Operationeel Teamleider packaging

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
22-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
1
Bekeken
970
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.

Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2560 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Functie omschrijving

Startdatum

zsm

Einddatum

1-11-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

29-4-2016 om 12:00 uur

De gemeente Amsterdam is in het kader van haar ICT visie 2015 bezig met het programma ICT Centraal waarin onder andere een gezamenlijke ICT-infrastructuur en standaard digitale werkplek worden geïntroduceerd. Doel hiervan is om alle medewerkers van de gemeente Amsterdam een flexibele en locatie-, tijd- en platformonafhankelijke werkplek te bieden, de Amsterdamse Digitale Werkplek (ADW).

Onder leiding van het Programma ICT Centraal is gestart met de voorbereiding voor de migratie van de circa 15.000 werkplekken naar een Windows7-/Citrixomgeving. Daarbij hoort het centraliseren van alle ICT-infrastructuur, het overdragen van de beheertaken en de overdracht van financiën. Aan deze activiteiten gaat een uitgebreide inventarisatie van de totale infrastructuur vooraf.

Het programma ICT Centraal heeft een team van circa 30 package-engineers. Voor de operationele aansturing van vier teams bestaat de behoefte aan een Operationeel Teamleider Packaging. Het programma heeft een looptijd tot en met 2016.

De werkzaamheden van de Operationeel teamleider packaging bestaan uit

 • het aansturen van de package engineers, testcoördinatoren en QA-medewerkers

 • het ondersteunen van het packageteam en de beheerder bij het packagen, testen en troubleshooten van applicaties

 • rapporteren over voortgang aan de projectleider Application Delivery

 • doet verbetervoorstellen over de hele keten

 • in samenwerking met het migrerende organisatieonderdeel en het packageteam zorgdragen van goede intakes voor front- en -backend applicaties

 • het in samenwerking met het package team opstellen van het applicatiedossier (intake document)

 • het ondersteunen en sturing geven aan de realisatie van het maken, testen en aanpassen van App-V en MSI packages

 • het ondersteunen en sturing geven aan het maken, testen en aanpassen van RES Workspace Manager Building Blocks

 • het ondersteunen en sturing geven aan de vertaalslag van de huidige decentrale applicatie-architectuur naar de juiste (nieuwe) applicatie-architectuur in de centrale infrastructuur

 • het zo nodig ondersteunen van de overige collega Operationele Teamleiders, het team van package engineers en de beheerder bij het packagen, testen en trouble shooten van applicaties

De Operationeel Teamleider Packaging is in staat om binnen het spanningsveld van de te migreren organisaties, het migratieproject en de ontvangende partij te opereren en daarbij de door het programma vastgestelde aanpak te blijven volgen.

De gewenste resultaten zijn als volgt

 • Volledig, juist en tijdig aansturen van het packageteam op het verzorgen van de intakes t.b.v. front- en back-end applicaties conform de aantallen en levertijden die gelden

 • Juist en tijdig aansturen van het package team m.b.t. het opstellen van de intakedocumenten (applicatiedossier)

 • Tijdig komen tot akkoord op de App-V en MSI packages

 • Tijdig koment tot akkoord op de RES Workspace Manager Building Blocks

 • Het juist en tijdig aansturen van de package engineers in het maken van de juiste vertaalslag van de huidige decentrale applicatiearchitectuur naar de juiste (nieuwe) applicatiearchitectuur in de centrale infrastructuur

 • Het totaal aantal succesvol op te leveren packages van het packageteam wordt in onderling overleg nader bepaald.

 • Vrijgave en akkoord voor migratie van de packages op basis van een compleet en juist doorlopen intake en package proces door het packageteam.

Functie eisen

-HBO diploma
-een achtergrond in de Informatietechnologie, op werk- en/of opleidingsniveau (eis)
-minimaal 5 jaar ervaring, opgedaan in de afgelopen 10 jaar met grootschalige migratieprojecten (> 5000 werkplekken) in de functie van m coördinerende package engineer, teamleider packaging of een soortgelijke functie (eis)
-in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring met de aansturing van een team van (minstens 5) package engineers opgedaan (eis)
-ervaring met MSI packaging (eis)
-ervaring met App-V packaging (eis)
-ervaring met een vergelijkbaar project in een voortdurend veranderende organisatie waarbij omgevingsinvloeden druk legde op aanpak, scope en planning (eis)
-ervaring met applicatiepackaging voor gemeentelijke overheden
-ervaring met het inrichten en configureren van RES Workspacemanager
-ervaring met het laten landen van applicaties op een Citrix XenApp omgeving
-ervaring met deployment van applicaties in MSI of App-V vorm middels SCCM

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  24-04-2016 13:37
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten