Business Intelligence (BI) Specialist

Opdrachtgever
Hinttech Staffing
Geplaatst op
10-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Den Haag
Reacties
3
Bekeken
627
Status
Gesloten
Referentie
96173

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Beste Freelancer,

Voor Stichting #ICTU is #Hinttech Staffing op zoek naar een Business Intelligence (BI) Specialist

Inzet

Locatie werkzaamheden

ICTU, Wilhelmina van Pruisenweg 104, 2595 AN Den Haag

Gewenste aanvangsdatum

1 juni 2016

Verwachte einddatum

31 december 2016

Aantal uren per week

36 uur

Reageren uiterlijk: Maandag 16 mei voor 14.00 uur
Evt. selectiegesprekken vinden plaats op: 26 en 27 mei a.s.

Taakomschrijving

Een juist adres in de Basisregistratie Personen (BRP) is belangrijk: voor burgers zelf én voor de overheid. Een afwijking hoeft niet direct fraude te zijn, maar geeft wel kans op misbruik van regelingen. Dat uitzoeken en zo nodig corrigeren, is een publieke taak. ICTU heeft hiervoor de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit (LAA) ingericht, met ruim 200 overheidsorganisaties en meer dan 1.000 direct betrokken ambtenaren. De samenwerking leidt tot een hogere adreskwaliteit in de BRP en tot het opsporen van adresfraude. Dat is belangrijk, want fraude mag niet lonen.
Onderdeel van het project is het professionaliseren van het informatieknooppunt (IKP), de centrale plek waar informatie wordt ontvangen, verrijkt, geselecteerd en doorgezet naar afnemers. Bij het project zijn zowel diverse rijksuitvoeringsinstanties betrokken als gemeenten. Samen met deze partijen wordt bepaald welke informatie waardevol is en hoe deze informatie dient te worden verrijkt en verwerkt binnen de gestelde juridische kaders.
Het IKP bestaat op dit moment uit een team van drie fulltime data analytics experts, twee parttime database beheerders, een parttime systeembeheerder en een fulltime applicatie ontwikkelaar. Door het toevoegen van een fulltime BI specialist wilt het IKP de datastromen die maandelijks door het IKP worden geleid naar een hoger niveau brengen.
De BI specialist is verantwoordelijk voor het loggen, transformeren en laden van de geleverde datasets binnen het IKP. Hij/zij voert hiertoe de nodige kwaliteitscontroles uit en prepareert, in overleg met het data analytics team, de data die voor de uitvoering van de kwantitatieve analyses nodig zijn. Dit geldt voor de structurele maandelijkse analyses als ook de ad hoc analyses. Tevens informeert hij/zij de project leiding over de uitkomsten.

De Bi specialist is ook verantwoordelijk voor het opstellen en bouwen van dashboards waarmee de voortgang en kwaliteit van de LAA onderzoeken met de deelnemers kan worden gedeeld. Hiertoe bereidt hij/zij zelf de onderliggende tabellen en datastromen voor en definieert in overleg met business stakeholders welke informatie van belang is om in de dashboards te tonen.
De Bi specialist legt direct verantwoording af aan het hoofd van het Informatie Knooppunt.

Gewenste profiel
Als Bi specialist heb je minimaal 3 jaar ervaring met het inrichten van data stromen en voorbereiden van basis tabellen tbv van eindgebruikers. Je overziet de gehele data voortbrengingsketen en de informatie behoefte die leeft onder de gebruikers. Onder de gebruikers vallen het data analytics team en de business stakeholders. Je bent primair een technisch expert die bekend is met meerdere BI tools en kan zich snel nieuwe tools eigen maakt. Je bent bekend en ervaren met BI principes en data kwaliteit controles.
Je zet ideeën om in een technische oplossing. Je bent een echte team-player, flexibel ingesteld en in staat om zelfstandig te werken. Jouw persoonlijkheid zorgt er voor dat er draagvlak ontstaat voor jouw voorstellen om het informatieknooppunt verder te professionaliseren en de betrokken stakeholders tevreden te stellen. Daarnaast ben je in staat om ideeën snel om te zetten in praktische oplossingen en denk je pro-actief mee in de route voorwaarts.

Eisen

 1. WO opleiding, studierichting: Informatica, Informatie Technologie, Business information of andere vergelijkbare studierichting.

 2. Kennis en Ervaring met ETL tools (Informatica, SAS EG) en data modellering methodieken (relationeel, dimensionaal, PL/SQL)

 3. Kennis en Ervaring met bouwen van dashboards en data visualisaties (Excel, Tableau, Qlikview, SAS VA).

 4. Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Wensen

 • Diversiteit aan ETL en system tooling (PL/SQL, Informatica, SAS EG, op Linux en Window, etc.).

 • Diversiteit aan Front end tooling en data visualisatie tooling (Excel, Tableau, Qlikview, SAS VA, etc.).

 • Ervaring met samenwerken in een team met data analytics experts (econometristen, geavanceerde kwantitatieve analyses).

 • Ervaring bij uitvoeringsinstanties overheid

 • In staat om business behoefte te herkennen en door te vertalen naar de techniek.

Kijk voor de weging van bovenstaande wensen op onze website

Reageren?

Ik zie graag je CV, tarief, motivatie en details rondom beschikbaarheid (ínclusief wel of niet aanwezig kunnen zijn op genoemde datum van selectiegesprekken) tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Hinttech Staffing

Hinttech is sinds 2007 een gecontracteerde (ICT) resource partner van ICTU.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  10-05-2016 14:04
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  12-05-2016 11:19
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  13-05-2016 09:37
  Plaats
  Almere

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten