BIM-Modelleur Objectenbibliotheek

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
800
Status
Gesloten
Referentie
IGB66504246

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

06-06-2016

Einddatum

01-09-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

20

Sluitingsdatum

24-05-2016 om 09:00 uur

Gemeente Amsterdam is partner in de ontwikkeling van het Zuidasdok, gezamenlijk met RWS (Rijkswaterstaat) en ProRail. Voor Zuidasdok zal gebruik gemaakt gaan worden van BIM (Bouw informatie modellering). Als onderdeel van BIM moet bijtijds een OTL (Objecttypebibliotheek) gereed zijn voor toepassing door het bouwend consortium (waarvan de aanbesteding nu loopt).

 

 • Opleverdatum voor het geïntegreerde OTL van de gemeente Amsterdam is: 2 september 2016.

 

 • Opleverdatum voor het geïntegreerde OTL van het opdrachtgevend consortium (bestaande uit gemeente Amsterdam, ProRail en RWS) is eind december 2016. Om het OTL bruikbaar te maken moeten modellen van de afzonderlijke partijen worden geïntegreerd. Het model van de gemeente Amsterdam dient in het kader van deze vacature te worden ontwikkeld en bestaat uit delen van verschillende organisatie onderdelen van de gemeente Amsterdam, waaronder Verkeer & Openbare Ruimte, Metro & Tram en Waternet.

Dit Amsterdamse model moet dan ook geïntegreerd worden uit deze afzonderlijke modellen én geïntegreerd worden in het totale model van Zuidasdok.

Voor de OTL-ontwikkeling ZAD is het volgen van de RWS-OTL modelleerregels een vereiste. De modellering dient plaats te vinden in een daarvoor door RWS beschikbaar gestelde Relatics omgeving met een voorgedefinieerde template.Om het OTL te ontwikkelen is inzet nodig van gespecialiseerde OTL-modelleurs voor de verschillende onderdelen. Daarnaast is behoefte aan een integrerende functie die het modelleringsproces aanstuurt en de integratie uitvoert. Deze integrator heeft ook specifieke kennis nodig van de RWS- en ProRail modellen.

Daarnaast is enige domeinspecifieke kennis van de te modelleren informatiebehoefte gewenst. Uitgaande van een Basisontwerp (dit wordt rond 11 mei 2016 aangeleverd door de opdrachtgever), bestaande uit een scopebeschrijving , alsmede voor gedefinieerde objectenlijsten, bestaan de werkzaamheden uit:

Voor het thema Assetmanagement Verkeer & openbare ruimte

een OTL modelleren

 • Alle relaties leggen vanuit gedefinieerde objecttypen om minimaal te voldoen aan het Basisontwerp, waaronder relaties leggen met concepttypen uit CB-NL. 

  • Het checken op overeenkomstige objecttypen met RWS en ProRail aan de hand van een referentiemodel en het vastleggen van relaties vanuit de OTL met het referentiemodel. 

  • Het specificeren van eigenschappen per objecttype.

  • Inhoudelijke toetsing OTL (validatie) en uitvoering verbeterslagen; in afstemming met beheerders.

  • Technische toetsing OTL op modelleerpatronen en rework op mogelijke kwaliteitsissues via ingerichte teststraten.

Het Basisontwerp omvat een specificatie van het te modelleren minimale Basisniveau per beheerder en voorgedefinieerde
objectenlijsten per beheerder. De OTL-modelleerregels van RWS dienen te worden gevolgd.  Een reeds voorhanden werkplan OTL en gezamenlijk projectplan OTL geven de aanpak en randvoorwaarden weer waarbinnen de onderstaande producten tot stand dienen te komen

Functie-eisen

 • Minimaal over aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond (harde eis).

  • In de afgelopen 2 jaar, minimaal 3 maanden aantoonbare ervaring met het modelleren in Relatics opgedaan (harde eis).

  • In de afgelopen 2 jaar, minimaal 3 maanden aantoonbare ervaring met objectbased modelling opgedaan (harde eis).

  • Heeft aantoonbare kennis van en ervaring met de OTL modelleerrichtlijnen van RWS.

  • Beschikt over een strategie om versnelling in de planning te bewerkstelligen.

  • Beschikt over een directe gelijkwaardige vervanging indien de kandidaat onverhoopt niet beschikbaar is.

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met CBNL.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten