmen met ondernemingsraden en transitieteam.

 • Voortgang rapporteren op basis van GROTIK-beheeraspecten aan programmabureau en stuurgroep Huisvesting van de eenheid.

 • Afstemmen van activiteiten met de gebruikers-, inkoop, beheer- en bouworganisatie(s).

 • Organiseren van participatie en acceptatie van relevante stakeholders voor het project.

 • Bijdrage leveren aan het realiseren van een Huisvestingsplan van de eenheid.

Leidinggevende taken
Aansturen van het projectteam.

Contacten
Hoofd Bedrijfsvoering (lid eenheidsleiding), Teamchef Facilitaire Services, Relatiemanagers FM, HRM, ICT, Realisatiemanager Huisvesting en de leden van het Programmabureau Huisvesting - intern.

Leveranciers en aannemers - extern.
Inzet in de lijn of project

Programmabureau Huisvesting.
Opleiding
Minimaal een afgeronde geaccrediteerde relevante technische HBO opleiding (bouwkunde, civiele techniek, facility management real estate).

Werkervaring
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen een overheidsorganisatie met 2000+ medewerkers.
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider van huisvestingsprojecten in een complexe (politieke/bestuurlijke gevoelige omgeving) organisatie met 2000+ medewerkers.
Ervaring als projectleider met projecten van minimale omvang van €2 mln.
Ervaring als projectleider met het werken volgens de Prince2 methodiek.
Competenties

 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden

 • Verbindend

 • Pragmatisch

 • Resultaatgericht

 • Integer

Kwaliteit (eisen)
Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in een rol als projectleider (of vergelijkbaar) binnen een Rijksoverheidsorganisatie in de afgelopen 10 jaar. Dit moet duidelijk herkenbaar zijn in het CV van de kandidaat.

Minimaal een afgeronde geaccrediteerde relevante technische HBO opleiding (bouwkunde, civiele techniek, facility management real estate). Het ontbreken van een kopie of een bewijs uit het diplomaregister leidt tot uitsluiting.

Gunningscriteria (wensen)
Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring als projectleider van grootschalige huisvestingsprojecten in een complexe organisatie met 2000+ medewerkers en meerdere kantoren waarbij de kandidaat te maken heeft gehad met veel verschillende stakeholders, politiekgevoelige situaties.

Ervaring als projectleider met projecten met een omvang van minimaal €2 mln.

Aantoonbare ervaring met het realiseren van verhuisplannen waarin schuifbewegingen van personeel, het laten uitvoeren van kleine en grote projecten om schuifbewegingen mogelijk te maken en het aansturen van een multidisciplinair team de belangrijkste onderdelen vormden binnen een overheidsorganisatie met 2000+ medewerkers.

Prince2 Practitioner gecertificeerd.

Interesse? Stuur je CV uiterlijk maandag 2 mei 2016 toe o.v.v. het tarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  30-04-2016 20:16
  Plaats
  Leiden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten