LEAN-adviseur

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
23-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Utrecht
Reacties
0
Bekeken
1290
Status
Gesloten
Referentie
IGB67431405

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 31 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2538 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een LEAN-adviseur met ervaring met verandertrajecten per afdeling.

Wie?

Onze opdrachtgever is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ze beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken ze aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar u vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

De Corporate Dienst (CD) vervult een prominente rol in de bedrijfsvoering van Rijkswaterstaat. De Corporate Dienst zorgt voor ondersteuning bij de uitvoering van primaire werkprocessen van het Bestuur, Bestuursstaf en de Rijkswaterstaat organisatieonderdelen. Dit doet de Corporate Dienst door het leveren van kwalitatieve diensten tegen zo laag mogelijke kosten op het gebied van HRM, Communicatie, Facilitaire en Financiële dienstverlening en Bestuurlijke Juridische zaken en Vastgoed.

De LEA- adviseurs van de Corporate Dienst vallen onder het verbeterteam. Het team bestaat uit 10 adviseurs onder leiding van een coördinator. U ondersteunt als LEAN-adviseur de andere teamleden en begeleidt u opdrachten zelfstandig.

Bij de verbetertrajecten werken wij volgens een vast stappenplan van analyse toe naar implementatie en borging van de verbeteringen. De werkwijze van verbetertrajecten is gericht op verschillende invalshoeken. Het begint bij de bedoeling (klantwens), gevolgd door processen, sturing, organisatie en cultuur. Vanuit iedere invalshoeken bieden zij ondersteuning om te komen tot verbetering van de huidige situatie. Uiteindelijk is het zaak om een echte verandercultuur te realiseren. Vanuit bedrijfseconomisch perspectief tonen zij de besparing van de verbeteringen altijd aan.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U ondersteunt bij de opzet en implementatie van verbetertrajecten binnen de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat.

 • U begeleidt en motiveert de medewerkers bij het verbeteren van het werk.

 • U creëert draagvlak, traint ze volgens het LEAN-gedachtengoed, leert ze om zelf verspilling te herkennen en maakt ze eigenaar van de blijvende verandering.

Eisen

 • U beschikt minimaal over een hbo-diploma.

 • U hebt minimaal 3 jaar praktijkervaring met het werken met LEAN.

 • U beschikt over een Green Belt / Black Belt certificering.

 • U hebt bij voorkeur een bedrijfskundige achtergrond.

 • U hebt bij voorkeur ervaring met verbetertrajecten per afdeling.

 • U hebt voldoende probleemoplossend vermogen en kunt zelfstandig werken.

 • U bent organisatie sensitief, kunt goed samenwerken en weet medewerkers te motiveren om anders te gaan werken.

Waar?

Utrecht

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 16 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minste eind juli 2017, met een optie tot verlenging. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

 

Hoe?

Reageer vóór maandag 30 mei aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten