Technical Solutions Specialist

Opdrachtgever
Harvey Nash
Geplaatst op
02-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
531
Status
Gesloten
Referentie
311133/001_1462183293

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten

Omschrijving

Harvey Nash is voor een van haar eindklanten in Utrecht op zoek naar een Technical Solutions Specialist (gericht op data en automatisering van processen tussen de ALM en IT).

Proces

Deadline: woensdag 4 mei 13:00 uur

Startdatum

z.s.m.

Einddatum

3 maanden, optie op verlenging

Gemiddeld aantal uren per week

36

Tarief

zo scherp mogelijk

Branche

Bank/ verzekeraar

Specifiek

Met ruim 3000 collegae werkt men aan een omslag in de bankenwereld. De groep staat voor de uitdaging om de menselijke maat terug te brengen binnen bankieren, men wil het bankenlandschap hernieuwen en de klantbelangen voorop zetten. Ze zijn goed op weg en jij kunt er deelgenoot van zijn.

Afdeling

De afdeling Asset en Liability Management & Techniek is onderdeel van Balance Sheet Management (BSM). BSM is verantwoordelijk voor het management van de balans, het renteresultaat en -risico van de bank inclusief optimalisatie hiervan en is daarmee het hart van de bank. Naast de afdeling ALM & Techniek bestaat BSM uit nog twee afdelingen, namelijk Capital & Liquidity Management en Pricing Management.

Omgeving

Binnen BSM is ALM & Techniek verantwoordelijk voor de waardesturing van de eindklant op het gebied van renteresultaat en renterisico. Het team bestaat momenteel uit 9 professionals, waarvan 7 ALM-medewerkers zich richten op het ALM-vakgebied en 2 Techniek-medewerkers die de ontsluiting van zowel marktdata als brondata over de bankbalans verzorgen en ondersteuning bieden bij de specifieke applicaties die binnen BSM worden gebruikt voor ALM en Pricing Management.

Wat doet het ALM team

Het ALM team brengt adviezen uit ten aanzien van renteresultaat en renterisico aan het Asset & Liability Comité (ALCO), de Directie en andere stakeholders, mede op basis van de rapportages die het team opstelt. Ook beheert het ALM team de onderliggende renterisicomodellen en voert het team stresstests en scenario-analyses uit voor renterisico.

Wat doet het Techniek team

Het Techniek team verzorgt de geautomatiseerde ontsluiting en verwerking van de brondata voor BSM, bestaande uit de voor BSM relevante gegevens van de volledige bankbalans. Verder ontwikkelt en onderhoudt het team enkele applicaties zoals voor geautomatiseerde renterapportages. Ook ondersteunt Techniek in de samenwerking tussen BSM en de IT-afdelingen, waaronder het Business Intelligence Competence Center (BICC), op het vlak van het beheer van data en de applicaties van BSM.

We zoeken

We zijn voor het Techniek team op zoek naar een technische specialist die op het gebied van data en automatisering van processen de brug kan slaan tussen de ALM- en IT-wereld. In deze afwisselende functie, kom je in aanraking met verschillende niveaus binnen de bank en verschillende afdelingen zoals IT, Financial Markets en Financial Risk & Modelling.

Jouw aandachtsgebieden

* Het opzetten, ontwikkelen en onderhouden van de geautomatiseerde brondata ontsluiting en rapportages voor BSM.
* Het uitvoeren van data-analyses op het vlak van renteresultaat of renterisico die ondersteunen bij het beantwoorden van vragen van het senior management en externe partijen.
* Het overzicht bewaken van het systeemlandschap van BSM en waar mogelijk verbeteringen in aanbrengen.
* Het vertalen van business wensen en requirements naar technische requirements voor IT.
* Contact onderhouden met BICC en andere IT-afdelingen op het gebied van functioneel en technisch beheer van de BSM-systemen (betreft zowel eigen ontwikkelde software als third party systemen).
* Het vanuit BSM begeleiden en testen van nieuwe versies van de BSM-applicaties die door IT worden geïnstalleerd.

Functie-eisen

* Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van (bedrijfskundige) informatica.
* Tenminste twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een bank of binnen de consultancy.
* Aantoonbare ervaring op het gebied van het technisch implementeren van modellen en het automatiseren van processen.
* Kennis van datamodellen, databases en SQL.
* Tenminste 3 jaar ervaring in software ontwikkeling (bijv. C# of Java)
* Gedegen kwantitatief inzicht.
* Ervaring in het opstellen van software documentatie conform CMM/CMMI en kennis van financieel risicomanagement is een pré.
* Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.
* Contact onderhouden met collega's en effectief kunnen samenwerken.

Jij

In deze functie krijg je veel verantwoordelijkheid en kansen om te bouwen aan applicaties en processen zodat deze robuust en efficiënt zijn geautomatiseerd en je talent voor organiseren te tonen en verder uit te bouwen. Hiervoor is het belangrijk dat je een ondernemende werkhouding hebt waarin je initiatieven ontplooit en opvolgt.

Competenties

* Overtuigingskracht
* Organisatietalent
* Resultaat- en oplossingsgericht
* Werkt gestructureerd
* Het oog voor detail
* In staat om aan meerdere opdrachten te werken
* Gericht op samenwerking

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  08-05-2016 00:25
  Plaats
  Ridderkerk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten