Interim Cost Engineer (Kostendeskundige)

Opdrachtgever
AEVES BV
Geplaatst op
12-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Uurtarief
85
Op locatie
Regio Utrecht
Reacties
1
Bekeken
402
Status
Gesloten
Referentie
Aeves991

Omschrijving

Aeves is voor één van haar opdrachtgevers op zoek naar een Interim Cost Engineer (Kostendeskundige).

Onze opdrachtgever is een professionele dienstverlener. Wegens drukke werkzaamheden is men op zoek naar een tijdelijke uitbreiding van het team. Je bent verantwoordelijk voor het ramen en vaststellen van kosten, het beoordelen van offertes én het voeren van commerciële onderhandelingen.

Werkzaamheden

Als Cost Engineer ben je verantwoordelijk voor het ramen en vaststellen van kosten, het beoordelen van offertes, het leveren van advies op het eigen vakgebied bij studies en audits en tevens voor het voeren van commerciële onderhandelingen teneinde in iedere projectfase op transparante wijze financiële informatie te leveren gebaseerd op realistische kosten behorende bij de scope van het project, zodat het management besluiten kan nemen. Je rapporteert aan de afdelingsmanager en functioneel aan de projectmanager.

Kosteninformatie
Je stelt op basis van de specificaties kostenramingen op en vast, stelt rapportages en kostennota’s op, signaleert omissies in de gekozen oplossing in relatie tot de juiste prijs/kwaliteit verhouding in het project en geeft verbetermogelijkheden aan.
Verwachte resultaat: Kostenramingen passend bij de verschillende ontwikkelingsfasen van het vastgestelde project met een nauwkeurig- heid en optimale prijs/kwaliteitverhouding.

Beoordelen
Je beoordeelt offertes, inschrijvingen bij aanbestedingen, geclaimd meer- of minderwerk of contractwijzigingen op nauwkeurigheid van de financiële informatie en rechtmatigheid (tot €100.000, boven de €100.000 beoordeelt de bedrijfsjurist op rechtmatigheid) en bespreekt deze beoordeling met in- en externe partijen en ziet erop toe dat, na goedkeuring, de juiste procedures worden gestart.
Verwachte resultaat: Een kostentechnische tijdige goedkeurde aanbesteding/contractwijziging, die voldoet aan de eisen.

Contracten
Je beoordeelt contracten en contractsdocumenten op financiële risico’s en bepaalt hoe hiermee omgegaan dient te worden, brengt selectie- en gunningcriteria in, begeleidt de uitvoering van een contract en ontwikkelt en onderhoudt de financiële paragraaf van innovatieve contracten, signaleert omissies en treft passende maatregelen.
Verwachte resultaat: Een tijdige en correcte contractsafhandeling en -behandeling waarbij, de financiële risico’s in contracten (vooraf) bekend zijn en voor het project- en lijnmanagement naar acceptabele niveaus gereduceerd en de juiste financiële selectie en gunningcriteria zijn ingebracht.

Onderhandelen
Je voert vanuit zijn vakgebied de commerciële onderhandelingen bij contractsaanpassingen/-wijzigingen op gepasseerde aanbestedingen, contractmutaties en offertes en verzorgt daar een correcte voortgang voor de betreffende projecten.
Verwachte resultaat: Een optimaal bedrijfseconomisch verantwoord onderhandelingsresultaat voor het realiseren van de projectdoelstellingen bij aanbestedingen, contractmutaties en offertes.

Advies
Je adviseert (gevraagd en ongevraagd) de projectverantwoordelijke of manager, vanuit zijn expertrol over vragen en –thema’s op zijn gebied in relatie tot de contractering en aanbestedingen en bewaakt de samenhang met andere relevante vakgebieden.
Verwachte resultaat: Een goed geïnformeerd management en projectverantwoordelijke, waardoor tijdige en correcte besluitvorming en bijsturing kan plaatsvinden voor het realiseren van de projectdoelstellingen en een optimale dienstverlening aan (interne) klanten.

Audits
Vanuit het eigen vakgebied in ondersteunende zin uitvoeren van audits bij aannemers en ingenieursbureaus, het rapporteren van bevindingen en het adviseren aan de auditverantwoordelijke.
Verwachte resultaat: Een goed geïnformeerde auditverantwoordelijke inzake inzicht en een oordeel over de specifieke technische deskundigheid van aannemers en ingenieursbureaus en de wijze waarop dit verbeterd kan worden om optimaal bij te kunnen dragen aan het realiseren van de doelstellingen.

Kennisoverdracht
Zorgt op basis van zijn specifieke materiekennis voor kennisoverdracht aan relevante partijen en levert vanuit een expertrol een bijdrage aan Value Engineer studies.
Verwachte resultaat: Het delen van de kennis en vergroten van het probleemoplossend vermogen van de organisatie bij en met relevante partijen.

Beleid
Houdt relevante in- en externe ontwikkelingen bij op het eigen vakgebied, beoordeelt de impact hiervan (op aanbestedingsbeleid), signaleert knelpunten, identificeert mogelijkheden voor vernieuwingen/ontwikkelingen en/of implementeert deze na goedkeuring van het management, en informeert het eigen management en belanghebbenden over relevante beleidsaspecten.
Verwachte resultaat: Een goed geïnformeerd lijnmanagement waardoor cost engineering aspecten tijdig en realistisch kunnen worden opgenomen in het afdelingsbeleid en daarnaast de specifieke materiekennis gedeeld met de relevante belanghebbende als bijdrage van het (goed) functioneren van de bedrijfseenheid.

Vereisten

 • Afgeronde HBO of WO-opleiding is een must.

 • Minimaal 6 jaar aantoonbare, relevante werkervaring.

 • Ervaring met probabilistisch ramen is een must.

 • Kennis van SSK en UAV-Gc is een must.

 • Klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, initiatiefrijk, betrouwbaarheid, analytisch denken, overtuigingskracht, veerkracht, team- en organisatiesensitiviteit.

 • Je bent communicatief vaardig, je zoekt de samenwerking en verbinding en hebt de wil om steeds te verbeteren

 • Je hebt een proactieve en initiatiefrijke instelling, doorziet processen snel en brengt structuur aan.

Functie gerelateerd

 • Standplaats: Regio Utrecht

 • Start: Z.s.m.

 • Duur: Tot eind 2016, verlenging mogelijk

 • Inzet: 4-5 dagen per week

Nadere info

Aeves zoekt de meest geschikte en beschikbare kandidaat voor deze functie. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een dienstverband: (1) Je komt voor de duur van de opdracht in dienst bij Aeves. (2) Je bent zzp’er. Aeves huurt je in voor de duur van het project. (3) Je bent in dienst bij een ander bureau. Aeves huurt je in voor de duur van het project.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  12-05-2016 09:47
  Plaats
  Joure

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten