Senior adviseur programmabeheersing

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
13-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
's Gravenhage
Reacties
2
Bekeken
2082
Status
Gesloten
Referentie
IGB66521868

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2529 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-06-2016

Einddatum

01-06-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

24-05-2016 om 18:00 uur

Jij bent verantwoordelijk voor het leveren van een bijdrage aan de inrichting, borging en verdere
professionalisering van de integrale programmabeheersing van het Programma Implementatie Omgevingswet. Door ondersteuning te leveren bij het organiseren van de programmabeheersprocessen zorg jij dat het programmateam de grote, multidisciplinaire, complexe (deel)programma’s en projecten gestructureerd kan beheersen. Jouw rol is om de Manager
Beheersing en Bedrijfsvoering te ondersteunen bij de inrichting van de programmabeheersing op tactisch en operationeel niveau.

Eén van jouw aandachtsgebieden betreft de inrichting en borging van het scopemanagement en – wijzigingen proces. Je staat aan de lat voor het ontwerp, de implementatie, de coördinatie en de naleving van het proces en de procesafspraken. In het verlengde daarvan draag je zorg voor de implementatie van een systematiek en een ondersteunend systeem om alle respectievelijke programmabeheersingsprocessen en de daaruit voorkomende producten aan elkaar te koppelen (bv in de vorm van een dashboard). Je neemt hiertoe het initiatief, draagt zorg voor de projectleiding en bent verantwoordelijk voor het op te leveren resultaat. Je draagt tevens zorg voor de procesmatige en inhoudelijke totstandkoming van allerhande besluitvormingsdocumenten ten behoeve van de Programmaraad en Opdrachtgevendberaad op het gebied van programmabeheersing zoals bijvoorbeeld opdrachtbrieven en offertes. Dit betekent dat je deze documenten zelf schrijft en zorgdraagt voor afstemming en alle acties die daaruit voortkomen. Daarnaast lever je algemene ondersteuning op het gebied van programmabeheersing. 

Je draagt bij aan richtinggevende standaarden en zorg je dat deze zijn afgestemd en voorgedragen voor de werkwijze. Ook adviseer je over verbeteringen en standaardisering van het gehele werkproces vanuit de invalshoek van programmabeheersing en zorgt dat deze verbeteringen geïmplementeerd worden. Je bent innovatief en ontwikkelt oplossingen en/of aspecten binnen je vakgebied. Natuurlijk zorg je ook dat jouw innovatieve ontwikkelingen bruikbaar geïmplementeerd worden binnen het werkproces. Tot slot deel je jouw kennis en ervaring binnen en buiten het programma.

Nauwe samenwerking met je collega's is voor jou erg belangrijk. Je werkt in een interorganisationeel programma en ondersteunt vanuit het Programmabureau het totale programma. Daar voel je je lekker bij. Je weet een grote diversiteit aan stakeholders van de overheid en uit de markt te beïnvloeden over het belang van programmabeheersing, ook al hebben zij soms tegengestelde belangen. Ook weet je bij hen draagvlak te creëren over te nemen beheersmaatregelen in een politiek gevoelige context. Je onderhoudt een netwerk met relevante contacten. 

Functie-eisen

 • Je hebt gedegen kennis van financiële processen en systemen binnen Rijkwaterstaat en de begrotingssystematiek binnen het Rijk (harde eis).

  • Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied, (Technische) Bedrijfskunde of een vergelijkbare richting (harde eis).

  • Je hebt minstens 10 jaar aantoonbare ervaring met integrale programmabeheersing binnen grote multidisciplinaire programma’s in een politiek bestuurlijke omgeving (harde eis).

  • Je hebt gedegen kennis van programmabeheersing en bijbehorende verantwoordingsprocessen (harde eis).

  • Je hebt kennis van relevante programmamanagementmethoden en -technieken.

  • Je hebt minstens 3 jaar ervaring met programma/projectbeheersing binnen ICT projecten.

  • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring van projectmanagement en/of programmabeheersing en bent bekend met ondersteunende programma’s als Prince2.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  13-05-2016 17:59
  Plaats
  Spaubeek

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  15-05-2016 11:15
  Plaats
  Wassenaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten