Raadsgriffier/ Raadsadviseur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
17-05-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Oudewater
Reacties
0
Bekeken
2003
Status
Gesloten

Omschrijving

Startdatum

6-6-2016

Einddatum

4-12-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

24

Sluitingsdatum

19-5-2016 om 18:00 uur

De gemeenteraad telt 13 zetels, verdeeld over vier fracties (De Onafhankelijken, CDA, VVD/D66 en ChristenUnie/SGP).
De gemeenteraad heeft een presidium, twee raadsfora (Samenleving en Ruimte) en een auditcommissie.

De gemeenteraad wordt ondersteund door een griffier. Over de werkzaamheden als griffier legt deze in eerste instantie verantwoording af aan de werkgeverscommissie.

Het adviseren en ondersteunen van de Gemeenteraad en Fora

Adviseert en ondersteunt van de gemeenteraad bij de invulling van zijn volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol en neemt daartoe de nodige initiatieven;
Verleent gevraagd en ongevraagd advies en bijstand aan de gemeenteraad, het presidium, de -fracties ,individuele leden van de gemeenteraad en de door de gemeenteraad ingestelde fora en commissies;
Adviseert en draagt bij aan het toegankelijk maken van relevante informatie voor de raad;
Adviseert ten aanzien van en bewaakt de budgetten van de raad;
Ondersteunt ten aanzien van de instrumenten van de raad
Draagt zorg voor het bewaken van vragen van de leden van de gemeenteraad en de fora en het nakomen van afspraken en toezeggingen door het college;
Draagt zorg voor de kwaliteit, de voorbereiding, ondersteuning en afhandeling van vergaderingen van de gemeenteraad, presidium, fora en commissies.
Kent de reglementen, verordeningen, evenals relevante wet- en regelgeving;
Adviseert en ondersteunt de voorzitter(s) van zowel de gemeenteraad, het presidium, de fora en overige commissies vóór en tijdens de vergaderingen.
Treed op als verbinder van politieke, bestuurlijke en ambtelijke processen;
Neemt deel aan de driehoek (griffier –burgemeester – secretaris). Binnen de driehoek behartigt de griffier de belangen van de gemeenteraad en is hij een goede sparringpartner voor de burgemeester en secretaris.

Contacten

Participeert in netwerken binnen en buiten de gemeente, in belang van de gemeenteraad
Onderhoudt contacten op bestuurlijk en ambtelijk niveau

Functie eisen

Minimaal een relevante afgeronde juridische HBO/HBO+ opleiding en vakkennis t.b.v. het specialistische vakgebied, dan wel een vergelijkbaar werk- en denkniveau.
Minimaal 3 jaar ervaring als griffier/raadsadviseur binnen een gemeentelijke organisatie in een politiek/bestuurlijke omgeving.
Ervaring in het openbaar bestuur en affiniteit en bekendheid met het functioneren in een politiek/bestuurlijke omgeving. Ervaring met het werken binnen een griffie is een pré.
Heeft affiniteit en ervaring met digitaal werken en digitale informatieverwerking en is in staat voorstellen ter verbetering te doen.
Heeft een duidelijke visie op het openbaar bestuur en schroomt niet vernieuwende voorstellen te doen over de bestuurlijke processen.
Geen 9 tot 5 mentaliteit.

Competenties

Samenwerkingsgericht
Verbindend vermogen
Omgevingsbewust
Resultaatgericht
Overtuigingskracht
Besluitvaardig
Flexibel ingesteld
Integriteit

Over Matchd

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten