Senior Projectmanager BI

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
11-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht / Odijk
Reacties
1
Bekeken
615
Status
Gesloten
Referentie
678

Omschrijving

Ben jij dé Senior Projectmanager BI met minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire Business Intelligence projecten?
Heb je daarnaast een afgeronde academische opleiding met een business of ICT gerelateerde richting?
Heb je ook een scrum master certificering?
Ervaring met het realiseren van BI-oplossingen met gebruikers, aangetoond door activiteiten als het managen van stakeholders, transitie van informatieproducten naar de gebruikersorganisatie, het mobiliseren van de gebruikersorganisatie of als gesprekspartner van directie?
En tot slot ook aantoonbare ervaring met het gelijktijdig aansturen van multidisciplinaire projectteams met BI-professionals?
Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Standplaats
Utrecht, Odijk. (gemiddeld één keer per week naar Zwolle/Meppel)

Startdatum
01-09-2016

Einddatum
31-12-2016

Optie tot verlenging
Ja, 2x 1 jaar

Uren per week
36

Opdracht omschrijving
De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap. Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.

Doelstelling
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding. Daarnaast is in 2013 een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren.
Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller dan nu het geval is bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data (“big data”) te kunnen analyseren. Hiervoor wordt oa gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.

De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde BI Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de aandachtsgebiedhouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De Business Intelligence activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC Centraal). Daarnaast wordt samengewerkt met 11 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.

Wegens uitbreiding van werkzaamheden, is het deelprogramma op zoek naar een senior projectmanager Business Intelligence.
De kandidaat moet bereid zijn gemiddeld 1 x per week te werken in Zwolle/Meppel.

Verantwoordelijkheden
De projectmanager is in staat om vanuit BI-gebruikersperspectief end-to-end te denken. Hij geeft sturing aan een multidisciplinair team van (10 tot 15) BI specialisten, architecten en analisten. Hij weet hoe de informatiebehoefte van de organisatie vertaald moet worden in oplossingen. Heeft ruime ervaring met projectmanagement binnen het BI-vakgebied en pakt zijn verantwoordelijkheid breed op.

De Projectmanager is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 1. Realisatie van de transitie van regionale functionaliteit naar landelijke oplossingen

 2. Realisatie van sturings- en intelligenceproducten

 3. Ontsluiten van nieuwe bronnen middels aansturing van één of meerdere externe opdrachtnemers

 4. Continue bewaking van de projectvoortgang, (proactief) belemmeringen verhelpen, ook buiten de scope van het project

 5. Opstellen van faseplannen, hoofdpuntenrapportages, voortgangsrapportages en afwijkingsrapportages

 6. Afstemming met andere projectmanagers binnen het BI-programma, met de BICC organisaties in de eenheden en met de gebruikersorganisatie

 7. Samenhang bewaken tussen de verschillende BI-trajecten

 8. Actief communiceren en afstemmen met alle relevante stakeholders op tactisch, strategisch en operationeel niveau

Vakmatige taken
De projectmanager beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de planning en consequenties voor de lange termijn.
Het betreft een dynamische omgeving waar veel in beweging is – gezocht wordt naar een inhoudelijk leider op senior niveau met ruime kennis en ervaring op het gebied van BI die mede invulling gaat geven in de richting waarin deze ontwikkeling plaatsvindt.

Leidinggevende taken
De projectmanager geeft leiding aan een of meerdere teams actief op het gebied van de realisatie van nieuwe landelijke informatieproducten.

Contacten
De projectmanager communiceert makkelijk met business- en meer technisch geschoolde collega’s binnen en buiten de verschillende onderdelen van het BICC.
Inzet in de lijn of project
Inzet in het project.

Opleiding

 1. Een afgeronde academische opleiding met een business of ICT gerelateerde richting is een eis.

 2. Een behaalde Prince2, CAPM, PMP of MSP Foundation certificering is een eis.

 3. Een behaalde scrummaster certificering is een eis.

Werkervaring

 1. In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire Business Intelligence projecten. Dit is een eis.

 2. Ervaring met het in nauwe samenwerking met gebruikers realiseren van BI-oplossingen. Aangetoond door activiteiten als het managen van stakeholders, transitie van informatieproducten naar de gebruikersorganisatie, het mobiliseren van de gebruikersorganisatie of als gesprekspartner van directie of C-level niveau. Dit is een eis.

 3. Aantoonbare ervaring met het gelijktijdig aansturen van multidisciplinaire projectteams met BI-professionals is een eis.

 4. Aantoonbare ervaring in Apache Hadoop is een wens.

 5. In de afgelopen 6 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van cq werkervaring opgedaan met BI en data warehouse concepten, beheersprincipes en -concepten voor BI omgevingen is een wens.

 6. Aantoonbare kennis van cq ervaring met operationele politieprocessen is een wens.

 7. Aantoonbare werkervaring met de Principal Toolbox is een wens.

Het betreft een dynamische omgeving waar veel in beweging is – gezocht wordt naar een inhoudelijk leider op senior niveau met kennis en ervaring op het gebied van BI die mede invulling gaat geven in de richting waarin deze ontwikkeling plaatsvindt.
Competenties

 1. Team-player die ook zelfstandig kan werken

 2. Planmatig, flexibel en pragmatisch

 3. Vasthoudend en koersvast (ook nee durven zeggen)

 4. Sterk analytisch vermogen

 5. Proactief en servicegericht

 6. Communicatief in woord en geschrift

 7. Aantoonbaar In staat om kort en bondig te formuleren (mondeling & schriftelijk)

Eisen
In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire Business Intelligence projecten.
Een afgeronde academische opleiding met een business of ICT gerelateerde richting is een eis.
Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is een eis.
Een behaalde scrum master certificering is een eis.
Ervaring met het in nauwe samenwerking met gebruikers realiseren van BI-oplossingen. Aangetoond door activiteiten als het managen van stakeholders, transitie van informatieproducten naar de gebruikersorganisatie, het mobiliseren van de gebruikersorganisatie of als gesprekspartner van directie of C-level niveau.
Aantoonbare ervaring met het gelijktijdig aansturen van multidisciplinaire projectteams met BI-professionals is een eis.

Wensen
In de afgelopen 6 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van cq werkervaring opgedaan met BI en data warehouse concepten, beheersprincipes en -concepten voor BI omgevingen is een wens.
Aantoonbare kennis van cq ervaring met operationele politieprocessen is een wens.
Aantoonbare ervaring in Apache Hadoop is een wens. Een inhoudelijke verificatie van dit criterium zal in de interview fase plaatsvinden.
Aantoonbare werkervaring met de Principal Toolbox is een wens. Een inhoudelijke verificatie van dit criterium zal in de interview fase plaatsvinden.
Een behaalde Prince2, IPMA-C, CAPM, PMP of MSP certificering is een wens.

Interesse? Graag ontvangen wij het CV o.v.v. het tarief uiterlijk vrijdag 20 mei 2016.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  19-05-2016 13:30
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten