Testanalist BI

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
22-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
0
Bekeken
840
Status
Gesloten
Referentie
672

Omschrijving

Ben jij dé Testanalist BI met in de afgelopen 5 jaar aantoonbaar relevante werkervaring als Testanalist waarvan het laatste jaar in een BI-omgeving? Relevante werkervaring heeft in grote organisaties (circa 10.000 werknemers)? TMap Certified? TMap NEXT Test Engineer Certified of ISTQB Advanced Test Analist gecertificeerd? Lees dan snel verder!

Voor de Politie in Meppel zijn wij op zoek naar een Testanalist BI. Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Standplaats
Meppel

Startdatum
01-07-2016

Einddatum
31-12-2016

Optie tot verlenging
Ja (max 3 x 6 mnd)

Uren per week
36

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap.

Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.

De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is eind 2012 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.

Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller dan nu het geval is bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren.

De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde BI Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de aandachtsgebiedhouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).

De Business Intelligence activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC Centraal). Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.

Doelstelling
Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten en de wens om de voorspelbaarheid van de kwaliteit te vergroten, is het deelprogramma op zoek naar een ervaren Testanalist Business Intelligence.

Verantwoordelijkheden
De Testanalist Business Intelligence maakt deel uit van een multidisciplinair team in het BICC en richt zich op het testen van het datawarehouse voor de Nationale Politie en de daarop ontwikkelde landelijke informatieproducten. De Testanalist rapporteert daarbij aan de Product Owner van het team alsmede aan de Testmanager Business Intelligence.

Vakmatige taken

 • Opstellen van detail testplannen en testgevallen

 • Uitvoeren van de testen en rapporteren daarover

 • Testen van databases en ETL op een platform gebaseerd op Oracle en Informatica

 • Testen van kubussen en rapportages op het Cognos platform

 • Schrijven van complexe SQL queries

 • Analyseren en bewerken van XML berichten

 • Werken met ster-schema’s en multidimensionale databasestructuren (bij voorkeur ook Datavault).

Contacten
De contacten van de Test-Analist BI liggen richting andere testanalisten, de testmanager BI, de ontwikkelaars BI en de projectleider BI.

Inzet in de lijn of project
Inzet zal plaatsvinden binnen het BI-projectteam dat gehuisvest is in Meppel.

Opleiding

 • Minimaal afgeronde erkende WO-opleiding

 • TMap® Certified

 • TMap NEXT® Test Engineer Certified of ISTQB Advanced Test Analist

Werkervaring

 • Minimaal 5 jaar aantoonbaar relevante werkervaring als Testanalist in de afgelopen 8 jaar, waarvan het laatste jaar in een BI-omgeving

 • De kandidaat heeft relevante werkervaring grote organisaties (circa 10.000 werknemers of meer)

 • Ervaring met het analyseren en bewerken van XML berichten

 • Aantoonbaar 3 jaar ervaring met ster schema's en multi disciplinaire database structuren ( bij voorkeur ook Datavault)

 • Ervaring met Cognos rapportages

 • Aantoonbaar 2 jaar ervaring met het testen van databases en ETL

 • Ervaring met tools voor het bepalen van datakwaliteit, bv middels DataCleaner, Talend, Informatica dataquality of vergelijkbaar

Competenties

 • Kandidaat heeft gewerkt in complexe BI omgevingen met meerdere bronontsluitingen en applicaties

 • Kandidaat heeft ervaring met werken in meerdere projecten binnen een Agile werkwijze

 • Uitstekende communicatieve vaardigheden

 • Resultaatgericht

 • Systeemdenken

 • Vakmanschap

 • Samenwerken

 • Organisatiesensitief

 • Overtuigingskracht

 • Probleemanalyse

 • Politiek bestuurlijk sensitief

 • Besluitvaardigheid


Kwaliteit (eisen)
Minimaal 5 jaar aantoonbaar relevante werkervaring als Testanalist in de afgelopen 8 jaar, waarvan het laatste jaar in een BI-omgeving.

De kandidaat heeft relevante werkervaring grote organisaties (circa 10.000 werknemers of meer).
De kandidaat is "TMap® Certified" gecertificeerd.
De kandidaat is "TMap NEXT® Test Engineer Certified" en/of "ISTQB Advanced Test Analist" gecertificeerd.

Gunningscriteria (wensen)
De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar werkervaring met: - Cognos + SQL Developer + Informatica + Oracle + Agile projecten.

De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring met ster schema's en multi disciplinaire database structuren ( bij voorkeur ook Datavault).

De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met het analyseren en bewerken van XML berichten. Dit moet duidelijk herkenbaar zijn in het CV van de kandidaat.

De kandidaat heeft aantoonbaar minimaal 2 jaar ervaring met het testen van databases en ETL.

De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring in het werken binnen Agile projecten.

De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met tools voor het bepalen van datakwaliteit, bv middels DataCleaner, Talend, Informatica dataquality of vergelijkbaar.

De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen het OOV domein.

Interesse? Stuur je CV uiterlijk maandag 2 mei 2016 door o.v.v. het tarief.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten