Technical Solutions Specialist

Opdrachtgever
Matching Pool
Geplaatst op
23-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Utrecht
Reacties
2
Bekeken
894
Status
Gesloten
Referentie
Technische specialist op het geb

TOP-Opdrachtgevers

 • Novaccent 23 opdrachten
 • Yacht bv 31 opdrachten
 • WTS Detachering 29 opdrachten
 • KPN Consulting 240 opdrachten

Omschrijving

De afdeling Asset en Liability Management & Techniek is onderdeel van Balance Sheet Management (BSM). BSM is verantwoordelijk voor het management van de balans, het renteresultaat en –risico van deze bank, inclusief optimalisatie hiervan en is daarmee het hart van de bank. Naast de afdeling ALM & Techniek bestaat BSM uit nog twee afdelingen, namelijk Capital & Liquidity Management en Pricing Management.

Binnen BSM is ALM & Techniek verantwoordelijk voor de waardesturing van deze Bank op het gebied van renteresultaat en renterisico. Het team bestaat momenteel uit 9 professionals, waarvan 7 ALM-medewerkers zich richten op het ALM-vakgebied en 2 Techniek-medewerkers die de ontsluiting van zowel marktdata als brondata over de bankbalans verzorgen en ondersteuning bieden bij de specifieke applicaties die binnen BSM worden gebruikt voor ALM en Pricing Management.

ALM team
Het ALM team brengt adviezen uit ten aanzien van renteresultaat en renterisico aan het Asset & Liability Comité (ALCO), de Directie en andere stakeholders, mede op basis van de rapportages die het team opstelt. Ook beheert het ALM team de onderliggende renterisicomodellen en voert het team stresstests en scenario-analyses uit voor renterisico.

Techniek team
Het Techniek team verzorgt de geautomatiseerde ontsluiting en verwerking van de brondata voor BSM, bestaande uit de voor BSM relevante gegevens van de volledige bankbalans. Verder ontwikkelt en onderhoudt het team enkele applicaties zoals voor geautomatiseerde renterapportages. Ook ondersteunt Techniek in de samenwerking tussen BSM en de IT-afdelingen, waaronder het Business Intelligence Competence Center (BICC), op het vlak van het beheer van data en de applicaties van BSM.

Wij zoeken
We zijn voor het Techniek team op zoek naar een technische specialist die op het gebied van data en automatisering van processen de brug kan slaan tussen de ALM- en IT-wereld. In deze afwisselende functie, kom je in aanraking met verschillende niveaus binnen de bank en verschillende afdelingen zoals IT, Financial Markets en Financial Risk & Modelling.

Jouw aandachtsgebied is

 • Het opzetten, ontwikkelen en onderhouden van de geautomatiseerde brondata ontsluiting en rapportages voor BSM.

 • Het uitvoeren van data-analyses op het vlak van renteresultaat of renterisico die ondersteunen bij het beantwoorden van vragen van het senior management en externe partijen.

 • Het overzicht bewaken van het systeemlandschap van BSM en waar mogelijk verbeteringen in aanbrengen.

 • Het vertalen van business wensen en requirements naar technische requirements voor IT.

 • Contact onderhouden met BICC en andere IT-afdelingen op het gebied van functioneel en technisch beheer van de BSM-systemen (betreft zowel eigen ontwikkelde software als third party systemen).

 • Het vanuit BSM begeleiden en testen van nieuwe versies van de BSM-applicaties die door IT worden geïnstalleerd.

Functie-eisen
Wij vragen

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding op het gebied van (bedrijfskundige) informatica.

 • Tenminste twee jaar ervaring in een vergelijkbare functie bij een bank of binnen de consultancy.

 • Aantoonbare ervaring op het gebied van het technisch implementeren van modellen en het automatiseren van processen.

 • Kennis van datamodellen, databases en SQL.

 • Tenminste 3 jaar ervaring in software ontwikkeling (bijv. C# of Java)

 • Gedegen kwantitatief inzicht.

 • Ervaring in het opstellen van software documentatie conform CMM/CMMI en kennis van financieel risicomanagement is een pré.

 • Uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

 • Contact onderhouden met collega’s en effectief kunnen samenwerken.

Competenties
In deze functie krijg je veel verantwoordelijkheid en kansen om te bouwen aan applicaties en processen zodat deze robuust en efficiënt zijn geautomatiseerd en je talent voor organiseren te tonen en verder uit te bouwen. Hiervoor is het belangrijk dat je een ondernemende werkhouding hebt waarin je initiatieven ontplooit en opvolgt.
Beschik je over overtuigingskracht en organisatietalent en ben je resultaat- en oplossingsgericht? Kun je daarnaast gestructureerd werken met oog voor detail en vind je het leuk om aan meerdere opdrachten te werken samen met een team van collega’s?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


2 reacties

 • Datum
  23-05-2016 12:54
  Plaats
  Utrecht

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.

 • Datum
  23-05-2016 14:55
  Plaats
  Leusden

  Reactie is prive en alleen zichtbaar voor de opdrachtgever en de plaatser van de reactie.Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten