Allround Consulent Wmo

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
23-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Bussum
Reacties
0
Bekeken
318
Status
Gesloten
Referentie
IGB67413144

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

01-06-2016

Einddatum

31-08-2016

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

36

Sluitingsdatum

24-05-2016 om 09:00 uur

Taken en verantwoordelijkheden

 • je verricht huisbezoeken;

  • je onderzoekt de klantvraag door vraagverheldering;

  • je verstrekt informatie op het terrein van de Wmo;

  • je stelt herindicaties;

  • je registreert de klantgegevens in het geautomatiseerd systeem GWS4all;

  • je zorgt voor een goede onderbouwing van het advies over herindicering huishoudelijke hulp en begeleiding.

De Wmo consulent indiceert de noodzaak voor een voorziening op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). De consulent draagt zorg voor de behandeling en afhandeling van Wmo-aanvragen, toetst de aanvraag op rechtmatigheid en stelt een indicatie ten behoeve van de besluitvorming op evenals rapportages en beschikkingen binnen de gestelde termijn. Er is indien nodig contact met de leveranciers of medische adviseurs om tot een goed indicatiebesluit te kunnen komen. Het plan van aanpak is leidend. De specialist neemt beslissingen op aanvragen op basis van eigen expertise, er is contact en overleg met de consulent vraagverheldering of andere specialisten.

Je bent overtuigend in je gespreksvoering met de klant, waarbij je de vraag achter de vraag onderzoekt tijdens het gesprek. Je bent in staat samen met de klant de eigen mogelijkheden (eigen kracht) of die in het eigen netwerk te verkennen (kanteling Wmo). Je bent in staat de medische/psychische situaties te beoordelen en te interpreteren naar gebreken in zelfredzaamheid. Vervolgens bepaal je of en welke voorziening aanvullend noodzakelijk is. Je maakt daarbij gebruik van de wet- en regelgeving in het brede sociale domein. Je bent in staat een gedragsverandering bij de klant te bewerkstelligen en kunt omgaan met mogelijke weerstand bij de klant.

Functie-eisen

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de afgelopen 5 jaar

  • Aantoonbare ervaring met het werken volgens de uitgangspunten van ‘De Kanteling’

  • Aantoonbare ervaring met GWS4all

  • Afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau

  • Selectiegesprek in tweede beoordelingsfase

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten