Teammanager Informatie Voorzieining

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
3
Bekeken
869
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.
Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.
Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.

Vriendelijke groet,
Matchd
Info@matchd.nl
033-2048204


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2546 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

zsm

Einddatum

1-11-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

26-4-2016 om 9:00 uur

De organisatie bestaat uit vier clusters (Sociaal, Bedrijfsvoering, Dienstverlening & Informatie en Ruimte & Economie) en zeven samenwerkende stadsdelen. De inrichting van de Informatievoorziening (IV) volgt dezelfde lijn. Er zijn vijf eenheden (IVE’s), die tussen de 80 en 170 fte bevatten; één voor elk cluster en één voor de stadsdelen. Per eenheid is er een Manager Informatievoorziening en is de afdeling verdeeld in een aantal teams: een Proces- en Informatie Management Teams, drie Functioneel Beheer teams en een Informatiebeheer Teams.

De taken van de IVE bestaan uit

 • Het op planmatige en gestructureerde wijze ontwikkelen van de informatievoorziening van (de onderdelen van) het cluster of de stadsdelen;

 • Het functioneel beheren, onderhouden en beschikbaar stellen van de informatievoorziening van het cluster (applicaties en gegevens);

 • Het verzorgen van de documentaire informatievoorziening en archivering;

 • Het plannen en bewaken van de bedrijfsvoering van de informatievoorziening.

De uitdaging voor de komende periode is om synergie en samenhang te creëren in de uitvoering van de IV-taken. Daar hoort een professionaliseringstraject voor de IV- medewerkers bij.
Daarnaast geven de teammanagers leiding aan de organisatorische doorontwikkeling. Naast uniformering van functies en functie-eisen en de inzet van personeel en budget, moeten ook strategische uniformering en standaardisering van processen, gegevens, applicaties en beheer vorm worden gegeven.

De kwaliteit van de producten en diensten van de Informatie Voorziening (IV) valt onder de verantwoordelijkheid van de Teammanager Informatie Voorziening (IV). Als Teammanager IV ben je gefocust op continue kwaliteitsverbetering. Kwaliteitsverbetering waar het gaat om dienstverlening, maar ook waar het gaat om sturing geven aan en professionalisering van een grote groep IV-medewerkers. Als direct leidinggevende maak je resultaatafspraken met je medewerkers. Je bewaakt en stuurt bij op basis van prestatie-indicatoren.
Het is jouw kracht om als Teammanager IV de vertaalslag te maken tussen de doelstellingen van het cluster of stadsdeel en de ontwikkeling van de informatievoorziening om zo de realisatie van de doelstellingen maximaal te ondersteunen. Je maakt deel uit van het IV managementteam en je rapporteert aan de Manager IV.

WERKZAAMHEDEN

 • Leidinggeven aan, coachen en begeleiden van de medewerkers binnen het team FB en Informatiebheer;

 • Leveren van managementrapportages en bewaken van de budgetten;

 • Bevorderen van de verbinding tussen organisatie en ICT in de organisatie;

 • Leveren van een eigen bijdrage aan de visie en ontwikkeling op het werkveld;

 • Gestructureerd vormgeven aan de verdere professionalisering van het team en haar dienstverlening;

Adviseren aan collegas (PIM en FB) over IB kennis die nodig is in functies en rollen binnen de IV organisaties bij digitale werkwijze;

Functie eisen

-WO werk-denkniveau, in een informatie gerelateerde afstudeerrichting zoals informatiekunde, bedrijfskunde of informatica (EIS)
-minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie EN is in staat een team aan te sturen in een periode van opbouw, verandering en professionalisering (EIS)
-minimaal 3 jaar ervaring met het betrekken van werkvloer en het management bij IV-vraagstukken bij de overheid (EIS)
-kennis en ervaring met kennisintensieve klantomgevingen: de bedrijfsprocessen en hun onderlinge samenhang (EIS)
-minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van digitaal Informatiebeheer/datamanagement (EIS)
-brede ervaring met IV methoden en technieken bij diverse werkgebieden zoals informatie-analyse, systeemontwerp, projectleiding, systeemrealisatie en –beheer, informatieplanning en informatiemanagement
-kennis van en affiniteit met de ontwikkelingen binnen de ambtelijke organisatie, in de politiek en maatschappij

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  22-04-2016 16:01
  Plaats
  Noordwijk GN

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-04-2016 08:56
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-04-2016 10:18
  Plaats
  Bussum

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten