Civieltechnisch Projectleider

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
13-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Westland
Reacties
2
Bekeken
1747
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Kandidaat,

Door meerdere factoren die de opdrachtgever als harde eis heeft aangegeven voldoet u CV niet.

 • afgeronde HBO opleiding

 • ervaring op de afdeling IBOR

We kunnen u dan ook helaas niet aanbieden bij de opdrachtgever.
Met uw toestemming zouden we wel uw CV in onze Database willen archiveren.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • WTS Detachering 27 opdrachten
 • Novaccent 21 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten

Omschrijving

Start

z.s.m.

Einde

12 maanden

Verlenging

ja 1x 6 maanden

Uren

32 a 36 uur in overleg

Indienen

18 mei 2016

Detabem is op zoek naar een Civieltechnisch Projectleider voor in Westland.

Organisatie
Bouw mee aan de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar glastuinbouw is de gemeente Westland, een belangrijke economische motor. Westland ligt tussen de grootstedelijke gebieden van Den Haag, Delft en Rotterdam aan de ene kant en de kust aan de andere kant. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht en ambitie, innovatie en professionaliteit; dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait. Bij de gemeente Westland werken 850 mensen. Wij zijn op zoek naar professionele medewerkers die naast vakbekwaamheid invulling kunnen geven aan de volgende kernwaarden: openheid, samenwerkingsgerichtheid, integriteit en verantwoording nemen. In onze lerende organisatie staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel en er zijn volop kansen om eigen ambities waar te maken.

De afdeling Inrichting en Beheer Openbare Ruimte (IBOR) heeft als missie: ’we gaan voor (buiten)gewoon goed werk!’. Op eigentijdse wijze en in samenspraak met burgers en bedrijven realiseert de afdeling IBOR ‘werken’ in de openbare ruimte en het beheren en onderhouden van de fysieke leefomgeving. De afdeling IBOR voert taken op het gebied van beheer openbare ruimte zelf uit of regisseert de uitvoering door externe partijen. Toegerust zijn op de maatschappelijke en financiële ontwikkelingen van de komende jaren, directer contact met de gebruikers van de openbare ruimte en een sturende taakstelling richting externe partijen zijn belangrijke opgaven waarvoor IBOR de komende jaren aan werkt.

De samenleving verandert, steeds vaker is er vraag naar een andere houding en rol van de gemeente Westland. Hierbij is de samenwerking tussen burger en gemeente van essentieel belang. IBOR staat dicht bij de samenleving en wil goed aansluiten bij de nieuwe verhoudingen in en vraag vanuit de samenleving. Dat betekent, naast een andere manier van werken, ook een andere indeling van de afdeling en de teams. De afdeling IBOR is in ontwikkeling, één van de grootste wijzigingen hierbij is het sturen op programmadoelstellingen (programmasturing).

Team
Team Ingenieursbureau (IB) bestaat uit medewerkers op het gebied van projectmanagement en vakspecialisten die verantwoordelijk zijn voor de technische advisering over en uitvoering van de meer complexe activiteiten in de openbare ruimte. De uit te voeren activiteiten worden bepaald door het team Beheerstrategie, waarna het team IB de activiteiten op projectmatige wijze realiseert. Zij beschikken hiertoe over de benodigde specialistische kennis. Het projectmatig uitvoeren gebeurt met de eigen organisatie, met derden of met een tussenvorm, waarbij als uitgangspunt wordt gehanteerd dat er per project één medewerker verantwoordelijk is. Het team is verantwoordelijk voor grip op het werk bij deze projecten, van begin tot het eind. Concreet betekent dit dat het team zorg draagt voor een goede opdrachtverlening (aan de markt en intern), het bewaken van de voortgang (op basis van sturingscriteria), het houden van toezicht en het inspelen op actuele ontwikkelingen.

Opdracht
Als civieltechnisch projectleider geef je leiding aan projecten op het gebied van civiele techniek. Je adviseert over projecten in de openbare ruimte. Je bent verantwoordelijk voor aanbestedingstrajecten, contractmanagement, budgetbeheer, risicomanagement en het omgevingsmanagement. Onderdeel van je werk is afstemmen met verschillende stakeholders. Je speelt – binnen de randvoorwaarden van een project – in op exogene factoren. Je begeleidt rioleringsprojecten, projecten op het gebied van infrastructuur en projecten op het gebied van bouw- en woonrijpmaken van zowel woningbouw als bedrijfsterreinen.

Eisen

HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur blijkend uit een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau.
Je hebt minimaal 6 jaar aantoonbare werkervaring, waarvan tenminste 3 jaar relevante ervaring in de afgelopen 5 jaar binnen het vakgebied van de civiele techniek.
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als projectleider bij een gemeentelijk ingenieursbureau in een regisserende rol.
Aantoonbare kennis en ervaring met projectmatig werken opgedaan in een gemeentelijke opdrachtgever- opdrachtnemer omgeving. Je hebt ervaring met functioneel leidinggeven aan medewerkers en projectteams.
Aantoonbare kennis van de in het vakgebied gebruikelijke applicaties, regelingen en voorschriften. Bijvoorbeeld de RAW-systematiek, de aanbestedingswet, de UAV 1989 en/of 2012, Microstation en moderne contractvormen.
Kandidaten met gebiedskennis van het Westland én kennis van de werkmethoden van de gemeente, in het bijzonder van de afdeling IBOR hebben een kortere inwerktijd nodig en zijn daardoor sneller zelfstandig inzetbaar.

doelgericht/resultaatgericht
•overtuigingskracht
•besluitvaardig
•goed delegeren
•plannen en organiseren
•samenwerkingsgericht
•organisatiesensitiviteit
•je hebt gevoel voor ambtelijke en bestuurlijke verhoudingen en omgevingssensitiviteit
•goede communicatieve vaardigheden en onderhandelen

Met vriendelijk groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  17-05-2016 10:08
  Plaats
  Den Haag

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  18-05-2016 20:29
  Plaats
  Dodewaard

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten