Beleidsadviseur Welzijn

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
03-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nijkerk
Reacties
1
Bekeken
364
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2563 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
Nijkerk is een gemeente die volop bezig is met de ontwikkeling van de participatiesamenleving. Partnerschap en gezamenlijke verantwoordelijkheid staan centraal. Dit doen we op basis van vertrouwen, verantwoordelijkheid en eigen kracht bij zowel de inwoner/ bedrijf/ maatschappelijke instelling als de medewerker van de gemeente.

In het team Welzijn & Onderwijs zijn verschillende werkzaamheden belegd die erop gericht zijn alle inwoners (jong en oud, met en zonder beperkingen) mee te laten doen in de samenleving. Als beleidsadviseur vertaal je (landelijke en lokale) ontwikkelingen, leg je verbindingen met andere beleidsterreinen en adviseer je het college van B&W hierover. Naast dit advieswerk heb je veel contacten met maatschappelijke organisaties of initiatieven en denk je mee met ontwikkelingen in het werkveld. Op bepaalde inhoudelijke thema’s pak je de regie, bijvoorbeeld als opdrachtgever, projectleider of aanjager van initiatieven.

Als gevolg van de deelname van een aantal beleidsadviseurs aan de Dialoog “Samen aan Zet”, dit jaar en volgend jaar, wordt gezocht naar een collega die werkzaamheden kan overnemen van de huidige beleidsmedewerker(s). Je neemt werk uit handen voert zoveel mogelijk zelfstandig de taken uit, vaak gezamenlijk met andere collega’s of organisaties.

Opdracht
In hoofdlijnen bestaat het werk uit de volgende onderdelen: accounthouderschap van maatschappelijk organisaties/ burgerinitiatieven. Je bent (mede) aanspreekpunt voor (vrijwilligers)organisaties op het gebied van welzijn en (informele) zorg. Denk aan:
het beoordelen en behandelen van subsidie aanvragen, bijwonen en input leveren aan inkoopoverlegen en voortgang van activiteiten bewaken (inhoudelijk en financieel);
meedraaien in werkgroepen of projecten en bijwonen/ beleggen van themabijeenkomsten in het veld. Je denkt mee met knelpunten of nieuwe initiatieven op het werkveld.
Projectleider/aanjager op diverse inhoudelijke thema’s. Op een aantal thema’s zijn verbeterpunten of ambities vastgesteld, waar dit jaar concrete resultaten op geboekt moeten worden. Denk aan de verbeteren/stimuleren van: ondersteuning van mantelzorgers, inspraak en medezeggenschap van cliënten, participatie van statushouders/vluchtelingen, stimuleren van sociale burgerinitiatieven in de wijk en verbeteren van de website/informatievoorziening.

Je CV
Opleidingsniveau minimaal HBO, gericht op het vakgebied;
Kennis van het sociaal domein/welzijn/participatie blijkend uit het feit dat in de afgelopen 3 jaar ervaring als adviseur is opgedaan binnen het sociaal domein;

Competenties:
communicatief sterk, zowel schriftelijk als mondeling;
klantgericht;
politieke sensitiviteit;
resultaatgericht;
zelfstandig en pro-actief
projectmatig kunnen werken.

Voldoe je aan de eisen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  23-05-2016 14:11
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten