Projectmanager gebiedsontwikkeling

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
11-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
780
Status
Gesloten
Referentie
IGB66304213

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectmanager met ervaring met vastgoed- en gebiedsontwikkeling binnen een G4 gemeente.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland.

U bent werkzaam voor het organisatieonderdeel Stadsdeel Zuidoost.

De gemeente heeft 7 stadsdelen die samenwerken om zich te ontwikkelen tot herkenbare en, zoveel mogelijk, uniform ingerichte organisaties. De 7 gekozen bestuurscommissies functioneren als verlengd bestuur (vanuit het college van burgemeester en wethouders) en onderhouden intensieve contacten met bewoners, ondernemers en samenwerkingspartners in de wijken.

De stadsdeelorganisaties werken vooral aan de uitvoering van beleid. Ze leveren daarbij maatwerk door een gebiedsgerichte aanpak te hanteren. Vanuit de “ogen en oren”-functie van bestuurscommissie en ambtelijke organisatie wordt input voor geleverd voor stedelijk beleid.

Het stadsdeel Zuidoost is een dynamisch en vitaal stadsdeel met een internationale uitstraling en zijn rond de 83.000 inwoners, meer dan 100 culturen en circa 50.000 arbeidsplaatsen. Het is een gebied waar het goed wonen en plezierig recreëren is. Met succes zijn in samenwerking met bewoners en bedrijfsleven grote vernieuwingsprojecten in gang gezet op het gebied van ruimtelijke, economische en maatschappelijke ontwikkeling en het beheer van de openbare ruimte.

Stadsdeel Zuidoost heeft een divers samengesteld personeelsbestand. Goed voor de dienstverlening aan de bewoners en ondernemers, die zich herkennen in de organisatie. Naast de staf, uitvoering en gebiedsteams is de gebiedspool 1 van de basiselementen van de nieuwe stadsdeelorganisatie. De gebiedspool is een organisatorische eenheid die, in opdracht van de gebieds-teammanagers en de uitvoering, gebiedsgerichte en gebiedsoverstijgende programma’s en projecten uitvoert. Tevens geeft de gebiedspool uitvoering aan sociaal beleid, adviseert over de vorming van stedelijk beleid en zorgt voor vertaling van dit beleid naar de gebieden.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U stuurt op het in beeld brengen van kansen voor ontwikkeling op de (middel)lange termijn en beantwoordt op korte termijn kansen woningbouwopgave.

 • U bent verantwoordelijk voor de voortgang van (deel)producten en voor de voorbereiding van bestuurlijke besluitvorming (inclusief opstellen begroting en dekkingsvoorstel proces- en uitvoeringskosten.

 • U draagt zorg voor de budgetbewaking van proceskosten.

 • U coördineert de voorbereiding van gebiedsontwikkelingen.

 • U organiseert de financiering (en besluitvorming over) van de inrichting van het maaiveld (tijdelijk en definitief).

 • U stemt de (RVE's en SDZO) de communicatie met bewoners en belanghebbenden af.

 • U coördineert de afstemming en verbinding van projecten en ontwikkelingen van de H-buurt en omgeving, zodat kansen voor verbetering leefomgeving, wonen en economie op (middel)lange termijn in beeld komen.

 • U begeleidt (potentiële) transformaties.

 • U coördineert en organiseert overleg met externe stakeholders (waaronder eigenaren divers vastgoed, woningcorporaties en Rijkswaterstaat).

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar wo werk- en denkniveau, opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald wo-diploma.

 • U kunt schakelen tussen strategie, kaders vanuit de centrale stad en het stadsdeel en tussen uitvoering en communicatie/participatie bewoners en belanghebbenden.

 • U hebt ervaring met lijnmanagement binnen een gemeentelijke organisatie.

 • U hebt kennis van vastgoed- en gebiedsontwikkeling.

 • U hebt ruime ervaring in project- en procesmanagement, in bewoners- en belanghebbendenparticipatie, in politieke besluitvorming en hebt deze ervaring opgedaan binnen een G4 gemeente.

 • U hebt bij voorkeur meerjarige ervaring met het Amsterdamse gemeentelijk netwerk.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor een periode van een jaar, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Gemeente, vastgoedontwikkeling, gebiedsontwikkeling, G4 gemeente, stakeholders, woningbouw, bewoners, belanghebbenden, lijnmanagement

Hoe?

Reageer vóór donderdag 19 mei aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten