Modelleur / ontwikkelaar

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
18-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
458
Status
Gesloten
Referentie
671

Omschrijving

Ben jij dé Modelleur met minimaal minimaal 2 jaar recente werkervaring als modelleur/ontwikkelaar? Heb jij specifiek ervaring met het omzetten van functionele specificaties in gegevens- en gedragsmodellen? Heb je kennis van OO en/of RDF opgedaan. En heb je minimaal een HBO niveau? Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Standplaats
Utrecht, Europalaan
Startdatum
01-09-2016
Einddatum
28-02-2017

Optie tot verlenging
Ja met een maximum van 3x, 12 maanden

Uren per week
36 uur

Opdracht omschrijving
De Informatievoorziening (IV) van de Politie is aan sterke verandering onderhevig. Het huidige applicatielandschap wordt gesaneerd en nieuwe ICT systemen en de daaronder liggende processen worden vervangen, aangepast of verbeterd.
Het cluster OPP houdt zich bezig met de vernieuwing van de informatievoorziening voor het operationeel politie proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt.
Er wordt gewerkt in een dynamische context met veel nieuwe elementen, waardoor een flexibele opstelling, leergierige houding en doorzettersmentaliteit onmisbare persoonskenmerken zijn.

Doelstelling
De Informatievoorziening (IV) van de Politie is aan sterke verandering onderhevig. Het huidige applicatielandschap wordt gesaneerd en nieuwe ICT systemen en de daaronder liggende processen worden vervangen, aangepast of verbeterd.

Verantwoordelijkheden
De modelleur geeft vorm aan het informatieverwerkingsproces in OPP met de beschikbare 'ingrediënten' van OPP.

Vakmatige taken
Vanuit gedegen kennis en overzicht van het dossiermodel klasses en properties ontwikkelen (gebruikmakend van het softwarepakket TopBraid)
Overlegt met de analist over de interpretatie van de werkstroomanalyse en aanverwante producten
Overlegt met de architect van OPP over de toepassing en invulling dan wel uitbreiding van het dossiermodel. De modelleur geeft vorm aan het informatieverwerkingsproces in OPP met de beschikbare 'ingrediënten' van OPP.
Hij doet voorstellen aan dan wel overlegt met de architect over de belegging van eventuele OPP-overschrijdende functionaliteiten en over het gebruik van services buiten de OPP-kern.
Hij signaleert en specificeert eventueel missende of aan te passen ingrediënten of andere platformcomponenten. Dit houdt onder meer in het definiëren en combineren van (gebruikers- en systeem-)handelingen, handelingsovergangen, handelingsovergangscenario's, modaliteiten, 'directives'.
Hij specificeert, gebruik makend van kennis van RDF, vragen in de formele talen PQL, DSL of Sparql (deels OPP-specifieke talen, die lijken op SQL) en test zelf basaal of deze het gewenste resultaat opleveren.
In overleg met de analist/ontwerper en de ontwikkelaar realiseert hij de gebruikersinterface;
De vormgevingsaspecten (in Angular, Javascript, HTML5 en Bootstrapworden gerealiseerd) worden door de ontwikkelaar gerealiseerd.
Rapporteert voortgang in JIRA

Contacten
Interne contacten. Samenwerking met Informatie/Model-architect, GUI-architect en scrumteamleden.
Inzet in de lijn of project
Inzet is in het project

Opleiding

 • Minimaal afgeronde en erkende opleiding op HBO niveau

 • Kennis

 1. OO, RDF

 2. SQL

 3. OPP specifiek: PQL, DSL, OPP dossiermodel

 4. Kennis van het agile manifesto en deze weten toe te passen in je werk

Werkervaring

 • Meer dan 5 jaar ervaring in het specifieke vakgebied en met genoemde tools en technieken, meer dan 10 jaar ervaring bij grote IT-projecten of IT-beheeractiviteiten en ruime ervaring bij de politie of goed vergelijkbare organisaties of omgevingen

 • Meer dan 2 jaar ervaring met het omzetten van functionele specificaties in gegevens- en gedragsmodellen.

Competenties

 • Flexibele opstelling

 • Leergierige houding

 • Doorzettersmentaliteit en

 • Goede communicatieve vaardigheden.

Eisen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar relevante werkervaring als modelleur/ontwikkelaar, specifiek met het omzetten van functionele specificaties in gegevens- en gedragsmodellen.
Aantoonbare opgedane kennis van OO en/of RDF.
Minimaal afgeronde en erkende opleiding op HBO niveau.

Wensen
Meer dan 5 jaar ervaring in het specifieke vakgebied en met genoemde tools en technieken, meer dan 10 jaar ervaring bij grote IT-projecten of IT-beheeractiviteiten en ervaring bij de Overheid.
Aantoonbare opgedane kennis van SQL.
Aantoonbare opgedane (werk)ervaring van Agile werken en/of testdriven development en/of modelmatig ontwikkelen.
Kennis van Angular en Bootstrap.
Aantoonbare opgedane (werk)ervaring bij Politieorganisatie.

Interesse? Graag ontvangen wij het CV o.v.v. het tarief uiterlijk woensdag 25 mei om 17.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten