Senior ETL Ontwikkelaar

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
12-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Odijk
Reacties
1
Bekeken
677
Status
Gesloten
Referentie
IGB66342870

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • KPN Consulting 244 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

12-09-2016

Einddatum

30-09-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

19-05-2016 om 12:00 uur

De Basis Voorziening Informatie Bedrijfsvoering (BVI-BV) brengt data uit alle bedrijfsvoering systemen van de Nationale Politie bij elkaar. Data over onder meer medewerkers, financiën, middelen, contracten, capaciteitsmanagement en opleidingen wordt geïntegreerd en vertaald naar informatie over business processen en thema’s zoals Formatie en Bezetting, In-, uit- en doorstroom, Ziekteverzuim, Inzetbaarheid, Financiële rechtmatigheid en de Personele Reorganisatie.

Deze informatie is onmisbaar voor de besturing, voor de sturing en voor de verantwoording van en door de Nationale Politie. De vraag naar deze informatieproducten neemt dan ook sterk toe.

De BVI-BV is onderdeel van de BVI, waar ook operationele informatie wordt ontsloten. Er is in 2013 een start gemaakt met het vervangen van de oude – op de regio’s gebaseerde – operationele BVI door een een BVI 2.0 omgeving met een nieuwe architectuur, onder meer gebaseerd op een Apache Hadoop cluster.  BVI-BV is gebaseerd op deze nieuwe architectuur, en maakt alleen nog geen gebruik van Hadoop.

Integratie van operationele en bedrijfsvoering informatie gaat steeds belangrijker worden. Dit heeft niet alleen technische implicaties, maar ook functionele, vooral met betrekking tot het koppelen van informatie en het waarborgen van zowel de Wet Politie Gegevens (WPG) als de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP).

Gegeven de toenemende vraag naar nieuwe informatieproducten is er behoefte aan uitbreiding van het team met ervaren ETL-Ontwikkelaars met veel kennis van en ervaring met Informatica Powercenter, bouw en ontwerp en bedrijfsvoering.

Doelstelling
Het inrichten van een centrale datawarehouse voorziening waaruit voor de gehele nationale politie de bedrijfsvoering inzichtelijk wordt.

Verantwoordelijkheden
Zich gedragen als ervaren Software Engineer in een team en binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden.

Functie-eisen

 • Let op: standplaats is Odijk en Utrecht

  • Aantoonbare hands-on werkervaring met en kennis van performance tuning van Powercenter (harde eis).

  • Werkervaring met het ontwerpen en programmeren van complexe SQL-queries (harde eis).

  • Minimaal 4 jaar ervaring als Ontwikkelaar mbv Informatica Powercenter ETL (minimaal versie 8) binnen een grootschalige (vanaf 250 medewerkers) Business Intelligence omgeving (harde eis).

  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het ontwerpen en programmeren van (complexe) SQL-queries. 

  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het vertalen van functionele business informatiewensen naar ontwerpen van ETL dataflows van bron naar datamarts via Source – Targets – Matrices. 

  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 1 jaar ervaring met het reviewen van ETL flows door anderen geprogrammeerd. 

  • Ervaring met verwerking van CSV en XML bestanden. 

  • Hands-on ervaring met en kennis van business intelligence concepten zoals Data Modellering Methodieken (Data Vault, Kimball etc.), conceptuele, logische en fysieke Data Modellerings principes.

  • Ervaring met het reviewen van ETL flows door anderen geprogrammeerd. 

  • Ervaring met bedrijfsvoering.

  • Ervaring binnen de veiligheidsketen (Politie, Defensie, Marechaussee) is een pre.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  17-05-2016 15:55
  Plaats
  Barendrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten