Project- / programmaleider duurzaamheidsagenda

Intermediair
Van Dijk Employment Services
Geplaatst op
24-05-2016
Periode
Binnen een jaar
Budget
Op uurbasis
Op locatie
Capelle aan den IJssel
Reacties
0
Bekeken
780
Status
Gesloten
Referentie
IGB67493676

TOP-Opdrachtgevers

 • Yacht bv 32 opdrachten
 • H Consultancy Groep b.v. 2514 opdrachten

Omschrijving

Functieomschrijving
U bent een projectleider met kennis van het werkveld duurzaamheid / energie en ervaring met projectleiding in een gemeentelijke omgeving.

Wie?

Onze opdrachtgever is een gemeente in Zuid-Holland.

In juli 2015 heeft de gemeenteraad de Duurzaamheidsagenda (DZHA) 2015-2018 vastgesteld. Rode draad in het programma is energie: energiebesparing, energieopwekking, samen met energie aan de slag. Centraal in het programma staat samenwerking met diverse maatschappelijke partijen: bewonersinitiatieven (onder andere het EnergieCollectief Capelle (ECC), Verenigingen van Eigenaren, natuur en milieuorganisaties, onderwijs en sportorganisaties en ondernemers.

Op initiatief van deze maatschappelijke organisaties zijn verschillende samenwerkingsprojecten geformuleerd met concrete doelen: energiecampagne wonen, oprichten platform duurzame VvE’s, energieke scholen en groenere tuinen. Deze projecten zijn in het najaar 2015 gestart. Daarnaast functioneert een platform Duurzaamheid, dat zorgt voor informatie-uitwisseling en dat nieuwe initiatieven stimuleert.

De DZHA kent 3 soorten projecten: samenwerkingsprojecten, acties gemeentelijke organisatie en schone leefomgeving. De opdracht betreft met name de samenwerkingsprojecten; voor de andere projecten is de senior adviseur milieu verantwoordelijk. De verantwoordelijkheid voor het gehele programma en het platform duurzaamheid wordt uitgevoerd in nauw overleg met de senioradviseur milieu.

Voor het programma samenwerkingsprojecten zoekt de opdrachtgever een project- / programmaleider. In alle projecten speelt communicatie een sleutelrol. Voor elk project is een projectteam met deelnemende partijen gevormd dat de uitvoering begeleidt. Deze projectteams worden door de gemeente actief ondersteund met projectleiding, een communicatieadviseur en een projectassistent. De wijze van ondersteuning verschilt per project, afhankelijk van de deelnemende organisaties. Versterken van de projectteams en doorontwikkeling naar zelfstandig functionerende projectteams is de actuele opgave voor komend jaar.

Wat?

Wat u gaat doen en wat we van u vragen, leest u hieronder.

Taken

 • U bent verantwoordelijk voor de aansturing, organisatie en verbreding van het programma van de samenwerkingsprojecten.

 • U bent in- en extern aanspreekpunt voor de samenwerkingsprojecten, tevens sparringpartner.

 • U maakt afspraken namens de gemeente met externe partijen over de uitvoering van de DZHA.

 • U draagt zorg voor de aansturing van de afzonderlijke projecten (deels rechtstreeks, deels via een projectleider).

 • U bent verantwoordelijk voor de afstemming tussen de projecten (onder andere organisatie van periodieke brede overleggen).

 • U draagt zorg voor de voortgang van de activiteiten van het programma, uitgaande van de afgesproken kaders.

 • U organiseert adequate ondersteuning voor de samenwerkingsprojecten.

 • U bent verantwoordelijk voor de voortgangsrapportages en de terugkoppeling aan management en bestuur.

Eisen

 • U hebt minimaal 5 jaar ervaring met projectleiding in een gemeentelijke omgeving.

 • U hebt minimaal 3 jaar recente, relevante kennis van het werkveld duurzaamheid / energie.

 • U bent goed bekend met het ‘speelveld’ van verschillende partijen op het gebied van duurzaamheid en weet hen te betrekken en productieve afspraken met te maken.

 • U bent in staat partijen (waaronder vrijwilligersorganisaties) te (ver)binden en ondersteunt hen om resultaten te bereiken.

 • U bent resultaatgericht, kunt goed organiseren en uitstekend communiceren en presenteren.

Waar?

Capelle aan den IJssel

Wanneer?

De functie is per direct parttime beschikbaar voor 12-16 uur per week. Deze functie is op projectbasis tot ten minst eind juni 2017. U kunt deze opdracht in loondienst of als zelfstandig ondernemer uitvoeren.

Waarom?

Ter uitbreiding.

Trefwoorden

Projectleider, programmaleider, duurzaamheid, energie, gemeente, klimaat

 

Hoe?

Reageer vóór woensdag 1 juni aanstaande.

Reageren op de opdracht? Log in of Word gratis lid


Freelance.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.

Melding sluiten