Senior Financieel Adviseur

Intermediair
P.J.H. van Boheemen Consu
Geplaatst op
03-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
70
Op locatie
Leidschendam
Reacties
0
Bekeken
26
Status
Gesloten
Referentie
160502G

TOP-Opdrachtgevers

  • Baker Tilly Berk NV 43 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Voor onze opdrachtgever, een non-profitorganisatie, is VBCI op zoek naar een Senior Financieel Adviseur

Algemeen

Standplaats: Leidschendam

​Startdatum: Z.s.m.

Einddatum

30-09-2016 (optie verlenging 4 maanden)

Uren per week

24-32

Opdrachtomschrijving

De afdeling Bedrijfsvoering werkt vraaggericht en levert kwalitatief hoogwaardig en integraal advies en ondersteuning aan alle afdelingen binnen de gemeentelijke organisatie. Bedrijfsvoering doet dit om er voor te zorgen dat de gemeente Leidschendam-Voorburg haar beleidsdoelen haalt binnen de beschikbare middelen en de gestelde kaders. De adviseurs van Bedrijfsvoering zijn onafhankelijk en geven professioneel en integraal advies op basis van wet- en regelgeving en bestuurlijke- en organisatiedoelen. De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit 80 medewerkers.

De adviseurs werken vanuit Klantteams die bestaan uit adviseurs van verschillende disciplines (HR, Informatiemanagement, Juridisch en Financiën). Het doel van een Klantteam is de ambtelijke organisatie en het bestuur integraal te adviseren op het brede terrein van bedrijfsvoering. De klantteams worden aangestuurd door een Businesspartner.

Als strategisch financieel adviseur adviseer je het management, en de directie integraal op het bedrijfsvoeringsterrein. In voorkomende gevallen adviseer je het bestuur. Je geeft hen gevraagd en ongevraagd advies en je voert overleg met de vakafdelingen. Je werkt binnen een klantteam nauw samen met juridische, personeelsadviseurs en informatiemanagers om een integraal advies te kunnen geven.

​Wat ga je doen?

•Je adviseert de integraal manager / de directie / de programmamanagers in het kader van het opstellen van college- en raadsvoorstellen, verbonden partijen, gemeenschappelijke regelingen en projecten;
•Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten en implementeert deze;
•Je volgt en signaleert interne en externe ontwikkelingen en vertaalt de mogelijke financiële consequenties naar de te ondersteunen afdelingen / programma’s / projecten;
•Je bewaakt en bevordert de integrale samenhang met betrekking tot de toepassing van instrumenten en beleid op bestuurlijk en concernniveau.

Gunningscriteria (weging​)

Je bent een ervaren strategisch financieel adviseur die stevig in zijn schoenen staat. Je hebt een breed blikveld, kunt integraal adviseren en je bent in staat om op een zeer klantgerichte manier te opereren als adviseur, je legt op een gemakkelijke en prettige wijze contacten en je kan door middel van een constructief overleg de zaken de juiste kant op te sturen. Je bent in het bezit van een bestuurlijke antenne. Je bent iemand die op het gebied van gemeentefinanciën initiatieven (mede) ontwikkelt en deze weet om te zetten in succesvolle oplossingen. Je hebt een pragmatische instelling, bent in staat de hoofdlijn te zien en te behouden, bent een sterke analyticus en je kunt omgaan met weerstand en belangentegenstellingen. Daarnaast heb je een flexibele, creatieve en proactieve werkinstelling en vindt het prettig om te opereren in een informele en sterk klantgerichte omgeving. •Je beschikt over een afgeronde WO opleiding in een bedrijfseconomische of financiële richting, aangevuld met relevante trainingen en opleidingen;
•Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring als strategisch senior financieel adviseur binnen een non-profit, bij voorkeur een gemeentelijke organisatie.
•Je hebt ervaring met het adviseren van directie en bestuur en je bent bekend met complexe gemeentelijke financiële regelingen.
•Kennis van en ervaring binnen het sociaal domein is een pré.
•Aantoonbare kennis van het Sociaal Domein, blijkend uit werkervaring en/of afgeronde cursussen en opleidingen

​Wat zijn je kerncompetenties?

•Je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en staat voor je zaak;
•Je bent enthousiast, klantgericht en neemt initiatieven om processen te verbeteren;
•Je bent creatief en zoekt de samenwerking in het vinden van de beste oplossingen.

Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw CV met begeleidend schrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op 20 mei (11-14 uur)

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Johan Boekhoudt via Johan@vbci.nl.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten