Informatie Analist

Intermediair
IT Recruitment
Geplaatst op
20-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
11
Status
Gesloten

TOP-Opdrachtgevers

  • WTS Detachering 28 opdrachten
  • KPN Consulting 238 opdrachten
  • Yacht bv 32 opdrachten
  • Novaccent 23 opdrachten

Omschrijving

Organisatie
NS Reizigers wil dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland. Wij zijn mensen die mensen naar mensen brengen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger. Wij zijn hét gezicht van NS en brengen dagelijks ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad. Attente dienstverlening vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek binnen ons bedrijf. Met circa 11.000 medewerkers, van machinist tot conducteur, van logistiek medewerkers tot marketeers op kantoor, met z’n allen proberen we dagelijks ons steentje bij te dragen aan attente dienstverlening. Onze kernwaarden zijn gastvrij, proactief, vakkundig en verbindend.

Afdeling
De informatie analist zal werkzaam zijn binnen het project Dynamische Instapinformatie (DII). Dit project is onderdeel van het project Instapbalk wat weer binnen het programma Beter & Meer valt. Binnen dit programma werken ProRail en NS intensief samen om de prestaties van het spoor in de toekomst te verbeteren en een kwaliteitsimpuls te geven aan het hele openbaar vervoer. De Instapbalk is een scherm dat over de volledige treinlengte (ca. 330 meter) op het perron aangeeft waar de trein zal stoppen en waar de verschillende ingangen van de trein zullen zijn. De instapbalk is daarbij een hulpmiddel voor versneld in- en uitstappen en draagt bij aan betere verspreiding – en daarmee transferveiligheid- van reizigers op het perron. De Instapbalk toont informatie over de halteringspositie van de trein aan het perron. Aanvullend wordt informatie getoond over de materieelkenmerken (1e, 2e klasse, stilte coupe, WC, Rolstoel ingang en fiets ingang). Dit is een gezamenlijk project tussen ProRail en NS.
Uit de informatiebehoefte wordt afgeleid dat er directe relaties zijn met applicaties in de domeinen reisinformatie, bijsturing en trein. Met de domeinarchitecten van deze domeinen is afgestemd dat de instapbalk binnen het reisinformatiedomein valt. De Instapbalk toont Instapinformatie aan de reiziger op het perron. Het wordt daarbij gevoed door de reisinformatiesystemen om materieelinformatie te ontsluiten en de rijrichting aan te geven. Voor de oriëntatie van de trein wordt de Virtuele Trein als bron gebruikt.

Doel van de functie:
Je bent verantwoordelijk voor het uitdiepen, achterhalen, valideren, noteren en managen van requirements voor het project DII. Het doel is gevalideerde en geprioriteerde requirements en specificaties met de juiste kwaliteit en diepgang voor het realiseren en beheren van de oplossing.
Je vormt de brug tussen softwareontwikkelaars, testprofessionals, eindgebruikers, en beheerders van het te realiseren systeem en bewaakt de scope van de oplossing. Je bent als informatieanalist gesprekspartner bij de klant bij business vraagstukken en weet je verbinding te maken tussen het product en de business. De belangrijkste eindproducten van het project DII zijn:

  1. Voor de nog te realiseren Instapbalken op een 3-tal stations zal de Instapinformatie door middel van een plaatje van de trein worden getoond;

  2. Het regelen van het beheer van de keten rondom de dynamische Instapinformatie die hoort bij de NS.

  3. Naast het realiseren van de uitrol op een drietal stations, levert dit project ontwerpdocumenten voor de vervolgfase (Fase 2) van dit project. Bij deze eerste oplevering van Instapinformatie bij de genoemde 3 stations kunnen er keuzen/oplossingen gemaakt worden over de te leveren IT, die mogelijk niet toereikend zijn voor verdere uitrol naar overige stations of het zijn oplossingen van tijdelijke aard. Het deelproject levert een document aan waarin wordt aangegeven welke IT er nodig is naast de reeds geleverde IT om Instapinformatie voor meerdere stations mogelijk te maken.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten

 Ophalen en vastleggen van (functionele en niet-functionele) software requirements;
 Uitdiepen van specificaties voor de toekomstige situatie, passend bij de NS-omgeving en geldende NS-architectuur;
 Opstellen ontwerpdocumenten uitrol fase 2;
 Afstemmen requirements en specificaties met architecten en andere NS projecten en afdelingen (o.a. Reisinformatie, Virtuele Trein en afdelingen binnen ProRail);
 Opstellen van requirementsspecificaties in de vorm van use cases, service definities, Agile/Scrum;
 Vastleggen van requirements in de requirementsmanagement tooling van IT Operations (Enterprise Architect) in onze ontwikkelstraat TOPAAS;
 Afstemmen en reviewen van requirements met belanghebbenden van het project;
 Beantwoorden van (functionele) vragen, van het gezamenlijke projectteam, bestaande uit NS- en ProRail vertegenwoordigers van business en IT én de geselecteerde leverancier;
 (mede) accepteren namens NS van opleveringen door het bouwteam;
 Bewaken van de kwaliteit van de opgestelde requirements documentatie.

Je CV
 Minimaal een afgeronde HBO opleiding op IT gebeid
 Minimaal 3-4 jaar ervaring met informatieanalyse en requirementsmanagement in complexe omgevingen
 Aantoonbare ervaring met het opstellen van gap analyses m.b.t. vervangen/ uitfaseren van software
 Zelfstandig requirements kunnen eliciteren, analyseren, valideren, documenteren en managen
 Aantoonbare ervaring met het opstellen van use cases
 Aantoonbare ervaring met het opstellen van gegevensontwerp en gegevensmapping
 Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands
 Goede luisteraar maar ook zeer helder standpunten kunnen verwoorden
 Flexibel om kunnen gaan met een snel veranderende omgeving
 Op inhoudelijk vlak sturing kunnen geven aan een bouwteam
 Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met Agile en RUP ontwikkelmethodieken.
 IREB gecertificeerd ( minimaal foundation level).
 Ervaring met software engineering tools, zoals Enterprise Architect, Jira

Competenties
 Teamplayer
 Pro-actief
 Meedenkend
 Initiatiefrijk
 Probleemoplossend
 Communicatief vaardig
 Zelfstandig
 Accuraat
 Verantwoordelijkheidsbesef
 Klantgericht
 Analytisch vermogen
 Abstractievermogen
 Creatief
 Organisatiebewust
 Overtuigingskracht
 Methodisch werken

Werkweek
36 uur

Voldoe je aan de eisen? Neem dan snel contact met ons op. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van de sollicitatie.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten