Adviseur Projectbeheersing Maatregelenbeheer

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
11-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
2
Bekeken
521
Status
Gesloten
Referentie
IGB66265739

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

1-6-2016

Einddatum

1-9-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

19-5 -2016 om 17:00 uur

Als adviseur projectbeheersing ben je verantwoordelijk voor analyses, advisering en uitvoering op het gebied van projectbeheersing in het werkproces Aanleg en Onderhoud. Je werkt binnen één of meer projecten met specialisme van: maatregelenbeheer – baseline beheer – scopemanagement.

De adviseur projectbeheersing met specialisme maatregelenbeheer – baseline beheer – scopemanagement- is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van dit vakgebied binnen het projectteam. In deze rol ligt de primaire focus op het coordineren, monitoren en het overzicht bewaken omtrent het totaalpakket aan maatregelen wat binnen het projectteam wordt uitgevoerd.

Daarnaast ben je bewust van de positie die maatregelenbeheer heeft in een project en in bijzonder in het taakveld projectbeheersing, in relatie tot financieel beheer, planning en risicomanagement. Je bent in staat om zowel de projectmanagers als opdrachtgevers te overtuigen van verbetermogelijkheden en deze om te zetten in concrete acties en resultaten.

Je zorgt voor het integreren van informatie, bewerken en analyseren van gegevens en legt verbanden. Op basis van deze gegevens lever je tijdig de juiste rapportages en overzichten aan en adviseer je projectteam(s) of de projectmanager over de beheersing van het project(en) of van het proces daarvan. Op basis van jouw adviezen worden beslissingen over beheersmaatregelen genomen. Die maatregelen implementeer en monitor je. Je brengt risico’s en afwijkingen in kaart en draagt (alternatieve) oplossingsvoorstellen aan. Je kunt tijdig (dreigende) issues signaleren voor eventuele escalatie in het kader van projectbeheersing. Ook signaleer en analyseer je ontwikkelingen die de uitvoering van het project kunnen beïnvloeden en adviseer je daarover.

Taken & werkzaamheden
· Voorbereiden, voorzitten en verslagleggen van het interne maatregelenoverleg (Groene Kamer overleg)
· Uitdragen en werken conform het maatregelenproces (VTW proces).
· Actueel houden van de maatregeloverzichten en op basis hiervan stuurinformatie genereren omtrent het totaalpakket aan maatregelen
· Verbeteringen in het maatregelenproces signaleren en deze in overleg met het projectteam doorvoeren
· Een maakbaarheidstoets laten uitvoeren op losse maatregelen of maatregelenpakketten om te bepalen wanneer de maatregelen uitgevoerd gaan worden
· Iedere Trimester-periode een bijdrage leveren aan de voortgangs- c.q. verantwoordingsrapportage (T-rapportages)
Afgeronde maatregelen afmelden bij de regio
· Afstemming met collega’s over de voortgang van alle lopende maatregelen
· Fungeren als aanspreekpunt voor zaken met betrekking tot maatregelen
· Communicatie over de acceptatie of afwijzing van maatregelen met Portfoliomanager
· Zorgen voor een correcte vastlegging in CONNECT met betrekking tot maatregelen
· Opzetten en implementeren van een digitaal communicatie,- & informatieoverdrachtsysteem (vb VISI) voor het maatregelenproces

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde opleiding of certificaten in relevante richting.

  • Je hebt 3-5 jaar relevante ervaring in uitvoerende, ondersteunende en adviserende werkzaamheden op het vakgebied projectbeheersing.

  • Je hebt kennis van de inhoudelijke beheersaspecten en bent eventueel gespecialiseerd in één van die aspecten en de manier waarop die binnen een project georganiseerd moet worden.

  • Je hebt inzicht in relaties die het project heeft met de andere onderdelen van de organisatie.

  • Je hebt een opleiding of cursus gevolgd, gericht op het IPM-model en (IPM) rolspecifieke opleiding.

  • Je hebt kennis van SCB en SE

  • Je hebt kennis van of in staat tot snel eigen maken van de werkwijze Aanleg en Onderhoud in relatie tot je eigen werk.

  • Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn.

  • Je vindt gemakkelijk je weg binnen een grote organisatie

  • Ervaring met Rijkswaterstaat is een pré

  • Kennis van communicatie,-informatieoverdrachtsystemen (vb VISI);

  • Je hebt ruime ervaring met Excel

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  12-05-2016 14:05
  Plaats
  Moordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-05-2016 10:51
  Plaats
  Haarlem Nijmegen Maastricht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten