Senior Development Engineer AIX

Intermediair
Novia-IT
Geplaatst op
25-05-2016
Periode
2 tot 6 maanden
Budget
Open
Op locatie
Amsterdam
Reacties
0
Bekeken
14
Status
Gesloten
Referentie
156475

Afrondingstoelichting

een ander was ons voor


TOP-Opdrachtgevers

  • KPN Consulting 243 opdrachten
  • WTS Detachering 27 opdrachten
  • Yacht bv 31 opdrachten
  • Novaccent 21 opdrachten

Omschrijving

Functie met directe impact op de complexe infrastructuur van ING
Als Development Engineer AIX bij ING werk je dagelijks aan infrastructuur die baanbrekend is in IT. Je hebt alle ruimte om de kennis en ervaring die je elders hebt opgedaan in te brengen bij het ontwikkelen en vernieuwen van doorgaans zeer complexe en grootschalige IT infrastructuren. Je werkt aan projecten die cruciaal zijn voor de continuïteit van ING en die fundamenteel bijdragen aan de betrouwbare en veilige dienstverlening van ING aan haar klanten.
Als ervaren AIX specialist werk je mee aan diverse initiatieven om de beschikbaarheid van onze infrastructuur verder te verhogen. Samen met collega's uit het applicatiedomein implementeer je verbetervoorstellen. Je kerntaak bestaat uit het beschikbaar en up-to-date houden van het AIX serverpark. Daarnaast werk je mee binnen het team om diverse taken op de backlog op te pakken, analyseer je openstaande problemen in de infrastructuur en voer je structurele verbeteringen door.
Je werkt hier direct en intensief samen met de andere AIX Development en Operations Engineers in je DevOps Team. Dit steeds met als doel je werkzaamheden volgens de hoge kwaliteitseisen die ING aan haar infrastructuur stelt tot een succes te maken. Je rol is zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde, maar jouw belangrijkste taken/resultaatgebieden zijn:

  • Het verder automatiseren van het beheer van de meer dan 1000 AIX servers;

  • Het beschikbaar stellen van functionaliteiten aan eindgebruikers zonder specifieke AIX kennis;

  • Het upgraden en patchen van alle servers naar de laatste AIX release;

  • Het ontwikkelen en uitvoeren van testen;

  • In nauwe samenspraak met betrokken Operations Engineers helpen bij complexe incidenten;

  • Het meelopen in standby diensten;

Daarnaast lever je een concrete bijdrage aan het optimaal doen verlopen van het Scrum proces. Dit betekent onder meer dat je deelneemt aan Sprint planningen, demo’s, Stand-Ups en aan Retrospectives. En omdat goed teamwerk in onze ogen essentieel is voor het behalen van de beste resultaten vinden we het bovendien erg belangrijk dat je een positieve rol vervult binnen je team en dat je minder seniore leden van je team coached en constructieve feedback geeft op hun werk.
Jouw werkomgeving
Als Development Engineer AIX werk je voor de duur van minimaal 3 maanden binnen het AIX team in Amsterdam. Je werkt direct samen met circa 8 Development en Operations Engineers in je eigen team aan het verbeteren van de beschikbaarheid van onze infrastructuur. Bij ING staat het belang van de klant in alles voorop. Zo zorgen wij dat onze klanten altijd juiste en betrouwbare informatie krijgen waardoor zij in staat zijn om de beste financiële beslissingen te nemen. IT is hierin een bepalende factor.

Wij zoeken: een gedreven en analytische Development Engineer die in zijn werk kwaliteit altijd voorop stelt
Jij bent iemand die altijd werkt volgens de hoogste kwaliteitseisen in IT. Je bent een echte teamspeler die samen met het team waarin je werkt streeft naar het maximale resultaat in je dagelijkse werkzaamheden. Je bent creatief en brengt graag nieuwe ideeën in. Je weet je weg te vinden in grote organisaties en je beschikt over de vaardigheden om mensen te winnen voor jouw ideeën en zo tot de beste oplossing voor klanten te komen. Daar waar nodig neem je (pro-actief) het voortouw en help je ook minder seniore collega’s in je team de beste prestaties te leveren.

Daarnaast heb je

Een opleiding op minimaal HBO-niveau afgerond;
Minimaal 4 jaar relevante werkervaring in een complexe IT omgeving;
Kennis van en ervaring met Scrum. Ervaring met Continuous Delivery is een pré.
Ervaring en affiniteit met operations
Passie voor AIX, Linux en scripting
Gedegen technische kennis en up to date certificering van AIX en Linux
Kennis van tooling zoals TEM, Puppet en TSAM is een pré.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


0 reacties

Er zijn nog geen reacties op deze opdracht.


Jouw reactie

Je moet inloggen voordat je een reactie kunt plaatsen.


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten