Sr. Business Analist

Opdrachtgever
CC Group
Geplaatst op
19-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Gent
Reacties
2
Bekeken
343
Status
Gesloten
Referentie
CCKD03198

Omschrijving

Arbeidsvoorwaarden

Startdatum

half juni 2016

Verwachte einddatum

afhankelijk

Optie op verlenging

ja

Inzet

afhankelijk

Standplaats

Gent

Aantal posities

1

Wat ga je doen?

De opdracht bestaat uit het uitvoeren van business analyses en functionele analyses.
Het domein web staat in voor het ontwikkelen van zowel websites als webapplicaties en de daarmee gepaard gaande koppelingen met back end systemen.

De business analist zal voor deze specifieke vorm van applicaties volgende taken uitvoeren

conceptueel nadenken over de behoeften van de klant en rekening houden met hergebruik van (bestaande) componenten
de behoeften van de klant kunnen in kaart brengen met een constante afweging om scope, budget en timing in evenwicht te houden
het concept en/of business analyse presenteren aan stuurgroepen
wireframing
nadenken over toegankelijkheid van applicatieechnische analyses maken voor webapplicaties en de daarbij horende koppelingen met back end applicaties

 • de behoeften van de klant kunnen overbrengen naar grafisch ontwerpers, ontwikkelaars

 • testplannen opstellen en testen

 • de business analist is vertrouwd met agile principes

De projecten waaraan de analist kan meewerken zijn velerlei: het verder uitbouwen van het product stad.gent, het product mijnGent, het platform voor participatieve websites (Gent en Garde, Jong & Wijs, …), een oplossing voor online betalen, online formulieren voor dienstverlening, semantisch beschrijven van de data in websites, beschrijven van webservices, projecten rond encryptie en autorisatie.

Het op afroep uitvoeren van specifieke opdrachten in het kader van ICT-projecten op het vlak van business analyse (web-gerelateerd).
De voorgestelde consultant zal zich snel en in voldoende mate de problematiek in een project weten eigen te maken en via een professionele no-nonsense aanpak afgestemd op de inhoud van de analyse garant staan voor een kwalitatieve uitvoering van de opdrachten - weliswaar met voldoende respect voor de eigenheden van de verschillende leden van de projectteams waarbinnen hij/zij actief zal zijn.

 1. Aantoonbare vertrouwdheid van de voorgestelde consultant met de publieke sector bij voorkeur op lokaal niveau (steden/gemeenten en/of OCMW) is een pluspunt.

 2. Bedoeling van de opdracht is het snel en correct kunnen uitvoeren van een specifieke analyse-taken binnen ICT-projecten.

 • Snel dient hierbij begrepen te worden als on site beschikbaar binnen een termijn van maximaal 10 werkdagen na het verzoek van de aanbestedende overheid.

 • Correct dient hierbij begrepen te worden als op een zeer zelfstandige manier een met kwaliteitsvol resultaat. Bedoeling is dan ook dat de voorgestelde consultant voor het uitvoeren van de opdrachten van senior niveau is.

 1. Elke schriftelijke rapportering naar Gemeente in Vlaanderen en/of de vertegenwoordiger(s) van de klant binnen de opdrachten zal gebeuren op basis van de standaarddocumenten en - een Gemeente in Vlaanderen ter beschikking zullen worden gesteld.

 2. De inschrijver zal voor de uitvoering van de opdrachten een consultant voorstellen die meteen over de benodigde competenties zal beschikken.

Opmerking: "analyse" dient in deze context ruim te worden geïnterpreteerd: de behoefte aan een sterke functioneel analytisch vermogen is vereist maar technische bagage is een plus.

 1. Gezien de specifieke opdrachten vaak zullen kaderen in een breder/langer traject zal een (éénmalige) vakkundige kennisoverdracht door de consultant die de opdracht heeft uitgevoerd aan een door een Gemeente in Vlaanderen aangeduide medewerker(s) tevens behoren tot het takenpakket van de consultant en worden uitgevoerd op éénvoudige vraag van een Gemeente in Vlaanderen

 2. Digipolis maakt voor de ondersteuning en opvolging van de projecten gebruik van Microsoft Project Server 2010 in combinatie met Sharepoint 2010. Ervaring met deze omgeving is dan ook een pluspunt.

 3. De consultant die de opdracht zal uitvoeren zal handelen in nauw overleg met de Klantcoördinator voor de betrokken departementen en/of een door hem aangewezen projectleider.

(De consultant zal voor de uitvoering van de opdrachten weliswaar kunnen beschikken over een voldoende ruime autonomie die hem/haar zullen toelaten binnen de scope voor zijn/haar project(en)).

Wie zoeken wij?

De kandidaat senior business analist web heeft 5 jaar ervaring met

 • het verzamelen van informatie over business processen en omzetting in duidelijke business en functionele analyses,

 • het in kaart brengen van de noden van de gebruikers (business requirements) met verschillende partners in het ontwikkelproces overleggen, zoals de partners en collega’s, bij Stad Gent en OCMW Gent, en ontwikkelaars,

 • het bijstaan van de projectmanager om een correcte inschatting te maken van de duurtijd van het ontwikkelproces, een belangrijke rol spelen in het testen van software.

 • het opstellen van testplannen

 • werken in een agile omgeving

De kandidaat heeft ervaring met analyse-methodieken.
Als senior business analist web heeft de kandidaat ervaring met voorgaande punten in het domein van websites en webapplicaties.
Daarnaast is de kandidaat in staat wireframes te ontwikkelen als stap tussen de functionele analyse en het grafisch design van een website en webapplicaties en koppelingen tussen webapplicaties en back end applicaties.
Functionele kennis van Drupal is een pluspunt.
Ervaring met web toegankelijkheid is een pluspunt.

Andere vaardigheden

 • Bachelor Informatica of gelijkwaardig door ervaring;

 • Minimum zes jaar ervaring als ontwikkelaar/analist of gelijkaardige ervaring als consultant;

 • Praktische ervaring met het uitvoeren/opvolgen van projecten;

 • Nederlands (vloeiend lezen, spreken en schrijven);

 • Engels (lezen, spreken en schrijven);

 • Stressbestendig;

 • Communicatief, bevordert de teamgeest en deelt ervaringen met anderen

 • Correct kunnen inschatten van probleemsituaties;

 • Kunnen begeleiden en motiveren van medewerkers;

 • Klantvriendelijk reageren.

Wie zijn wij?
De CC in onze naam is afgeleid van het begrip ‘carbon copy’. Transparantie in de dienstverlening, een flexibele vertaling van uw vraag, persoonlijke interactie, een ‘one-stop-shop’ voor uw IT-oplossingen: wij zijn ambitieus in het bieden van kwaliteit.
Wij houden ons bezig met eigen projecten en detachering binnen de ICT.

Onze missie is om de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten te helpen realiseren door geïntegreerde systemen te ontwikkelen, die direct inzetbaar zijn, voldoen aan de verwachtingen en lang mee gaan, zodat de klant een degelijke “return on InvestmenT” ervaart.
Sluitingsdatum vacature
Op deze vacature kun je reageren tot woensdag 1 juni 2016 om 14.00 uur.
CV stuur je door in Word-formaat in de taal van de aanvraag
Een motivatie stuur je geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegeaan op de aansluiting op de opdracht en functie-eisen
Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
Tarief is een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de kandidaten, graag zo scherp mogelijk aanbieden.
N.B.

Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  20-05-2016 12:25
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-05-2016 04:59
  Plaats
  Nissewaard

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten