SR Projectmanager

Opdrachtgever
OSI-8 Detachering BV
Geplaatst op
23-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Uurtarief
notk
Op locatie
Rotterdam
Reacties
9
Bekeken
1147
Status
Gesloten
Referentie
EUR ProMng CIO-FS

Afrondingstoelichting

Beste Geïnteresseerde,
Allereerst hartelijk bedankt voor je interesse en reactie. Uit de geïnteresseerden hebben we 1 kandidaat gekozen die we graag gaan voordragen bij de opdrachtgever. Onze keuze is op deze kandidaat gevallen omdat hij wat ons betreft de beste aansluiting heeft met de opdracht gezien de vraagstukken, opleiding en ervaring.
Mocht je specifiek willen weten waarom je wat ons betreft voor deze aanvraag niet in aanmerking komt , neem dan contact met ons op zodat we het persoonlijk kunne uitleggen.

Zojuist hebben we een nieuwe uitvraag uitgezet voor projectleider CMS nieuwe website ook voor de EUR. Mogelijk dat deze aanvraag interessant is voor u of voor een bekende van u.

Hartelijk bedankt en een fijn weekend toegewenst
OSI-8 Detachering BV - Frank Stelling


TOP-Opdrachtgevers

 • H Consultancy Groep b.v. 2525 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten

Omschrijving

SENIOR PROJECTMANAGER

Als projectmanager wordt je verantwoordelijk voor

 1. het in kaart brengen van de ICT componenten en noodzakelijke werkzaamheden binnen het overkoepelende CIO Programma (zie bij achtergrond bij de inhuurbehoefte)

 2. het bepalen van de noodzakelijke behoefte aan ICT resources en middelen (in- en extern) en het opstellen en vastleggen van (resource-) planningen daarvoor waarbij je afstemt met het management van ITS en ITD

 3. opstellen projectplanning(en) met als belangrijke speerpunten: o met management ICT afgestemde resource planningen (financieel, materieel en personeel) o met management ICT, programma management en andere stakeholders afgestemde plannen van aanpak

 4. vertegenwoordigen ICT binnen het Programma CIO

 5. signaleren samenhang/conflicten van/tussen ICT (deel-) projecten vanuit het CIO programma met andere ICT projecten uit de projecten portfolio van de EUR

 6. het (laten-) opstellen van offertes door en werkopdrachten voor externe leveranciers

 7. het opstarten en (laten) uitvoeren van ICT deelprojecten

 8. voortgangsbewaking van zowel de werkzaamheden van de EUR eigen interne ICT afdelingen als van werkzaamheden die worden uitgevoerd door externe leveranciers

In eerste instantie, gedurende de eerste drie maanden, ligt de nadruk vooral op 1 t/m 5 waar het gaat om het bepalen en vastleggen van de ICT bijdrage in het CIO programma. Op dit moment is de grootste behoefte om op korte termijn een zo diepgaand mogelijk inzicht en duidelijkheid te krijgen in de noodzakelijke en gewenste ICT inzet binnen het CIO programma en een vertaling daarvan in plan(nen) van aanpak. Waar nu al noodzakelijk speelt ook al de uitvoering en bewaking van ICT (deel-) projecten.

Als projectmanager rapporteer je langs meerdere lijnen. Functioneel, vanuit je Programma verantwoordelijkheid, aan de Programma Manager CIO. Vanuit je ICT verantwoordelijkheid rapporteer je functioneel en hiërarchisch aan de manager Projectmanagement & Consultancy binnen de unit ITDevelopment (ITD).

Om de rol goed te kunnen vervullen ben je een zelfstarter, pro-actief, initiatiefrijk, een ervaren teamlead, leg je de verbinding en laat je mensen samenwerken. Tegelijk geef je duidelijk en effectief sturing en escaleer je wanneer noodzakelijk. Kwaliteitsbewustzijn staat hoog in je vaandel.

Technisch / IT inzicht en kennis (IT Infra architectuur, netwerk componenten, etc.) maar ook affiniteit met nieuwbouw en verbouw en (IT) inrichting van gebouwen zijn een absolute noodzaak om de verbinding met externe leveranciers te kunnen leggen en de schakel tussen ICT en de andere het project en de externe leveranciers te kunnen zijn.

INZET
De inzet gedurende de eerste drie maanden (vanaf startdatum) is gemiddeld 40 uur per week. In deze periode ligt de nadruk op het verkrijgen van een zo diepgaand mogelijk inzicht en duidelijkheid ten aanzien van de noodzakelijke en gewenste ICT inzet binnen het CIO programma en een vertaling daarvan in plan(nen) van aanpak. Werkzaamheden die al wel zijn gestart dienen projectmatig aangestuurd te worden.

Inzet na deze eerste drie maanden is mede afhankelijk van deze eerste planning en de definitieve besluitvorming over het CIO programma. Het CIO programma is zijn geheel heeft een looptijd van meerdere jaren.

Navraag van referenties kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. De werkzaamheden starten zo spoedig mogelijk en zijn op basis van een contract voor minimaal drie maanden. (vervolgens optie tot verlenging)

ACHTERGROND BIJ DE INHUURBEHEOFTE
Het programma Campus In Ontwikkeling (CIO) Een meerjarig grootschalig verbouw/nieuwbouw programma met als doel ervoor te zorgen dat onze campus ook voor de toekomst voldoet aan de wensen en behoeften vanuit faculteiten en studenten. De projecten in het programma zijn gericht op het realiseren van goede, moderne en toekomstbestendige studie- en werkplekken. Daarnaast geeft het concrete invulling aan de nieuwe voorzieningen op de campus. Zo zorgen we ervoor dat studenten en medewerkers op een levendige campus weer vele jaren met plezier naar colleges en werk komen.

Al deze projecten gaan gepaard met wijzigingen en aanpassingen binnen het ICT landschap variërend van aanleg van en aanpassingen op passieve en actieve netwerkcomponenten tot het verhuizen en inrichten van studenten PC’s, tentamenzalen en geautomatiseerde bewegwijzering. Goede planning, afstemming tussen RES (Real Estate Services) en ICT, inzicht in benodigde en beschikbare resources zijn alle essentieel. Ook goede afstemming met de rest van de projectenportfolio van ICT is belangrijk: de ICT componenten en onderdelen die in het kader van het CIO programma verhuisd, geplaatst of verplaatst moeten worden zijn, gezien de meerjarige termijn van het programma, zelf ook aan verandering onderhevig als gevolg van andere projecten binnen de EUR en binnen ICT.

Het CIO programma staat onder leiding van de afdeling RES (Real Estate Services) welke nauw samenwerkt met de afdelingen IT Services en IT Development en met de afdeling Facilitair.

COMPETENTIES
 Aantoonbare ervaring in het opzetten en managen van technisch (IT) complexe projecten
 Aantoonbare ervaring met projecten op het raakvlak tussen RES (Real Estate Services) en ICT
 Aantoonbare projectmanagement ervaring in zowel de (semi-) overheid als in het bedrijfsleven; ervaring in universiteiten, UMC’s of onderzoeksinstellingen is beslist een pre.
 Ervaren in het gebruik van Microsoft Project
 Aantoonbare technische (architectuur) kennis op hoofdlijnen in het bijzonder op het gebied netwerken. De projectmanager kan het gesprek hierover voeren met in- en externe netwerk architecten en met leveranciers.
 Vaardigheid in het Engels (mondeling en schriftelijk, CEFR niveau C1)

OMSCHRIJVING VAN TAKEN EN PRODUCTEN

De projectmanager is verantwoordelijk voor

 het in kaart brengen van de ICT componenten en noodzakelijke werkzaamheden binnen het overkoepelende CIO Programma (zie bij achtergrond bij de inhuurbehoefte)
 het bepalen van de noodzakelijke behoefte aan ICT resources en middelen (in- en extern) en het opstellen en vastleggen van (resource-) planningen daarvoor waarbij je afstemt met het management van ITS en ITD  opstellen projectplanning(en) met als belangrijke speerpunten: o met management ICT afgestemde resource planningen (financieel, materieel en personeel) o met management ICT, programma management en andere stakeholders afgestemde plannen van aanpak
 vertegenwoordigen ICT binnen het Programma CIO  signaleren samenhang/conflicten van/tussen ICT (deel-) projecten vanuit het CIO programma met andere ICT projecten uit de projecten portfolio van de EUR
 het (laten-) opstellen van offertes door en werkopdrachten voor externe leveranciers
 het opstarten en (laten) uitvoeren van ICT deelprojecten
 voortgangsbewaking van zowel de werkzaamheden van de EUR eigen interne ICT afdelingen als van werkzaamheden die worden uitgevoerd door externe leveranciers
 rapportage (zowel binnen het programma als binnen de ICT kolom )

WENSEN EN EISEN

-Eis

Universitair maar tenminste HBO opgeleid

-Eis

Prince2 practitioner of PMI/PMP of IMPA-C (of B)

gecertificeerd
-Goede Engelse taalvaardigheid

-Om de rol goed te kunnen vervullen ben je een zelfstarter, pro-actief, initiatiefrijk, een ervaren teamlead, leg je de verbinding en laat je mensen samenwerken. Tegelijk geef je duidelijk en effectief sturing en escaleer je wanneer noodzakelijk.

 • Kwaliteitsbewustzijn staat hoog in je vaandel.

-Technisch / IT inzicht en kennis (IT Infra architectuur, netwerk componenten, etc.) maar ook affiniteit met nieuwbouw en verbouw en (IT) inrichting van gebouwen zijn een absolute noodzaak om de verbinding met externe leveranciers te kunnen leggen en de schakel tussen ICT en de andere het project en de externe leveranciers te kunnen zijn.
-In de buurt wonen van de Campus te Rotterdam strekt tot aanbeveling
-Af te geven tarief dient all-in te zijn exclusief BTW

TIJDSPAD
Eerste gesprekken van 6-6-2016 tm 9-6-2016
Opdrachtverstrekking is 13 juni 2016
Geplande start zsm na opdracht

Inzet 40 uur per week
Verlenging optie tot na eerste inzet van 3 maanden
Mogelijke duur totale project enige jaren
Opzegging tussentijds is met inachtneming van opzegtermijn van 2 weken

Geplande Start zsm na ontvangen opdracht,planning: 20-6-2016

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


9 reacties

 • Datum
  23-05-2016 10:45
  Plaats
  Voorschoten

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 10:54
  Plaats
  Diemen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 11:02
  Plaats
  Wassenaar

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 11:03
  Plaats
  Rotterdam

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 11:15
  Plaats
  Nieuwerbrug a/d Rijn

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 12:35
  Plaats
  Vlaardingen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 14:18
  Plaats
  Zutphen

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  24-05-2016 12:34
  Plaats
  Breda

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  27-05-2016 11:57
  Plaats
  Tilburg

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten