Jurist Ruimte en Economie (Sr)

Opdrachtgever
Matchd
Geplaatst op
23-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
402
Status
Gesloten
Referentie
IGB67441611

Omschrijving

Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers maar ook met kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie.

U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Mocht u binnen 3 werkdagen niets horen bel ons dan even, dan is er mogelijk iets fout gegaan. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat je altijd 1 of 2 referenties gereed hebt.

Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Functieomschrijving

Startdatum

13-6-2016

Einddatum

13-6-2017

Optie op verlenging

Ja

Aantal uur per week

32-36

Sluitingsdatum

1-6-2016 om 9:00 uur

Als senior jurist (senior juridisch adviseur) werk je graag in een multidisciplinair team aan spraakmakende en maatschappelijk relevante ruimtelijke projecten. Voor de nieuw te werven senior jurist gaat de voorkeur uit naar een analytische, stressbestendige jurist die zich thuis voelt in een dynamisch team.

Je werkt in het hart van de ruimtelijke ordening van Amsterdam, waarbij je zowel het lokale als stedelijke bestuur van Amsterdam adviseert en ondersteunt. Er wordt gezocht naar een ‘hands on’ mentaliteit, die specifiek inzetbaar is voor het opstellen van bestemmingsplannen. Daarbij hoort onder meer het onderhouden van contacten met collega’s binnen de gemeente. Je beweegt je makkelijk tussen de verschillende abstractieniveaus van dossiers en de verschillende bestuurslagen en bent een verbinder.

De volgende werkzaamheden maken deel uit van de functie

 • Functioneert als projectleider voor het opstellen van bestemmingsplannen voor complexe (ontwikkel)locaties.

 • Redigeert planregels en onderdelen van de toelichting en verzorgt overleg en beantwoording ex artikel 3.1.1 Bro , concipieert college- en raadsvoordrachten en raadsbesluiten terzake van de vaststelling van bestemmingsplannen maar ook de besluiten tot vaststelling van hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder.

 • Adviseert onder meer bestuur en projectorganisatie zowel mondeling als schriftelijk over:

o de inzet, het type, de inhoud en interpretatie van juridisch planologische instrumenten;
o ontwikkelingen op het gebied van landelijke en Europese wetgeving en jurisprudentie op het gebied van omgevingsrecht/ ruimtelijke ordening en aanverwante rechtsgebieden.

 • Volgt de landelijke ontwikkeling op het gebied van omgevingsrecht en aanverwante wetgeving alsmede relevante jurisprudentie.

 • Werkt projectmatig, stelt offertes en planningen op en is belast met bewaking daarvan alsmede die van de ingezette capaciteit en beschikbare budgetten.

Functie-eisen

 • beschikt over een afgeronde WO opleiding bestuursrecht heeft de afgelopen 7 jaar minimaal vijf jaar aantoonbare ​werkervaring opgedaan met het opstellen en toetsen van bestemmingsplannen voor complexe (ontwikkel)locaties en ervaring met het omgevingsrecht

  • een senior jurist (juridisch adviseur) die de afgelopen 7 jaar minimaal 5 jaar ervaring heeft met complexe politieke en bestuurlijke processen en bestuurlijke advisering

  • kennis van en ervaring met de Wro, Wabo en Awb is een wens

  • vaardigheden en competenties:

 • je bent een verbinder; je draagt bij aan een stimulerende werksfeer en een gezamenlijk resultaat;

 • je bent hoog politiek sensitief;

 • je bent integer, accuraat en je bent communicatief in woord en geschrift zeer vaardig;

 • je beschikt over een goed netwerk onder vakgenoten en benut deze effectief om snel specifiek kennis te mobiliseren;

 • je bent een doener met organisatietalent voor organiseren, plannen en regelen en houdt het overzicht;

 • je resultaatgericht en beschik je over een goede dosis overtuigingskracht.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten