Senior Business Analist

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
03-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
5
Bekeken
695
Status
Gesloten
Referentie
000666

Afrondingstoelichting

Beste kandidaat,

Hartelijk dank voor de getoonde interesse.

Inmiddels is er een selectie gemaakt en zijn de geselecteerde kandidaten geïnformeerd. Indien er geen contact met u is opgenomen, wensen wij u veel succes met het vinden van een passende opdracht.

Met vriendelijke groeten,

T2 recruitment team


Omschrijving

Ben jij dé Senior Business analist met minimaal 2 jaar expliciete ervaring als Business Analist op het terrein van BI, heb je minimaal 1 jaar ervaring met het succesvol uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe en grootschalige Business Intelligence omgevingen (>25.000 gebruikers) en heb je HBO of WO werk- en denkniveau aantoonbaar middels een afgeronde geaccrediteerde diploma? Lees dan snel verder!

Functietitel Senior Business analist 5 fte
Standplaats Utrecht
Startdatum 01-07-2016
Einddatum 31-12-2016
Optie tot verlenging Ja
Uren per week 36

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse.
Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap. Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd.
Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is eind 2012 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.
Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller, dan nu het geval is, bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster. De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie en worden vanuit de
business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de portefueillehouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.
Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten is het BICC op zoek naar een ervaren Senior BI Businessnalist. Het betreft een omvangrijke, complexe en uitdagende BI-omgeving.

Expliciete ervaring als Business Analist op het terrein van BI en senioriteit (minimaal 2 jaar ervaring) is een must.
De kandidaat moet bereid zijn te reizen door het land (diverse locaties van de eenheden).

Doelstelling
Uitvoeren van Business Analist activiteiten op het gebied van Business Intelligence

Verantwoordelijkheden

De senior BI Business Analist is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 • Overlegt met gebruikers over de gewenste informationele oplossingen. Communiceert pro-actief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.

 • Realiseert vooronderzoeken en business analyses conform een standaard format. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde probleemdefinitie, voorzien van high-level oplossingsalternatieven in termen van bronnen, data warehouse onderdelen en informatieproducten. Bevat tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. De voorstellen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgeving te worden geplaatst en aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden en richtlijnen. Het document dient dusdanig geschreven te zijn dat het kan dienen als beslisdocument ten behoeve van het management.

 • Gedefinieerde gedetailleerde business requirements, bronanalyses en gespecificeerde output requirements.

 • Ontwerp van (management)rapportages en analysefunctionaliteit en gedocumenteerde functionele detailspecificaties.

 • Begeleidt/ondersteunt BI projecten naar het gewenste en gekozen eindresultaat

 • Denkt mee in het professionaliseren en repeterend maken van de werkzaamheden van de BICC's.

Vakmatige taken
De Business Analist is over de inhouds-as de spil tussen de gebruikers en het BI-team. Hij/zij analyseert en beschrijft de informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als de output (vorm). Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen. Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een business-gedreven aanpak in plaats van een technologie-gedreven aanpak.

Opleiding
HBO of WO werk-en denkniveau aantoonbaar middels diploma

Werkervaring
Minimaal twee jaar ervaring als Business Analist binnen het Business Intelligence (BI) domein.
Aantoonbare kennis van en ervaring met BI en data warehouse concepten

Competenties
Analyseren, samenwerken, communicatief vaardig en nauwkeurig

Interview data

Interview 1

maandag 23-05-2016, middagdeel 12:00 - 17:00 uur

Interview 2

dinsdag 24-05-2016, ochtenddeel 8:30 - 11:00 uur

Interview 3

dinsdag 24-05-2016, middagdeel 13:00 - 17:00 uur

Interview 4

woensdag 25-05-2016, van 11:30 tm 12:30 uur

Eisen

 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring als Business Analist in het Business Intelligence domein opgedaan in de afgelopen 5 jaar is een eis.

 • Minimaal 1 jaar ervaring met het succesvol uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe en grootschalige Business Intelligence omgevingen (>25.000 gebruikers) is een eis.

 • HBO of WO werk- en denkniveau aantoonbaar middels een afgeronde geaccrediteerde diploma

Wensen

 • Ervaring met operationele IT processen en -systemen in het publieke domein is een wens.

 • Kennis van Business Intelligence en datawarehouse concepten aantoonbaar middels gevolgde trainingen, opleiding of ervaring opdrachten.

 • Relevante werkervaring binnen de politieorganisatie.

Interesse? Stuur je CV o.v.v. het tarief uiterlijk woensdag 11 mei 17.00 uur toe.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  03-05-2016 15:54
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-05-2016 16:00
  Plaats
  Nijmegen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  03-05-2016 16:04
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  04-05-2016 16:30
  Plaats
  Zaandam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  06-05-2016 15:47
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten