Senior Projectmanager Business Intelligence

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
11-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
1
Bekeken
621
Status
Gesloten
Referentie
IGB66253036

TOP-Opdrachtgevers

 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Yacht bv 32 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-09-2016

Einddatum

31-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

24-05-2016 om 10:00 uur

De Business Intelligence activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC Centraal). Daarnaast wordt samengewerkt met 11 regionale BICC’s binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van de Manager van het Cluster Informatie. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.

Wegens uitbreiding van werkzaamheden, is het deelprogramma op zoek naar een senior projectmanager Business Intelligence.

De kandidaat moet bereid zijn gemiddeld 1 x per week te werken in Zwolle/Meppel.

Verantwoordelijkheden
De projectmanager is in staat om vanuit BI-gebruikersperspectief end-to-end te denken. Hij geeft sturing aan een multidisciplinair team van (10 tot 15) BI specialisten, architecten en analisten. Hij weet hoe de informatiebehoefte van de organisatie vertaald moet worden in oplossingen. Heeft ruime ervaring met projectmanagement binnen het BI-vakgebied en pakt zijn verantwoordelijkheid breed op.

De Projectmanager is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden

 • Realisatie van de transitie van regionale functionaliteit naar landelijke oplossingen

  • Realisatie van sturings- en intelligenceproducten

  • Ontsluiten van nieuwe bronnen middels aansturing van één of meerdere externe opdrachtnemers

  • Continue bewaking van de projectvoortgang, (proactief) belemmeringen verhelpen, ook buiten de scope van het project

  • Opstellen van faseplannen, hoofdpuntenrapportages, voortgangsrapportages en afwijkingsrapportages

  • Afstemming met andere projectmanagers binnen het BI-programma, met de BICC organisaties in de eenheden en met de gebruikersorganisatie

  • Samenhang bewaken tussen de verschillende BI-trajecten

  • Actief communiceren en afstemmen met alle relevante stakeholders op tactisch, strategisch en operationeel niveau

Vakmatige taken
De projectmanager beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de planning en consequenties voor de lange termijn.

Het betreft een dynamische omgeving waar veel in beweging is – gezocht wordt naar een inhoudelijk leider op senior niveau met ruime kennis en ervaring op het gebied van BI die mede invulling gaat geven in de richting waarin deze ontwikkeling plaatsvindt.

Leidinggevende taken
De projectlmanager geeft leiding aan een of meerdere teams actief op het gebied van de realisatie van nieuwe landelijke informatieproducten.

Contacten
De projectmanager communiceert makkelijk met business- en meer technisch geschoolde collega’s binnen en buiten de verschillende onderdelen van het BICC.

Functie-eisen

 • In de afgelopen 6 jaar minimaal 3 jaar ervaring als projectmanager van multidisciplinaire Business Intelligence projecten (harde eis).

  • Een afgeronde academische opleiding met een business of ICT gerelateerde richting (harde eis).

  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (harde eis).

  • Een behaalde scrum master certificering (harde eis).

  • Ervaring met het in nauwe samenwerking met gebruikers realiseren van BI-oplossingen. Aangetoond door activiteiten als het managen van stakeholders, transitie van informatieproducten naar de gebruikersorganisatie, het mobiliseren van de gebruikersorganisatie of als gesprekspartner van directie of C-level niveau (harde eis).

  • Aantoonbare ervaring met het gelijktijdig aansturen van multidisciplinaire projectteams met BI-professionals (harde eis).

  • In de afgelopen 6 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare kennis van cq werkervaring opgedaan met BI en data warehouse concepten, beheersprincipes en -concepten voor BI omgevingen.

  • Aantoonbare kennis van cq ervaring met operationele politieprocessen.

  • Aantoonbare ervaring in Apache Hadoop.

  • Een behaalde Prince2, IPMA-C, CAPM, PMP of MSP certificering.

  • Aantoonbare werkervaring met de Principal Toolbox is een pre.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  11-05-2016 22:06
  Plaats
  Eindhoven

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten