Lead BI-ontwikkelaar

Intermediair
FixedToday
Geplaatst op
20-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Nee
Reacties
1
Bekeken
1606
Status
Gesloten
Referentie
Thirza Loois

Afrondingstoelichting

Er is een intake gepland met een kandidaat die ruime ervaring heeft in de branche hoger onderwijs


TOP-Opdrachtgevers

 • KPN Consulting 244 opdrachten
 • Helion IT 160 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

Periode

van 01-06-2016 tot 31-08-2016

Omvang

36 uur per week

Tariefindicatie 90 euro per uur

Het realiseren van een uitbreiding op een bestaande, bij de hogeschool passende, gebruiksvriendelijke en toegankelijke BI-omgeving, welke voorziet in de rapportagebehoefte van het (hoger) management. Als Lead BI-ontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor de bouw en implementatie van een uitbreiding op een bestaande Microsoft datawarehouse oplossing voor het project vervanging MIS (Management Informatie Systeem). Daarbij ben je sparringpartner van de architecten/projectleider voor het technisch ontwerp van de gekozen oplossingen. Je ondersteunt de businessanalist en de tester in hun dagelijkse werkzaamheden. Denk hierbij aan het opzetten van de kubussen en rapporten. Om het project succesvol te laten zijn is een goede implementatie en in beheer name belangrijk. Samenwerking en overdracht naar de verschillende afdelingen is daarbij een belangrijke taak.

Tot de werkzaamheden behoren o.a.: 
Opstellen TO’s op basis van de FO’s die door de analist zijn opgesteld; 
Ontwikkelen en bouwen van oplossingen binnen een datawarehouse op basis van de door de analist gemaakte FO’s o Het kunnen ontwikkelen van Reports en Cubes 
Ondersteunen analist, tester 
Aandragen van ontwerpoplossingen en oplossingen voor vraagstukken zoals BIbeheerinrichting en security 
FO’s beoordelen m.b.t. privacy en WBP en ontwerpen bouwen conform deze eisen 
Opleveringen technische documentatie 
Kennisoverdracht naar de betrokken beheerafdelingen.

Aantoonbare kennis van en ervaring met

 • Ervaring met complexe organisatie ontwikkelprogramma’s / projecten met name binnen het hoger onderwijs afgelopen twee jaar,

 • Ervaring met het inrichten en/of optimaliseren van beheerorganisaties

criteria
Is uw kandidaat in de laatste jaren als BI Consultant binnen het hoger onderwijs werkzaam geweest? (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat aantoonbare ervaring op het gebied van het gebruik van Microsoft SSIS/SSAS/SSRS binnen het onderwijs? (in de laatste 3 jaar). (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat in de laatste 3 jaar aantoonbare ervaring in het opstellen en uitdragen van advies op ICT gebied (data analyse en proces inrichting)? (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat recente ervaring als BI Consultant op het gebied van applicatieontwikkeling, van verzamelen van eisen en wensen tot het begeleiden en implementeren van de ontwikkelde applicatie? (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat de laatste drie jaar aantoonbaar ervaring opgedaan met het bouwen van kubussen en rapporten (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat aantoonbaar de laatste drie jaar ervaring met samenwerking in een zelfsturend team met verschillende disciplines dat werkt met SCRUM? (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat de laatste drie jaar aantoonbaar ervaring met typische onderwijssystemen en hun toepassing? Denk hierbij specifiek aan Osiris en YouForce. Inventive is een pré (max. 2 punten)
Heeft uw kandidaat de laatste twee jaar ervaring met het opstellen en implementeren van processen, procedures en werkinstructies van ICT beheerprocessen? (max. 2 punten)

 • Ervaring met typische (onderwijs)systemen en hun toepassing. Denk hierbij specifiek aan Osiris & YouForce (RAET). Inventive is een pré - Kennis en toepassing MicroSoft BI - Goede kennis en ruime ervaring met de Microsoft SQL server stack (SQL, SSIS , SSAS en SSRS) - Ervaring met het kunnen modelleren met de volgende technieken Datavault en Kimball - Ervaring met methodieken als PRINCE2 Practitioner, Agile, Scrum en het talent deze op maat toe te passen

Vaardigheden:  Zelfstandig en zelfwerkend  Creatief en onconventioneel  Sterk organiserend vermogen  Organisatiesensitief  Motiverend  Flexibel  Communicatief (zowel mondeling als schriftelijk sterk)  Adviesvaardig  Analytisch  Stressbestendig  Doorzettingsvermogen
Achtergrondinformatie over Hogeschool Leiden en/of de afdeling: De afdeling Projecten en Innovatie is onderdeel van de afdeling ICT. Binnen deze afdeling worden alle aan ICT gerelateerde projecten voor de Serviceorganisatie van Hogeschool Leiden uitgevoerd.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


1 reactie

 • Datum
  23-05-2016 10:38
  Plaats
  Breda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten