Interim HR Adviseur

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
25-04-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
4
Bekeken
906
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Zie eerder bericht


Omschrijving

Start

01 juni 2016

Eind

31 augustus 2016

Verlenging

optie

Uren

36

Indienen

30 april 2016

Detabem is op zoek naar een HR Adviseur, te Eindhoven/Maastricht.

Welkom in de boeiende wereld van NS. Net zoals een Hollands uitzicht niet compleet is zonder voorbijrazende trein, is NS niet meer weg te denken uit het bedrijfslandschap. NS vervoert dagelijks ruim 1 miljoen mensen en speelt daarmee een belangrijke rol in de Nederlandse samenleving. Daarbij is onze organisatie actief in een breed spanningsveld met bedrijfseconomische, maatschappelijke en politieke aspecten. Zodat NS – letterlijk en figuurlijk – continu in beweging is.

NS Groep is de holding over NS Reizigers (reizigersvervoer), NS Stations (stations- en vastgoedexploitatie), NedTrain (onderhoud rollend materieel) en NS Internationaal.

De organisatie
Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze klanten, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NedTrain is ons belangrijkste doel het technisch in topconditie houden van ons materieel. Ook zorgen we - 24 uur per dag, zeven dagen per week - voor schadeherstel, revisie en reiniging van onze treinstellen.
Met circa 3.300 medewerkers verspreid over meer dan 30 locaties in Nederland, is NedTrain uitgegroeid tot de partner voor (internationale) vervoerders en eigenaren van rollend materieel. Creativiteit en innovatief vermogen worden gestimuleerd. Innovatie betekent voor NedTrain ook investeren in hightech werkplaatsen en de meest moderne outillage. NedTrain werkt daarbij samen met treinfabrikanten, toeleveranciers en kennisinstituten. De ambitie is duidelijk: het uitgroeien tot Europa ’s modernste onderhoudsbedrijf in rollend materieel.

Als interim HR adviseur werk je in de regio Eindhoven-Maastricht. In deze rol fungeer je als sparringpartner van de Productiemanagers in je regio. Je rapporteert aan de HR Manager van NedTrain op het hoofdkantoor in Utrecht.

De locatie
In het Servicebedrijf in de regio Eindhoven werken circa 200 medewerkers. In het onderhoudsbedrijf Maastricht circa 175 fte. In deze locaties liggen ambitieuze operationele uitdagingen in het verschiet. Een belangrijke taak voor HR is om samen met het management de organisatie hiervoor klaar te stomen.

De functie
Als interim HR adviseur werk je met een grote mate van zelfstandigheid en in nauwe samenwerking met het lijnmanagement van je ‘eigen’ aandachtsgebied. In je dagelijkse rol fungeer je als zelfstandige sparringpartner van het management in je regio. Je bent lid van de MT’s.

Je rapporteert hiërarchisch aan de HR Manager van het hoofdkantoor in Utrecht. Vanuit het hoofdkantoor word je tevens ondersteund door HR Officers en de Centers of Expertise (Talent & Organisatieontwikkeling, HRM, en Employee Life Cycle). Regelmatig ben je in Utrecht voor overleg of projecten.

Het is enerzijds een functie waarin zaken als organisatie- en teamontwikkeling en veranderprocessen aan de orde komen. Anderzijds is het een functie die ‘midden in de operatie staat’ en waar het operationele, dagelijkse HR werk deel van uit maakt.
Je bent voor het management een proactieve sparringpartner en klankbord. Je denkt actief mee over ontwikkelingen en de integrale benadering van business vraagstukken. Je vertaalt deze naar de organisatie en naar de HR processen in de organisatie, geeft aandachts- en knelpunten aan en vertaalt deze in advies.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Optreden als stevige en onafhankelijke sparringpartner voor het management van de regio;

 • Coördinatie van de personeelsvoorziening (in-, door- en uitstroom)

 • Coördinatie en bewaking van opleidingen, trainingen en kwaliteitseisen van medewerkers;

 • Professionaliseren van HR-processen en instrumenten in de lijn;

 • Coachen en begeleiden van managers en MT in hun rol;

Functie-eisen en competenties

 • Minimaal een HBO+ werk- en denkniveau. Een afgeronde HBO opleiding met vervolgstudie(s) of WO opleiding op het gebied van HRM en/of Bedrijfskunde;

 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring, bij voorkeur in een technische of logistieke omgeving met een hands-on mentaliteit;

 • Goede adviesvaardigheden en het lef hebben om te interveniëren;

 • In staat om op een effectieve en pragmatische wijze oplossingen aan te dragen;

 • Stevige persoonlijkheid, hands-on, contactueel zeer vaardig op diverse niveaus;

 • Overtuigende en onafhankelijke HR vak professional met lef en visie.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  25-04-2016 16:01
  Plaats
  Zwolle

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-04-2016 18:10
  Plaats
  Alem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-04-2016 23:14
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  26-04-2016 10:17
  Plaats
  Vlissingen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten