Adviseur Bedrijfsvoering senior

Intermediair
Detabem
Geplaatst op
18-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Den Haag
Reacties
1
Bekeken
1327
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste Kandidaat,

Helaas is deze opdracht door de opdrachtgever ingetrokken.


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2523 opdrachten

Omschrijving

Start

1 juli 2016

Einde

1 oktober 2017

Verlengen

Ja 2x 3 maanden

Uren

40

Indienen

22 mei 2016

Detabem is op zoek naar een Assetmanager voor in Den Haag.

Organisatie & afdeling
Het Rijksvastgoedbedrijf is de vastgoedorganisatie van en voor de Rijksoverheid en is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Wij zijn verantwoordelijk voor het beheer en de instandhouding van de grootste en meest diverse vastgoedportefeuille van Nederland.
Directie Vastgoedbeheer
De directie Vastgoedbeheer (VB) is verantwoordelijk voor het beheer van de gebouwen, gebouw gebonden (technische) installaties, terreinen en gronden van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) zowel in de fase van (tijdelijk) gebruik als leegstand. Bij specialties betreft dit panden, terreinen en gronden die onlosmakelijk verbonden zijn met het primaire proces. Bij kantoren betreft dit panden waar het primaire proces in kan worden uitgevoerd. Daarnaast realiseert de directie de kleinere projecten die het gevolg zijn van (her)ontwikkeling, transformatie of transacties.

De sectie Assetmanagement Specialties
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de sectie Assetmanagement Specialties, van de afdeling Klant- en Vastgoedmanagement binnen de directie Vastgoedbeheer, Rijksvastgoedbedrijf.
De sectie Assetmanagement Specialties zorgt voor de specialties portefeuille voor de in- en verhuurcontracten, de intake van klantvragen en deze vertalen in projectbrieven en -opdrachten binnen de kaders van het Integraal Plan, opmaken van behoefteplannen en vertalen in MOIP's en het invullen van de eigenaarsrol. Vanuit deze eigenaarsrol wordt de vertaling gemaakt van de afgesproken kaders uit het Integraal Plan, de behoeften van de gebruikers in het opstarten van concrete projecten en het op orde hebben en houden van de objecten (vergunningen, in- en verhuurcontracten, etc.). Het team bestaat uit 24 assetmanagers en medewerkers assetmanagement.

Functieomschrijving
De assetmanager draagt zorg voor het tactisch vastgoedmanagement voor een klantengroep en treedt namens het Rijksvastgoedbedrijf als eigenaar op voor die portefeuille. De assetmanager adviseert klanten over huisvestingsoplossingen. Ook draagt de assetmanager zorg voor het tactisch/operationeel relatiemanagement, waaronder het intakeproces en de vraagbaakfunctie rondom de dienstverlening van het Rijksvastgoedbedrijf. De assetmanager is verantwoordelijk voor de initiatief-/ dialoogfase van een project vanaf de projectbrief tot en met projectopdracht voordat hij/zij het overdraagt aan een projectmanager. Jaarlijks verzamelt hij/zij alle klantvragen en onderhoudsplannen en stemt deze af met de klant tot een behoefteplan en Meerjaren Onderhouds- en Investeringsplan. Na overdracht neemt de assetmanager deel aan het projectteam als eigenaar van het object.

Functie-eisen
Om een goede invulling aan de functie te geven beschik je over een aantoonbaar universitair werk- en denkniveau op het gebied van vastgoedmanagement. Een MRE is een pré.

De assetmanager die wij zoeken heeft affiniteit met en kennis over

 • de vastgoedmarkt en vastgoedfinanciën;

 • concernhuisvesting in het algemeen (Corporate Real Estate management) en/of rijkshuisvesting in het bijzonder;

 • ontwikkelingen op de kantorenmarkt, de bedrijfsprocessen bij de klanten (rijksdiensten) en lokale overheden.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de assetmanager

 • een project van initiatieffase tot en met projectopdracht met succes (samen met het projectteam) vorm geeft;

 • gevoel heeft voor politiek-bestuurlijke belangen;

 • heldere (advies)rapportages kan schrijven.

Als assetmanager beschik je over de volgende competenties;

 • Organisatiesensitiviteit

 • Analyseren

 • Overtuigingskracht

 • Klantgerichtheid

 • Samenwerken

 • Omgevingsbewustzijn

 • Plannen en organiseren

Voor de functie is meerjarige ervaring met het werken bij vastgoedorganisaties en het (begeleiden van het) vertalen van huisvestingswensen in huisvestingsoplossingen vereist. Ervaring bij het Rijksvastgoedbedrijf of werken bij de Rijksoverheid is een pré.

Met vriendelijke groet,
Detabem u krijgt van ons altijd een reactie

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  19-05-2016 21:25
  Plaats
  Heemstede

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten