Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
10-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Dronten
Reacties
1
Bekeken
941
Status
Gesloten

Omschrijving

Start

1 juni 2016

Einde

31 december 2016

Verlenging

Ja 2 x 6 maanden

Uren

12

Indienen

17 mei 2016

Detabem is op zoek naar een Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling voor in Dronten.

Organisatie
De gemeente Dronten is een jonge gemeente met lef. In meer dan veertig jaar tijd groeide de gemeente Dronten uit tot een gemeente met meer dan 40.000 inwoners. Het thema “Dronten geeft je de ruimte” voert dan ook verder dan de fysieke ruimte in de gemeente. Ook in de organisatie van de gemeente Dronten: daar worden talenten benut! Wie wil groeien, kan er groeien. Balans tussen werk en privé vinden wij zeer belangrijk. De directie wordt gevoerd door de directeur/ gemeentesecretaris en de directeur strategie en projecten. De organisatie bestaat uit tien overzichtelijke afdelingen. De managers vormen het Management Beraad. Het personeel van de gemeente heeft een transparante relatie met het gemeentebestuur en is zeer betrokken bij de samenleving, maakt er afspraken en komt deze ook na. Dienstverlening gaat verder dan veiligheid en gezonde financiën. We denken mee met ‘onze klanten’ en zijn toekomstgericht. Integriteit staat bij werknemers van de gemeente Dronten hoog in het vaandel. Werknemers van de gemeente Dronten roesten niet vast in patronen, maar hebben een flexibele en oplossingsgerichte werkhouding.

Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO)
Bij de afdeling MO werken ruim 20 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor beleid en uitvoering op een breed scala aan maatschappelijke thema's. MO is een dynamische afdeling die door haar nauwe relatie met de samenleving snel kan inspringen op veranderingen en waar het werk leuk en afwisselend is. Zij werken nauw samenwerken met andere afdelingen zoals de afdeling Sociale zaken en Economische zaken. Na een intensieve voorbereiding staat de komende periode in het teken van de uitvoering van de transities en het vormgeven aan de transformatie. De nieuwe werkwijze Dronter Koers vormt de basis voor de manier waarop inwoners met een ondersteuningsvraag weer mee kunnen doen in de samenleving. Vanuit de pionierstraditie koerst die samenleving op eigen kracht. Red een inwoner het niet (helemaal) meer op eigen kracht, dan is er in de wijk een netwerk van professionals die samen met de inwoner en zijn/ haar omgeving een routeplan ontwikkelen. Voor mensen die een baan zoeken is een lokale en regionale werkgeversbenadering opgericht. Samen met Economische zaken en ondernemers wordt gewerkt aan het creëren van banen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De functie
• Adviseren, rapporteren over ontwikkelingen en uitvoering van de Participatiewet;
• Uitvoeren van projecten/projectmatige werkzaamheden;
• Project Werkgeversbenadering waaronder de volgende werkzaamheden:
•Uitvoeren van lokale werkzaamheden i.h.k.v. de regionale werkgeversbenadering
•Ontwikkelen lokale activiteiten om meer mensen aan het werk te helpen
•Implementatie van werkgevervolgsysteem in het lokale werkgeverscontactteam
• Advisering en aanpassen verordeningen/beleidsregels m.b.t. participatie en minimabeleid;
• Pro-actief contact onderhouden met de afdeling Sociale zaken en Economische Zaken;
• Werkzaamheden vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling en/of het Programmabureau Transities.

Competenties
Wij zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de eigenschappen: energiek, analytisch, initiatiefnemer, flexibel, oplossingsgericht, praktisch en sociaal vaardig. Je vind het leuk om projectmatig te werken en bent een teamplayer. Je moet goed zelfstandig kunnen samenwerken en communiceren zowel met externe partners en interne collega’s. Je bent praktisch ingesteld maar kunt ook in voorkomende gevallen complexe vraagstukken bondig samenvatten. Je schrijft in heldere en begrijpelijke taal. Gedurende de selectiegesprekken zullen deze competenties beoordeeld worden.

Eisen

Opleiding
Op CV aantoonbaar minimaal een afgeronde HBO opleiding.

Werkervaring participatiewet
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met beleidsontwikkeling & -uitvoering op het gebied van Participatiewet.

Werkervaring verordening
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met het schrijven van verordening en beleidsregels.

Werkervaring raadvoorstellen
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, met het schrijven van beleids-, college en raadsvoorstellen.

Werkervaring overheid
Op CV aantoonbaar minimaal 3 jaar werkervaring, opgedaan in de afgelopen 5 jaar, in een beleidsfunctie binnen een overheidsorganisatie.
aanleveren bij offerte

Motivatiebrief (Half a4)

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

  • Datum
    15-05-2016 13:40
    Plaats
    Amsterdam

    Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten