Inspirerende Scrumcoach

Opdrachtgever
B-street Groep
Geplaatst op
22-04-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
2
Bekeken
846
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Iedereen bedankt voor de reacties. Wij hebben ondertussen een kandidaat geselecteerd (deze is op de hoogte). Wij hebben bij de selectie gelet op:

 • Kennis en ervaring met Scrum;

 • Kennis en ervaring als Coach;

 • Ervaring met Scrum binnen niet IT projecten.


Omschrijving

Inspirerende Scrumcoach - Den Haag

Plaats

Den Haag

Werkdata

19 mei en verder in overleg enkele evaluatiemomenten

Deadline tot reageren

dinsdag 26 april (voor 12:00 uur)

Interesse

Stuur dan je CV in wordformaat, motivatie en tariefindicatie

Bijzonderheden: Dit is geen detacheringsopdracht maar echt een projectopdracht waarbij er in overleg wordt afgesproken wanneer je er bent. Dit vraagt dus om flexibiliteit.

Ben jij de inspirerende Scrumcoach die onze klant kan begeleiden met het toepassen van SCRUM op een niet IT project? Reageer dan snel!

De organisatie

De opdrachtgever verzamelt alles wat in of over Nederland is uitgegeven en is in veel opzichten een voorbeeldfunctie. Zo richtte zij als eerste een digitaal magazijn in, en liep internationaal vooraan door zich als een van de eerste organisaties bezig te houden met digitale duurzaamheid. Sinds 2015 voert de opdrachtgever ook taken uit binnen het openbaar bibliotheekstelsel. De komende jaren is de verwezenlijking van de nationale digitale bibliotheek, waarin iedereen toegang heeft tot alle in Nederland uitgegeven digitale en papieren publicaties.

De functie

Onze opdrachtgever is op zoek naar een scrumcoach. Zij willen flexibel werken vlot gaan trekken en daarom op een andere manier kijken naar de randvoorwaarden, de benodigdheden, de beren en de uitdagingen. Dit willen ze doen d.m.v. scrum. Dat zal niet een precieze invulling van de scrumtechniek worden maar een scrum-light. D.w.z. sowieso de 0de sprint: het samenstellen van de backlog (inhoudsopgave). Op die manier willen zij met verschillende collega’s met verschillende meningen, verschillende inzichten ophalen op een tot de verbeelding sprekende manier.

Citaat van de projectmanager: “ ……Dus nu eens niet aan tafel brainstormen zeg maar. Ik hoop dat we hierdoor het hele project wat concreter kunnen maken en er duidelijke taken uit voortvloeien die kunnen worden opgepakt. Flexibel werken gaat over HNW: gedrag (andere stijl van leidinggeven en andere manier van werken), de werkomgeving (werken op de plek naar gelang je werkzaamheden van je verlangen en meer samenwerken), en als laatste ‘de bytes’ (meer kennisoverdracht door bv het social intranet, enz.). Het gaat dus niet alléén over thuiswerken. Met deze eerste bijeenkomst op 19 mei hoop ik tot deze inzichten te komen en een start te kunnen maken met concrete doelen te formeren. Er moet een scrummaster komen die eerst even kort uitlegt wat scrummen is (hoeft niet heel diep te gaan) en daarna op een speelse, inspirerende manier de sessie begeleidt. Iemand met flair en niet bang om sterke meningen te horen…..”.

Daarna zal de scrummaster de evaluatiemomenten begeleiden, hoeveel dit is en hoe vaak is afhankelijk van de eerste bijeenkomst, de hoeveelheid werk die daaruit voorkomt en de af te spreken evaluatiemomenten.

De functie-eisen

Als Scrumcoach ben jij niet de harde IT Scrummaster, maar de scrumcoach die de opdrachtgever op een inspirerende manier mee kan nemen in het faciliteren van de dynamiek. Jij hebt dus praktische ervaring in het toepassen van Scrum/Agile methodieken die je ook buiten IT projecten hebt gefaciliteerd. In dit geval is de opdracht in het HRM domein. De deelnemers hebben lang niet allemaal ervaring met het toepassen van Scrum. Dit betekent dat jij in staat bent om op een frisse manier deze werkwijze uit te leggen aan de deelnemers. Je doet dit met zoveel passie en energie dat het enthousiasme overslaat op de groep. Je zorgt vooral voor het proces waarbij je er voor zorgt dat de energie in het project blijft zitten. Er staat een sessie gepland op 19 mei tussen 13:00 en 16:00 uur, waar je de kick off gaat doen.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  23-04-2016 08:04
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-04-2016 11:46
  Plaats
  amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten