UX Designer Online

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
520
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

zsm

Einddatum

1-9-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

28-4-2016 om 10:00 uur

Als UX Designer verbeter je op basis van kwalitatieve en kwantitatieve analyses continu het online kanaal en verhoog je de conversie door optimalisering van het interactie ontwerp. Als UX Designer zorg je voor mooie, maar ook intuïtieve en functionele ontwerpen die onze burgers, ondernemers en bezoekers helpen om de juiste dienst te kiezen, te begrijpen en te gebruiken.

Als UX Designer Online maak je deel uit van de Online afdeling binnen de gemeente. Je werkt nauw samen met klantprocesmanagers, redacteurs, user researchers en ontwikkelaars om tot de juiste gebruikerservaring voor het online kanaal te komen. In het team werk je aan het ontwerp van onze websites, formulieren, mijn-omgeving en apps. Je adviseert interne opdrachtgevers over toegankelijkheid, gebruiksgemak en presentatie. Je verzorgt intakes, verzamelt requirements en vertaalt de wensen van de opdrachtgevers naar een goed ontwerp waarin de eindgebruiker en gebruiksgemak altijd centraal staan. Ook het begeleiden van het werk van externe designers hoort tot de verantwoordelijkheden.

Als UX Designer Online kijk je ook naar de samenhang van de digitale touchpoints om de eindgebruiker een logische klantreis te bieden. Je maakt je zo sterk voor een consistente User Experience, geborgd door documentatie en overtuigende presentaties en getoetst door UX Research in ons eigen UX-Lab.

Werkzaamheden

 • Het bedenken van nieuwe functionaliteiten op basis van data en onderzoek en verantwoordelijk deze te testen en daadwerkelijk te implementeren;

 • Het proactief sturen, ontwikkelen en optimaliseren van end-to-end gebruikerservaring binnen alle paden die klanten bewandelen op online en mobiele platforms;

 • Het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze online diensten door creatief en vernieuwend te ontwerpen zonder de huisstijl uit het oog te verliezen;

 • Je levert niet alleen goed UX-werk binnen je eigen team, maar je coacht je mede-UX’ers zodat ze dat ook doen;

 • Uitwerken van en bijdragen aan A/B-testing en Usability testing;

 • Adviseren over usability vraagstukken in de organisatie;

 • Faciliteren van designworkshops en verzorgen van de invulling daarvan;

 • Je levert niet enkel plaatjes op, maar je werkt met het development team samen om een goed product te bouwen.

Competenties

 • Je kunt een goede balans vinden tussen het grote plaatje en het zetten van kleine stappen met een Agile mindset;

 • Je bent een ‘Digital Native’ en zodanig altijd op de hoogte van nieuwe online trends en ontwikkelingen;

 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in een team werken om projecten te realiseren;

 • Je hebt een assertieve en proactieve houding en beschikt over goede projectmanagement- en planningsvaardigheden.

Functie eisen

-minimaal een behaald HBO-diploma (richting Human Computer Interaction, User Experience Design, Interaction Design of een gerelateerde opleiding)
-minimaal 5 jaar werkervaring als UX Designer
-minimaal één (1) jaar basiskennis van HTML, CSS en JavaScript
-kan prototyperen op meerdere manieren. Daarbij is kennis van prototyping tools zoals InVision een vereiste
-ervaring meer dan één (1) jaar kennis van HTML, CSS en JavaScript
-ervaring met scrum/agile en projectmatig werken in een online context

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten