Informatie Analist

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
20-05-2016
Periode
Niet relevant
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
5
Bekeken
885
Status
Gesloten
Referentie
IGB67171247

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2562 opdrachten

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-06-2016

Einddatum

30-11-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

24-05-2016 om 13:00 uur

Bedrijfsonderdeel
NS Reizigers wil dat meer mensen vaker de groene trein nemen. Daarmee dragen wij bij aan de mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid van Nederland. Wij zijn mensen die mensen naar mensen brengen. We maken onze dienstverlening in het bijzijn van de reiziger. Wij zijn hét gezicht van NS en brengen dagelijks ruim één miljoen mensen naar hun bestemming: of het nu om werk of vrije tijd gaat, zoals een bezoekje aan familie, een leuk museum, een dagje strand of het bezichtigen van een mooie stad.  Attente dienstverlening vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek binnen ons bedrijf. Met circa 11.000 medewerkers, van machinist tot conducteur, van logistiek medewerkers tot marketeers op kantoor, met z’n allen proberen we dagelijks ons steentje bij te dragen aan attente dienstverlening. Onze kernwaarden zijn gastvrij, proactief, vakkundig en verbindend.

Afdeling
De informatie analist zal werkzaam zijn binnen het project Dynamische Instapinformatie (DII). Dit project is onderdeel van het project Instapbalk wat weer binnen het programma Beter & Meer valt. Binnen dit programma werken ProRail en NS intensief samen om de prestaties van het spoor in de toekomst te verbeteren en een kwaliteitsimpuls te geven aan het hele openbaar vervoer. De Instapbalk is een scherm dat over de volledige treinlengte (ca. 330 meter) op het perron aangeeft waar de trein zal stoppen en waar de verschillende ingangen van de trein zullen zijn. De instapbalk is daarbij een hulpmiddel voor versneld in- en uitstappen en draagt bij aan betere verspreiding – en daarmee transferveiligheid-  van reizigers op het perron. De Instapbalk toont informatie over de halteringspositie van de trein aan het perron. Aanvullend wordt informatie getoond over de materieelkenmerken (1e, 2e klasse, stilte coupe, WC, Rolstoel ingang en fiets ingang). Dit is een gezamenlijk project tussen ProRail en NS.
Uit de informatiebehoefte wordt afgeleid dat er directe relaties zijn met applicaties in de domeinen reisinformatie, bijsturing en trein. Met de domeinarchitecten van deze domeinen is afgestemd dat de instapbalk binnen het reisinformatiedomein valt. De Instapbalk toont Instapinformatie aan de reiziger op het perron. Het wordt daarbij gevoed door de reisinformatiesystemen om materieelinformatie te ontsluiten en de rijrichting aan te geven. Voor de oriëntatie van de trein wordt de Virtuele Trein als bron gebruikt.

Doel van de functie

De informatieanalist is verantwoordelijk voor het uitdiepen, achterhalen, valideren, noteren en managen van requirements voor het project DII. Het doel is gevalideerde en geprioriteerde requirements en specificaties met de juiste kwaliteit en diepgang voor het realiseren en beheren van de oplossing. De informatie analist vormt de brug tussen softwareontwikkelaars, testprofessionals, eindgebruikers, en beheerders van het te realiseren systeem en bewaakt de scope van de oplossing. Als informatieanalist ben je gesprekspartner bij de klant bij business vraagstukken en weet je verbinding te maken tussen het product en de business. De belangrijkste eindproducten van het project DII zijn:

 • Voor de nog te realiseren Instapbalken op een 3-tal stations zal de Instapinformatie door middel van een plaatje van de trein worden getoond;

  • Het regelen van het beheer van de keten rondom de dynamische Instapinformatie die hoort bij de NS.

  • Naast het realiseren van de uitrol op een drietal stations, levert dit project ontwerpdocumenten voor de vervolgfase (Fase 2) van dit project. Bij deze eerste oplevering van Instapinformatie bij de genoemde 3 stations kunnen er keuzen/oplossingen gemaakt worden over de te leveren IT, die mogelijk niet toereikend zijn voor verdere uitrol naar overige stations of het zijn oplossingen van tijdelijke aard. Het deelproject levert een document aan waarin wordt aangegeven welke IT er nodig is naast de reeds geleverde IT om Instapinformatie voor meerdere stations mogelijk te maken.

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten

 • Ophalen en vastleggen van (functionele en niet-functionele) software  requirements;

  • Uitdiepen van specificaties voor de toekomstige situatie, passend bij de NS-omgeving en geldende NS-architectuur;

  • Opstellen ontwerpdocumenten uitrol fase 2;

  • Afstemmen requirements en specificaties met architecten en andere NS projecten en afdelingen (o.a. Reisinformatie, Virtuele Trein en afdelingen binnen ProRail);

  • Opstellen van requirementsspecificaties in de vorm van use cases, service definities, Agile/Scrum;

  • Vastleggen van requirements in de requirementsmanagement tooling van IT Operations (Enterprise Architect) in onze ontwikkelstraat TOPAAS;

  • Afstemmen en reviewen van requirements met belanghebbenden van het project;

  • Beantwoorden van (functionele) vragen, van het gezamenlijke projectteam, bestaande uit NS- en ProRail vertegenwoordigers van business en IT én de geselecteerde leverancier;

  • (mede) accepteren namens NS van opleveringen door het bouwteam;

  • Bewaken van de kwaliteit van de opgestelde requirements documentatie.

Functie-eisen

 • Minimaal 3-4 jaar ervaring met informatieanalyse en requirements engineering in complexe omgevingen (harde eis).

  • Aantoonbare ervaring met het opstellen van gap analyses m.b.t. vervangen/ uitfaseren van software.

  • Zelfstandig requirements kunnen eliciteren, analyseren, valideren, documenteren en managen.

  • Kandidaat is IREB gecertificeerd.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


5 reacties

 • Datum
  20-05-2016 18:24
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 08:31
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 11:12
  Plaats
  Amersfoort

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 14:50
  Plaats
  Amsterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 23:10
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten