Senior Business Analist

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
09-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
4
Bekeken
981
Status
Gesloten
Referentie
IGB66069388

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-07-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

17-05-2016 om 10:00 uur

De Business Intelligence (BI) activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn. Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten is het BICC op zoek naar een ervaren Senior BI Businessnalist. Het betreft een omvangrijke, complexe en uitdagende BI-omgeving.

Expliciete ervaring als Business Analist op het terrein van BI en senioriteit (minimaal 2 jaar ervaring) is een must. Gelieve alleen in dat geval te reageren.

Doelstelling
Uitvoeren van Business Analist activiteiten op het gebied van Business Intelligence

Verantwoordelijkheden

De senior BI Business Analist is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 • Overlegt met gebruikers over de gewenste informationele oplossingen. Communiceert pro-actief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.

  • Realiseert vooronderzoeken en business analyses conform een standaard format. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde probleemdefinitie, voorzien van high-level oplossingsalternatieven in termen van bronnen, data warehouse onderdelen en informatieproducten. Bevat tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. De voorstellen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgeving te worden geplaatst en aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden en richtlijnen. Het document dient dusdanig geschreven te zijn dat het kan dienen als beslisdocument ten behoeve van het management.

  • Gedefinieerde gedetailleerde business requirements, bronanalyses en gespecificeerde output requirements.

  • Ontwerp van (management)rapportages en analysefunctionaliteit en gedocumenteerde functionele detailspecificaties.

  • Begeleidt/ondersteunt BI projecten naar het gewenste en gekozen eindresultaat

  • Denkt mee in het professionaliseren en repeterend maken van de werkzaamheden van de BICC's.

Vakmatige taken

De Business Analist is over de inhouds-as de spil tussen de gebruikers en het BI-team. Hij/zij analyseert en beschrijft de informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als de output (vorm). Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen.  Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een business-gedreven aanpak in plaats van een technologie-gedreven aanpak.

Functie-eisen

 • Let op: Hoewel de standplaats Utrecht is, moet de kandidaat bereid zijn om te reizen door het land (diverse locaties van de eenheden).

  • Minimaal 2 jaar relevante ervaring als Business Analist in het Business Intelligence domein opgedaan in de afgelopen 5 jaar is een eis (harde eis).

  • Minimaal 1 jaar ervaring met het succesvol uitvoeren van Business Intelligence vooronderzoeken in complexe en grootschalige Business Intelligence omgevingen (>25.000 gebruikers) (harde eis).

  • HBO of WO werk- en denkniveau aantoonbaar middels een afgeronde geaccrediteerde diploma (harde eis).

  • Ervaring met operationele IT processen en -systemen in het publieke domein is een wens.

  • Kennis van Business Intelligence en datawarehouse concepten aantoonbaar middels gevolgde trainingen, opleiding of ervaring opdrachten.

  • Relevante werkervaring binnen de politieorganisatie is een pre.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  09-05-2016 22:04
  Plaats
  den haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-05-2016 22:45
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-05-2016 11:07
  Plaats
  Berkel en Rodenrijs

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-05-2016 13:50
  Plaats
  Midden-Nederland

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten