Product Manager

Intermediair
IP Staffing
Geplaatst op
09-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Ja
Reacties
2
Bekeken
781
Status
Gesloten
Referentie
92160124

Afrondingstoelichting

Onze hartelijke dank voor uw reactie.
Helaas is het niet meer mogelijk te reageren op deze vacature.


Omschrijving

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Product Manager

Startdatum

1 juni 2016

Einddatum

30 november 2016

Uren

32-40 uur

Projectomschrijving werkzaamheden

We hebben te weinig capaciteit en kennis in ons eigen team om het project te gaan draaien.
Het project bestaat uit de onderstaande activiteiten / deliverables, waarbij specifieke expertise van zowel M2M telecomdiensten/techniek als kennis van de utility markt van belang is. De resultaten van het werk zijn randvoorwaardelijk voor de uitontwikkeling en implementatie van de diensten die Telecom ontwikkelt en in de loop van dit jaar zal leveren.

 • Het opstellen van business requirements en definitie van telecomdiensten binnen twee (vertrouwelijke) projecten die binnenkort starten, een op het gebied van mobiele M2M diensten en een op het gebied van glasvezeldiensten.

 • Ontwikkelen van een roadmap van telecom dienstverlening, waarbij de ontwikkelingen in de markt en de techniek aan de ene kant en de ontwikkeling in vraag van de klant aan de andere kant worden samengebracht. Hierbij wordt het huidige dienstenportfolio geanalyseerd en eventuele vervanging / migratie in kaart gebracht.

 • Opstellen dienstbeschrijvingen van telecomdiensten: 1) nieuwe M2M telecomdiensten die op basis van CDMA en fiber worden ontwikkeld en 2) actualiseren van dienstbeschrijvingen van bestaande diensten.

Ondertitel

Als Product Manager zorg jij dat ons dienstenportfolio van vaste en mobiele M2M telecomdiensten goed aansluit bij de behoeften van onze interne en externe klanten. Je hebt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van Telecom, waarbij klantgerichtheid en professionalisering centraal staan en waarbij je oog hebt voor de commerciële zaken.
 

Functie omschrijving

Als Product Manager ben je verantwoordelijk voor het gehele vaste en mobiele producten en dienstenportfolio van Telecom. Binnen de kaders van het business plan en marktstrategie zorg je voor de goede aansluiting tussen het productenportfolio van Telecom en de behoeften van onze klanten. Als Product Manager zorg je voor een brede afstemming met interne en externe stakeholders en mobiliseer je collega’s bij het realiseren van je doelstellingen:
 
Productontwikkeling: Je maakt productplannen en genereert en beoordeelt ideeën voor de ontwikkeling van nieuwe producten/diensten of nieuwe product/marktcombinaties. Je toetst de operationele en commerciële haalbaarheid van nieuwe producten en draagt zorg voor de implementatie van de nieuwe producten of diensten.
Marktonderzoek: Je initieert, realiseert en beoordeelt marktonderzoek en technische- en financiële haalbaarheidsstudies, teneinde inzicht te verkrijgen in de behoeften van (potentiële) klanten en richting te kunnen geven aan de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en/of product/marktcombinaties. 
Prijsbeleid: je stelt in samenspraak met Controller en Business Analist het prijsbeleid op, binnen de kaders van het marketing en verkoopbeleid, teneinde de marketing en verkoop doelstellingen te behalen. 
Advies: Je ontwikkelt expertise, of weet deze expertise te vinden, op de product/marktcombinaties en geeft interne en externe klanten advies inzake marktontwikkeling, teneinde de performance van de eigen organisatie of die van klanten te verbeteren 
Rapportage: Je analyseert de door de uitvoerende organisatie aangeleverde informatie en stelt periodiek rapportages op, teneinde anderen inzicht te verschaffen in de huidige stand van zaken en in staat te stellen correctieve acties te ondernemen. 
Kennis markt-, wet- en regelgeving : Je volgt en bent op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen inzake wet- en regelgeving, regulering en marktontwikkelingen en vertaalt deze in samenspraak met de Adviseur Regulatorische Zaken naar kansen en risico’s, teneinde de dienstverlening te optimaliseren binnen de wettelijke kaders. 
 

Functie eisen

Telecom is een bedrijfsonderdeel in ontwikkeling, we verwachten dat je een breed takenpakket oppakt en proactief een bijdrage levert aan het verder vormgeven van de afdeling en je eigen rol. Voor deze functie van Product Manager is het van belang dat je goed in staat bent om multi-disciplinair te werken en een trekkende rol te vervullen in het bereiken van bovenstaande doelstellingen.
 
Je hebt ervaring in telecom Product Management, in de business-to-business / datacommunicatie-diensten. Deze ervaring zet je in om de Product Management functie optimaal in te richten en uit te voeren. Je bent klantgericht en proactief en hebt een goed gevoel voor commercie.
 

Verder breng je het volgende mee

Minimaal een afgeronde WO (bij voorkeur technisch of bedrijfseconomisch)
Minimaal vijf jaar aantoonbaar relevante werkervaring in een (B2B) telecomomgeving;
Aantoonbare ervaring als Product Manager en/of als product eigenaar
Kennis van de energiesector is een pré.
Goede analytische vaardigheden;
Aantoonbare kennis van vaste en mobiele datacommunicatie;

Reageren op deze opdracht is mogelijk tot en met 11 mei 2016 om 9.00 uur. Reacties dienen te zijn voorzien van een recent CV, motivatie, tarief (inclusief reiskosten), BSN en beschikbaarheidsdatum.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  09-05-2016 13:06
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-05-2016 23:21
  Plaats
  Rijswijk

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten