Implementatie Adviseur

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
18-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Soesterberg
Reacties
2
Bekeken
1056
Status
Gesloten
Referentie
IGB66985107

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • KPN Consulting 238 opdrachten
 • Helion IT 159 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

06-06-2016

Einddatum

01-06-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32

Sluitingsdatum

31-05--2016 om 12:00 uur

C2000 is het landelijk systeem dat de communicatie verzorgt tussen meldkamers en hulpverleningsdiensten in Nederland. Het systeem wordt 7x24 uur gebruikt door vooral politie, brandweer, ambulancediensten en bepaalde onderdelen van het Ministerie van Defensie zoals de Koninklijke Marechaussee. Het netwerk wordt onderhouden door een commerciële organisatie. De overheid is eigenaar van het C2000 communicatiesysteem. Begin dit jaar heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie een aanbesteding uitgevoerd ten behoeve van de vernieuwing van het C2000-netwerk. Hiertoe is een programma ingericht dat de verantwoordelijkheid heeft de implementatie van het vernieuwde C2000-netwerk te realiseren.

Om deze doelstelling te bereiken is het Ministerie van Veiligheid en Justitie op zoek naar een Implementatie Adviseur ten behoeve van de implementatie van de nieuwe radiobediening op de meldkamers.

De Implementatie Adviseur meldkamers zorgt ervoor dat C2000 wordt geïmplementeerd in de aan hem toegewezen meldkamers. Dit betreft het samen met de meldkamer opstellen en doen uitvoeren van het Meldkamer Implementatie Plan (MIP).

Daarnaast is het iemand die goed communiceert, organiseert, afspraken en gebruikersbehoeften vastlegt en de goede partijen aan tafel krijgt. Hij/zij hoeft niet alle inhoudelijke expertise zelf te bezitten, maar moet wel voldoende inhoudelijke affiniteit hebben.

Doelstelling
Het zorgdragen dat de aan hem/haar toegewezen meldkamers, zowel organisatorisch als tijdig gereed zijn voor het vernieuwde C2000 communicatiesysteem.

Verantwoordelijkheden

 • De Implementatie Adviseur

  • is verantwoordelijk voor het tijdig opzetten van en uitvoering (laten) geven aan het meldkamer implementatie plan (MIP) voor de toegewezen meldkamers.

  • controleert de kwaliteit van de implementatie binnen de meldkamers.

  • verzorgt de wekelijkse voortgangsrapportage op basis van de rapportages uit de meldkamers.

  • ondersteunt de architecten.

  • legt afspraken en gebruikersbehoeften vast.

  • heeft technische kennis van software ontwikkeling.

  • heeft basis kennis van netwerken, rekencentra en werkplekken.

  • rapporteert aan de projectmanager IVC Implementatie Meldkamers.

Vakmatige taken
Het organiseren en coördineren van activiteiten om de meldkamer organisatorisch (en technisch) gereed te maken voor het vernieuwde C2000 communicatiesysteem.

Sparringpartner en adviseur voor staf, projectmanagers en de andere implementatie adviseurs.

Tijdig signaleren van knelpunten en actie ondernemen richting verantwoordelijke partijen.

Rapporteren aan projectmanager IVC Implementatie Meldkamers.

Leidinggevende taken
De Implementatie Adviseur begeleidt het implementatietraject in de meldkamer, maar heeft geen hiërarchische relatie tot de medewerkers van de meldkamer. In deze context draagt hij/zij zorg voor uitvoering van het Meldkamer Implementatie Plan.

Functie-eisen

 • In de afgelopen 5 jaar ervaring als projectmanager (of gelijkwaardige rol) met het begeleiden van ICT implementaties in grote organisaties (harde eis).

  • Afgeronde en erkende HBO-opleiding richting Bedrijfskundige Informatica of gelijkwaardig (harde eis).

  • Minimaal 2 jaar aantoonbare relevante kennis en werkervaring in een rol als ICT implementatie adviseur/consultant of gelijkwaardig in de OOV-sector (Veiligheidsregio, Politie, Brandweer, Ambulance, Defensie) in de afgelopen 5 jaar.

  • Aantoonbare ervaring met het organiseren van gebruikerssessies met als doel tot een eenduidig gedragen werkwijze te komen in een sterk veranderende omgeving.

  • Aantoonbare ervaring met het inventariseren van gebruikerswensen en de vertaalslag kunnen maken naar een functioneel ontwerp.

  • Aantoonbare ervaring met fit/gap analyse en helder beschrijven van de resultaten.

  • Aantoonbare kennis van en ervaring met Prince 2.

  • ​Aantoonbare kennis van netwerken en rekencentra.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  19-05-2016 12:54
  Plaats
  Amstelveen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 14:48
  Plaats
  Dordrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten