Business Advisor

Opdrachtgever
ABN AMRO
Geplaatst op
20-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
85
Op locatie
Amsterdam
Reacties
2
Bekeken
797
Status
Gesloten

Afrondingstoelichting

Beste freelancer,

Bedankt voor uw reactie op de functie van Business Advisor bij ABN AMRO.

Wij hebben een selectie gemaakt en contact opgenomen met de uitgekozen kandidaat. De kandidaat is inmiddels in procedure en daarom sluiten wij de aanvraag op Freelance.nl bij deze af.
Onze keuze is gevallen op een kandidaat met ruime ervaring in de rol van Business Advisor in de financiële dienstverlening.

Nogmaals bedankt voor uw interesse en wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

ABN AMRO Interim


TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2531 opdrachten

Omschrijving

Opdrachtspecifiek

Doelstelling en de context van de opdracht/afdeling

Staat grotendeels in de profiel beschrijving hierboven. Belangrijke toevoegingen staan hieronder.

Wanneer is de opdracht succesvol uitgevoerd.
Het betreft invulling van een business advisory positie. Opdrachten en inzet kunnen verschillen. Inzet is succesvol als de kandidaat voldoet aan de verwachtingen die ik heb van mijn Business Advisor. Ik voer hier een reguliere performance dialoog over met de kandidaat
Specifieke ervaring vereist
Staat grotendeels in profiel hierboven, maar combinatie van minimaal vijf jaar consultancy ervaring in het Risk Management domein. Knowledge of IFRS9 and/or Basel a must

Welke (technische) kennis moet de kandidaat hebben;
Risk Management (Credit Risk, Strategic Risk, Model Risk, etc...). Ervaring met ABN AMRO werkwijzen, zoals o.a. Agile, Scrum, Prince, Baas

Softskills en Competenties;
Luisteren, Ruggengraat, Onafhankelijkheid, Autonomie, Analytisch, Verbinden

Generiek functieprofiel

Job Context
De Business Advisor II ondersteunt de Segment COO en Head of Business Advisory bij strategische en tactische besluitvorming voor de bij hem behorende portefeuilles; hierbij ook proactief handelend waarbij marktontwikkelingen, relevante innovaties en de doelstellingen van de bank. Houdt zich bezig met de zwaardere strategische projecten/opdrachten. Coördineert en voert onderdelen uit van het voortraject van omvangrijke en complexe projecten, binnen de kaders van het afgesproken beleid en het PRINCE2 projectproces. Maakt het hierdoor mogelijk dat Opdrachtgever, COO en TOPS stakeholders in een vroeg stadium een goede beslissing over noodzaak, inhoud, aanpak en resultaten van een project kunnen nemen. Daarbinnen stuurt hij/zij functioneel een team aan van 5 tot 10 pers.

Job Description
Business Advisory faciliteert de COO's met allerlei diensten en deliverables op basis waarvan de COO zijn rol op effectieve wijze kan vervullen en de te nemen besluiten vakkundig kan voorbeiden. De expertise en vaardigheden van Business Advisory worden ook binnen programma's en projecten ingezet. Business Advisory doet alle trajecten waarbij een deepdive op inhoud uitgevoerd moet worden om uiteindelijk te komen tot duurzame besluiten. Duurzame besluiten zien we als besluiten waarbij het bankbelang boven het individuele belang gaat, waarin aspecten als organisatie, proces, systeem maar ook vooral mens en maatschappij worden meegenomen, waarin alternatieve oplossingen voorzien zijn van een gedegen business case, en waarin alle stakeholders vooraf kunnen aangeven wat er nodig is om de gehele business case, dus inclusief benefit realisatie, tot stand te brengen.

Job Deliverables

 • Functiehouder stelt in samenwerking met de het Client/Support Center het Project Mandaat op. In het Project Mandaat staat de zakelijke afweging om een activiteit, project of programma te initiëren of te continueren. Het is een beschrijving van de wens/probleem van het Client Center en vormt de eerste intake van een mogelijk project.

 • Functiehouder ondersteunt hiermee het Client/Support Center bij het vertalen van de strategische agenda naar een tactische agenda. Is verantwoordelijk voor de oplevering van de Project Brief, dit is het einddocument van de PRINCE2 start up fase. Het bevat vaak alternatieve oplossingen voor een Business vraagstuk en maakt besluitvorming over de te kiezen oplossing mogelijk. Daarnaast geeft de Project Brief inzicht in het nut en noodzaak van het opstarten van een project. Het betreft in sommige gevallen een co-productie van de Business Advisor en Project Manager waarbij de BA inhoudelijke verantwoordelijkheid heeft en de Projectmanager verantwoordelijk is voor het proces/planning.

 • Formuleert optimalisatievoorstellen gericht op het verbeteren van de performance en kosten t.b.v. de klant en de Bank binnen de gegeven richtlijnen en procedures van de COO en het Client/Support Center.

 • Draagt zorg voor de goedkeuring van het beleidsvoorstel en / of projectbrief binnen de kaders van het CC gericht op implementatie van de voorstellen.

 • Initieert en onderhoudt diverse contacten binnen en buiten de ABN AMRO Bank, conform de daarvoor geldende gedragsregels, ten einde een relatienetwerk beschikbaar te hebben waar de ABN AMRO Bank zijn voordeel mee kan doen.

Knowledge & Communication

 • Kennis van commerciële economie en/of bedrijfskunde op WO niveau.

 • Diepgaande en brede kennis van banksystemen, processen architectuur, producten, processen etc. (functiehouder dient zich comfortabel te voelen en acteert optimaal in de meest uiteenlopende omgevingen).

 • Uitmuntende schrijf- en communicatieve vaardigheden (kan complexe zaken eenvoudig uitleggen).

 • Heeft kennis van en beheerst adviesvaardigheden.

 • Kennis van en ervaring met veranderingsprocessen en veranderingsmanagement.

 • Kennis van en ervaring met projectmanagement en projectmatig werken, ontwikkelingen, relevante regelgeving, processen, concurrenten en klantenbehoeften en voorkeuren.

 • Kennis van de visie en strategie van ABN AMRO bedieningsconcepten, bedrijfsprocessen, organisatie, producten en diensten van de Bank in het algemeen.

 • Ervaring met stakeholdermanagement (netwerkervaring)

 • 4 tot 6 jaar relevante werkervaring

Indicatief uurtarief € 85,00 (incl. reis- en verblijfskosten)​​

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  23-05-2016 15:18
  Plaats
  Schiedam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  25-05-2016 09:23
  Plaats
  WADDINXVEEN

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten