Adviseur Projectbeheersing

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
09-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Haarlem
Reacties
4
Bekeken
1303
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

we hebben geen terugkoppeling van de opdrachtgever ontvangen indiendatum en gesprekken zijn al geweest wij gaan er dan ook van uit dat de gunning niet voor ons was dit keer.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Start

1 juni 2016

Einde

1 september 2017

Verlenging

Ja maximaal 1 x 12 maanden

Uren

24

Indienen

19 mei 2016

Functieomschrijving

Als adviseur projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor analyses, advisering en uitvoering op het gebied van projectbeheersing in het werkproces Aanleg en Onderhoud. Je werkt binnen één of meer projecten met specialisme van: maatregelenbeheer – baseline beheer – scopemanagement. De adviseur projectbeheersing met specialisme maatregelenbeheer – baseline beheer – scopemanagement- is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van dit vakgebied binnen het projectteam. In deze rol ligt de primaire focus op het coördineren, monitoren en het overzicht bewaken omtrent het totaalpakket aan maatregelen wat binnen het projectteam wordt uitgevoerd. Daarnaast ben je bewust van de positie die maatregelenbeheer heeft in een project en in bijzonder in het taakveld projectbeheersing, in relatie tot financieel beheer, planning en risicomanagement. Je bent in staat om zowel de projectmanagers als opdrachtgevers te overtuigen van verbetermogelijkheden en deze om te zetten in concrete acties en resultaten. Je zorgt voor het integreren van informatie, bewerken en analyseren van gegevens en legt verbanden. Op basis van deze gegevens lever je tijdig de juiste rapportages en overzichten aan en adviseer je projectteam(s) of de projectmanager over de beheersing van het project(en) of van het proces daarvan. Op basis van jouw adviezen worden beslissingen over beheersmaatregelen genomen. Die maatregelen implementeer en monitor je. Je brengt risico’s en afwijkingen in kaart en draagt (alternatieve) oplossingsvoorstellen aan. Je kunt tijdig (dreigende) issues signaleren voor eventuele escalatie in het kader van projectbeheersing. Ook signaleer en analyseer je ontwikkelingen die de uitvoering van het project kunnen beïnvloeden en adviseer je daarover.

Taken & werkzaamheden
Voorbereiden, voorzitten en verslaglegging van het interne maatregelenoverleg (Groene Kamer overleg)
· Uitdragen en werken conform het maatregelenproces (VTW proces).
· Actueel houden van de maatregeloverzichten en op basis hiervan stuurinformatie genereren omtrent het totaalpakket aan maatregelen
· Verbeteringen in het maatregelenproces signaleren en deze in overleg met het projectteam doorvoeren
· Een maakbaarheidstoets laten uitvoeren op losse maatregelen of maatregelenpakketten om te bepalen wanneer de maatregelen uitgevoerd gaan worden
· Iedere Trimester-periode een bijdrage leveren aan de voortgangs- c.q. verantwoordingsrapportage (T-rapportages)
· Afgeronde maatregelen afmelden bij de regio
· Afstemming met collega’s over de voortgang van alle lopende maatregelen
· Fungeren als aanspreekpunt voor zaken met betrekking tot maatregelen
· Communicatie over de acceptatie of afwijzing van maatregelen met Portfoliomanager
· Zorgen voor een correcte vastlegging in CONNECT met betrekking tot maatregelen
· Opzetten en implementeren van een digitaal communicatie,- & informatieoverdrachtsysteem (vb VISI) voor het maatregelenproces.

Samen met anderen Je werkt actief samen met je collega’s uit projectteam(s). Binnen projectteam(s) zorg je voor het creëren van collectief bewustzijn over het belang van projectbeheersing. Elke dag beter Je draagt aantoonbaar bij aan verbeteringen binnen de processen van (project)beheersing en actuele regelgeving. Ook draag je bij aan het op orde houden van de kwaliteit en kennis binnen het eigen vakgebied.
Functie-eisen Werk- en denkniveau · Hbo Kennis en ervaring · Je hebt een afgeronde opleiding of certificaten in relevante richting. · Je hebt 3-5 jaar relevante ervaring in uitvoerende, ondersteunende en adviserende werkzaamheden op het vakgebied projectbeheersing. · Je hebt kennis van de inhoudelijke beheersaspecten en bent eventueel gespecialiseerd in één van die aspecten en de manier waarop die binnen een project georganiseerd moet worden. · Je hebt inzicht in relaties die het project heeft met de andere onderdelen van de organisatie. · Je hebt een opleiding of cursus gevolgd, gericht op het IPM-model en (IPM) rolspecifieke opleiding. · Je hebt kennis van SCB en SE · Je hebt kennis van of in staat tot snel eigen maken van de werkwijze Aanleg en Onderhoud in relatie tot je eigen werk. · Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn. · Je vindt gemakkelijk je weg binnen een grote organisatie · Ervaring met Rijkswaterstaat is een pré
· Kennis van communicatie,-informatieoverdrachtsystemen (vb VISI); · Je hebt ruime ervaring met MS Excel
Meest essentiële competenties · Je bent RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend. · Je kunt goed analyseren, plannen, organiseren, en voortgangsbewaking · Je kunt goed samenwerken · Je bent positief ingesteld, kunt omgaan met weerstand. · Je bent initiatiefrijk en proactief · Je bent zorgvuldig en accuraat ingesteld · Je houdt graag controle op de voortgang.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


4 reacties

 • Datum
  09-05-2016 21:51
  Plaats
  Spaubeek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  10-05-2016 10:46
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  11-05-2016 18:05
  Plaats
  Driehuis

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-05-2016 16:02
  Plaats
  Wapenveld

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten