Leerplichtambtenaar

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
26-04-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nee
Reacties
1
Bekeken
549
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik sluit de vacature voor nieuwe sollicitaties.

Iedereen heeft per e-mail een terugkoppeling ontvangen. Heeft u deze niet ontvangen, kijk dan in de SPAM folder of neem contact met ons op via info@matchd.nl / 033 - 204 8 204, dan kunnen wij uitzoeken waar het mis is gegaan.

Verdere updates over de status van uw sollicitatie ontvangt u direct van ons en niet (meer) via het freelance.nl systeem.


Omschrijving

Startdatum

16-5-2016

Einddatum

22-7-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

2-5-2016 om 13:00 uur

Het Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant (RBL-WB) is een samenwerkingsorganisatie, onder de vleugels van de directie Ontwikkeling van de gemeente Breda. In het RBL hebben de 18 West-Brabantse gemeenten hun krachten gebundeld in de aanpak van voorkomen van voortijdig schoolverlaten.

Het RBL heeft als opdracht om samen met scholen verzuim en voortijdig schoolverlaten te voorkomen en jongeren die zijn uitgevallen terug te leiden naar onderwijs. Samen met netwerkpartners wordt met zorg, drang en dwang aan dit doel gewerkt.

Wij zijn op zoek naar een leerplichtambtenaar/RMC trajectbegeleider.

Standplaats is de gemeente Breda maar je werkt ook vanaf flexplekken op scholen, andere gemeenten of vanuit huis.

Het centrale doel van het RBL is het scheppen van voorwaarden voor jongeren tot 23 jaar om de voor hen hoogst haalbare en meest passende onderwijs- en/of arbeidsmarktpositie te bereiken. De wettelijke basis voor deze activiteiten zijn de Leerplichtwet en de RMC wetgeving.

Je werkt voor 7 samenwerkende gemeenten in West-Brabant Oost. (Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout en Moerdijk). Enerzijds treedt je handhavend op bij verzuim. Anderzijds help je jongeren om datgene op te pakken dat nodig is om op nieuw te starten met een opleiding en/of werk.

Je bent een enthousiaste en daadkrachtige medewerker die zich inzet voor het begeleiden van jongeren die staan ingeschreven op een school maar ook voor het herplaatsen van jongeren die eerder, zonder startkwalificatie zijn gestopt met hun opleiding en inmiddels een grote afstand hebben tot het onderwijs en de arbeidsmarkt. Je dient in staat te zijn om te diagnosticeren wat de leerling aan behoeften en mogelijkheden heeft om te komen tot een startkwalificatie en je moet goed kunnen motiveren om de leerling te bewegen zich in te zetten een startkwalificatie te bereiken.
Ook signalering van persoonlijke problematiek en doorverwijzing naar de juiste hulpinstantie behoren tot je taken.
Je legt, indien nodig, huisbezoeken af.

In je functie bouw en onderhoudt je eerder ontstane samenwerking relaties en worden nieuwe relaties aangegaan. Vooral de contacten met het onderwijs (primair en voortgezet ) en de ROC’s in de regio moeten constructief worden voortgezet. Je schrikt dus niet terug voor het op- en uitbouwen van een netwerk binnen de regio West-Brabant.

Toelichting aantal uur per week: 24-32 uur per week
ma, di, do en vrijdag 8.30-17.00 uur

Functie eisen

je hebt een HBO werk- en denkniveau en bent op de hoogte van de Leerplicht en RMC wet en overige relevante wetgeving;
je hebt een open, directe, resultaat- en klantgerichte instelling;
je kan zelfstandig werken maar bent zeker ook een teamspeler
je bent representatief en weet je aan te passen aan het werk en denkniveau van je gesprekspartner;
je hebt de basisopleiding voor leerplichtambtenaar/ trajectbegeleider gevolgd of bent bereid die te gaan volgen;
je bent bereid de opleiding voor buitengewoon opsporingsambtenaar te gaan volgen;
je beschikt over goede communicatieve, sociale en redactionele vaardigheden;
je bent zelfstandig in je functioneren en stressbestendig;
je staat dichtbij de leefwereld van jongeren; Je hebt aantoonbare affiniteit met de doelgroep (16-23 jarigen);
je bent flexibel en je vindt je inspiratie in het werken in teamverband met gevoel voor collegiale verhoudingen;
je beschikt over een behoorlijke dosis creativiteit om naar eigen inzicht en pro-actief in te spelen op de vragen van de klant;
je beschikt over motiverende gesprekstechnieken

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    29-04-2016 12:10
    Plaats
    Rotterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten