Beleidsmedewerker Onderwijs

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
09-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Houten
Reacties
1
Bekeken
814
Status
Gesloten
Referentie
IGB66056139

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2528 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-06-2016

Einddatum

30-11-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

16

Sluitingsdatum

13-05-2016 om 09:00 uur

De afdeling Samenleving bestaat uit 2 clusters waarbinnen de werkvelden Jeugd & Onderwijs, Welzijn, Zorg, Cultuur en Sport, Veiligheid en Werk & Inkomen zijn organiseerd. Daarnaast is er een bedrijfsbureau en is er een tijdelijke projectorganisatie Sociaal Team ingericht, dat ook onder de afdeling valt. Alle zorg voor jeugd is per 1 januari 2015 in één hand gekomen: die van de gemeenten. De gedachte is daarbij dat de gehele zorg voor kinderen, jongeren en hun opvoeders dicht bij huis makkelijker tot stand komt. Het motto is hierbij: ontzorgen en ontkokeren. De gemeente was al verantwoordelijk voor veel onderdelen van jeugdzaken, zoals jongerenwerk, leerplichthandhaving en opvoedingsondersteuning.

Opdracht
Binnen deze functie kun je een verdeling maken tussen lokale en regionale werkzaamheden. Hieronder een opsomming van de werkzaamheden:

 • Je bent de spin in het web tussen de gemeente en de onderwijsbesturen en faciliteert daarbij diverse overleggen over de regionale samenwerkingsagenda, zoals OOGA, SBJ en LEA; zo verbind je speerpunten uit het beleidskader Jeugd & Onderwijs met de jaarlijks vast te stellen ontwikkelagenda, welke geformuleerd wordt door partners in Onderwijs en Jeugdzorg;

  • Je zorgt voor doorontwikkeling van het onderwijsbeleid;

  • Je signaleert ontwikkelingen en vertaalt deze naar de lokale situatie;

  • Je adviseert lokaal bestuur op het gebied van onderwijs;

  • Je zorgt voor evaluatie van beleid en verbeterpunten en vertaalt deze planmatig naar de uitvoeringspraktijk;

  • Je adviseert binnen en buiten de gemeente in samenwerking met belanghebbende organisaties en andere gemeenten in de regio. Je maakt hierbij een zorgvuldige afweging van de onderlinge belangen;

  • Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale werkgroepen en levert een actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van de transitieopgaven;

  • Je vertaalt financiële stukken om de uitvoering te monitoren;

  • Je draagt zorg voor de aansluiting tussen beleid en uitvoering, in het bijzonder het Sociaal Team en Passend Onderwijs;

  • Je werkt integraal over beleidsterreinen en domeinen heen.

Functie-eisen

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsadviseur op het terrein van onderwijs in de afgelopen 5 jaar (harde eis).

  • Aantoonbare ervaring in het organiseren en faciliteren van complexe overleggen en vergaderingen blijkend uit relevante opleidingen / werkervaring (harde eis).

  • Minimaal afgeronde relevante opleiding op  HBO-niveau.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-05-2016 17:05
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten