Ambtelijk opdrachtgever

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
11-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
898
Status
Gesloten
Referentie
IGB66304608

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2544 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een ambtelijk opdrachtgever met ervaring met het optimaliseren van financieel en maatschappelijk rendement en herstructureringsopgaven binnen een G4 gemeente.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Noord-Holland.

U bent werkzaam voor het organisatieonderdeel Stadsdeel Zuidoost.

De gemeente heeft 7 stadsdelen die samenwerken om zich te ontwikkelen tot herkenbare en, zoveel mogelijk, uniform ingerichte organisaties. De 7 gekozen bestuurscommissies functioneren als verlengd bestuur (vanuit het college van burgemeester en wethouders) en onderhouden intensieve contacten met bewoners, ondernemers en samenwerkingspartners in de wijken.

De stadsdeelorganisaties werken vooral aan de uitvoering van beleid. Ze leveren daarbij maatwerk door een gebiedsgerichte aanpak te hanteren. Vanuit de “ogen en oren”-functie van bestuurscommissie en ambtelijke organisatie wordt input voor geleverd voor stedelijk beleid.

Het stadsdeel Zuidoost is een dynamisch en vitaal stadsdeel met een internationale uitstraling en zijn rond de 83.000 inwoners, meer dan 100 culturen en circa 50.000 arbeidsplaatsen. Het is een gebied waar het goed wonen en plezierig recreëren is. Met succes zijn in samenwerking met bewoners en bedrijfsleven grote vernieuwingsprojecten in gang gezet op het gebied van ruimtelijke, economische en maatschappelijke ontwikkeling en het beheer van de openbare ruimte.

Stadsdeel Zuidoost heeft een divers samengesteld personeelsbestand. Goed voor de dienstverlening aan de bewoners en ondernemers, die zich herkennen in de organisatie. Naast de staf, uitvoering en gebiedsteams is de gebiedspool 1 van de basiselementen van de nieuwe stadsdeelorganisatie. De gebiedspool is een organisatorische eenheid die, in opdracht van de gebieds-teammanagers en de uitvoering, gebiedsgerichte en gebiedsoverstijgende programma’s en projecten uitvoert. Tevens geeft de gebiedspool uitvoering aan sociaal beleid, adviseert over de vorming van stedelijk beleid en zorgt voor vertaling van dit beleid naar de gebieden.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U fungeert als aanspreekpunt / opdrachtgever (AOG) richting de projectmanagers belast met het uitvoeren van stedelijke ontwikkelings –en herinrichtingsprojecten.

 • U legt verantwoording af aan de gebiedsmanagers en het verantwoordelijk MT-lid.

 • U rapporteert elke twee maanden wordt op project- en geclusterd niveau aan de gebiedsmanager over de stand van de projecten op een zevental thema’s (bestuur, scope, geld, planning, risico, organisatie en informatie).

 • U voedt 3 x per jaar de P&C-rapportage, deze gaat via de gebiedsmanager naar het stadhuis / de wethouder / portefeuillehouder en besteedt ruim aandacht aan de projecten.

 • U levert een bijdrage aan elke fasewisseling van een project waarbij sprake is van een go/no go en/of bestuurlijk besluit.

 • U deelt gemiddeld 4/5 keer per project ervaringen met de gebiedsmanager, waarbij er jaarlijks een plan ter goedkeuring wordt voorgelegd.

 • U initieert en begeleidt bedrijfsvoeringsprojecten ten behoeve van de opbouwfase van de organisatie.

 • U informeert proactief de gebiedsmanager over zaken die het vermelden waard zijn.

 • De gebiedspoolmanager is uw direct leidinggevende en voert in dat verband de gesprekken.

Eisen

 • U beschikt minimaal over aantoonbaar wo werk- en denkniveau, opgedaan door relevante werkervaring en/of een minimaal behaald wo-diploma.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met het optimaliseren van financieel en maatschappelijk rendement en herstructureringsopgaven.

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met het omzetten van bestuurlijk vastgestelde ambities in projecten en programma's en het monitoren van de realisatie daarvan.

 • U hebt ervaring met het optimaliseren van financieel en maatschappelijk rendement en herstructureringsopgaven binnen een G4 gemeente.

 • U hebt ervaring met het omzetten van bestuurlijk vastgestelde ambities in projecten en programma's en het monitoren van de realisatie daarvan, binnen een G4 gemeente.

 • U hebt bij voorkeur meerjarige ervaring met het Amsterdamse gemeentelijk netwerk, voorkeur ervaring combinatie sociaal met fysiek domein.

Waar?

Amsterdam

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 24 uur per week. Deze functie is op projectbasis voor een periode van een jaar, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Aanspreekpunt opdrachtgever, ambtelijk opdrachtgever, AOG, gemeente, gebiedsontwikkelaars, G4 gemeente, financieel en maatschappelijk rendement, herstructureringsopgaven

 

Hoe?

Reageer vóór donderdag 19 mei aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten