Senior Adviseur

Opdrachtgever
T2 Automatiseringsdiensten
Geplaatst op
18-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Nieuwegein
Reacties
3
Bekeken
758
Status
Gesloten
Referentie
688

Omschrijving

Ben jij dé Senior Adviseur met kennis van organisatieontwikkeling, ICT, informatieplanning, IV-project portfoliomanagement en/of IV-architectuur binnen een complexe multi-keten context?
Ben je gewend om langs functionele ketens te werken binnen een matrix organisatie?
Herken je het grotere verband en de samenhang tussen diverse vraagstukken, organisatieonderdelen en belangen?
Ben je je bewust van je eigen positie en invloed binnen het grotere geheel?
En heb je een afgeronde opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar? Lees dan verder!

Bij de Nationale Politie heeft T2 de afgelopen vijf jaar als mantelleverancier meer dan 100 professionals gedetacheerd waarvan vele via freelance.nl. Met dit uitstekende resultaat bouwen wij de samenwerking verder uit.

Standplaats
Nieuwegein

Startdatum
18-07-2016

Einddatum
31-07-2017

Optie tot verlenging
Ja, in overleg

Uren per week
36

Opdracht omschrijving
De Dienst Informatie Management (DIM) van de Nationale Politie is de verbindende schakel tussen de eenheden en de verschillende onderdelen van de IV organisatie. Daarmee zorgt zij ervoor dat onze primaire politietaak op straat én op kantoor, op de juiste manier wordt ondersteund met informatievoorziening. Nu én in de toekomst. De dienst IM is als nieuwe landelijke dienst in 2015 voor het eerst in werking gekomen. Begin 2015 is het MT benoemd en zijn de landelijke sturingslijnen in werking gekomen.

De kerntaak van de dienst IM is het voeren van de regie op de informatievoorziening en daarmee de uitvoering van de ICT agenda. De dienst IM zorgt er, samen met de DICT, voor dat we de afgesproken continuïteit van de dienstverlening leveren, maar tevens ook dat de afgesproken vernieuwing tijdig wordt gerealiseerd. Wij hanteren een resultaatgerichte aanpak, waarbij onze collega’s binnen de nationale politie centraal staan.
Voor de verdere structurering van de dienst IM, haar processen en manier van werken in de nieuwe nationale vorm, is de dienst IM op zoek naar een senior adviseur.

Doelstelling
Als adviseur voer je opdrachten uit binnen de dienst. In de rol van senior adviseur draag je bij aan de benodigde verdere ontwikkeling van de dienst. Je zorgt voor reflecterende capaciteit waar nodig, bent in staat om verbeterpunten te signaleren en weet wanneer te acteren en faciliteren door nauw samen te werken met de betrokken leidinggevenden.

Voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn het maken van afdelingsanalyses, het geven van advies over mogelijke groeiaspecten, het in kaart brengen van de kansen en mogelijkheden die het mogelijk maken voor de dienst IM om verder door te groeien. Dit alles vanuit het perspectief van het verder stabiliseren en integreren van de organisatieonderdelen, zowel binnen de dienst IM maar ook in relatie tot de andere betrokken partijen binnen de nationale politie. Ook is behoefte aan kritische analyses en een evaluatie van het personele inrichtingsplan van de dienst IM, om verder in kaart te brengen wat voor aanpassingen nodig zijn op het gebied van de personeel formatie en bezetting. Daarbij is het essentieel dat kennis van marktontwikkelingen en rijksbrede ontwikkelingen wordt ingebracht.

Voor deze functie zijn de belangrijkste eigenschappen en competenties als volgt

Je hebt aandacht voor het individu, bent in staat om ‘out of the box’ te denken, krijg energie van een dynamische en complexe omgeving en je hebt gevoel voor de (politiek)bestuurlijke gevoeligheden. Daarnaast ben je in staat om kritisch & analytisch te kunnen denken, heb je communicatieve vaardigheden en ben je resultaatgericht. Ook heb je aantoonbare ervaring binnen IT regie organisaties in een adviserende, consulterende en/of leidinggevende positie, daarbij geholpen door uitvoerige kennis van het IM vakgebied.

Opleiding

 • Je hebt academisch werk- en denkniveau.

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.

Werkervaring

 • Je hebt diepgaande kennis van organisatieontwikkeling, ICT, informatieplanning, IV-project portfoliomanagement en/of IV-architectuur binnen een complexe multi-keten context.

 • Je hebt affiniteit met het werkveld van de politie en ervaring binnen een politiek-bestuurlijke complexe omgeving.

 • Je bent gewend om langs functionele ketens te werken binnen een matrix organisatie. Je herkent het grotere verband en de samenhang tussen diverse vraagstukken, organisatieonderdelen en belangen. Je bent je bewust van je eigen positie en invloed binnen het grotere geheel.

 • Je hebt ervaring op het vlak van beleidsontwikkeling, advisering en management.

 • Je gaat effectief om met onzekerheid en veranderingen in de organisatie, de omgeving en jezelf.

 • Je bent een netwerker die relaties binnen en buiten de eigen organisatie ontwikkelt en deze benut voor het verkrijgen van informatie, steun en medewerking.

 • Je bent je bewust van je eigen positie en invloed binnen het grotere geheel.

Competenties

 • Proactief

 • Pragmatisch

 • Verbindend

 • Vasthoudend

Eisen
Je hebt diepgaande kennis van organisatieontwikkeling, ICT, informatieplanning, IV-project portfoliomanagement en/of IV-architectuur binnen een complexe multi-keten context.
Je bent gewend om langs functionele ketens te werken binnen een matrix organisatie. Je herkent het grotere verband en de samenhang tussen diverse vraagstukken, organisatieonderdelen en belangen. Je bent je bewust van je eigen positie en invloed binnen het grotere geheel.
Je hebt een afgeronde opleiding bedrijfskundige informatica, bedrijfskunde, bestuurskunde of vergelijkbaar.

Wensen
In de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar relevante ervaring als Sr. Adviseur.
In de afgelopen 10 jaar minimaal 3 jaar relevante ervaring als Programmamanager.
In de afgelopen 5 jaar werkervaring met organisatie ontwikkeling.
1 referentie van eerdere relevante werkzaamheden / projecten waarin het vorenstaande tot uitdrukking komt.
Aantoonbare duidelijke visie van een IM organisatie in relatie tot Agile werken én DevOps.
Je hebt ervaring binnen een politiek-bestuurlijke complexe omgeving.
Je hebt affiniteit met het werkveld van de Politie.

Graag ontvangen wij CV’s uiterlijk woensdag 18 mei om 12.00 uur.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


3 reacties

 • Datum
  18-05-2016 14:57
  Plaats
  Putten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-05-2016 11:22
  Plaats
  Haarlem

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  19-05-2016 13:58
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten